9 av 10 produkter inte billigare på taxfree

taxfree
Prisjakt har jämfört 61 av de mest populära skönhetsprodukterna och sett att 55 av dem är dyrare på taxfree jämfört med nätet.
taxfree
En av de produkter som trots allt var billigare på taxfree var parfymer.
Visste du att...

Vill du fynda skönhetsprodukter på taxfree innan resan? Då är det smart att först spana in priserna på nätet. I många fall kan det nämligen vara dyrare att shoppa på taxfree.

Är det verkligen billigare att handla på taxfree? Inte enligt en ny undersökning från prisjämförelsetjänsten Prisjakt. Undersökningen visar nämligen att hela 9 av 10 skönhetsprodukter är billigare på nätet jämfört med svenska taxfree-butiker.

Prisjakt har jämfört 61 av de mest populära skönhetsprodukterna och sett att 55 av dem går att hitta till ett billigare pris på nätet och att det i genomsnitt är drygt 25 procent billigare att handla just de produkterna online.

– I taxfree-butiker är det lätt att tro att priserna alltid är billiga, men så är inte fallet, säger Carl Vult von Steyern, Sverigechef på Prisjakt. Vår undersökning visar att det är långt ifrån billigt att handla i taxfree-butiker. Med det sagt kan taxfree-shoppingen också leda till en bra deal – men då är det viktigt att jämföra priserna mot vad de hade kostat på nätet.

Handla parfymer på nätet eller taxfree?

En produkt som stod ut lite extra var ansiktskrämen Elizabeth Arden Eight Hour Skin Protectant Cream. Här var prisskillnaden störst: 379 kronor på taxfree och endast 99 kronor på nätet.

Något som däremot var billigare i taxfree-butik jämfört med på nätet var damparfymer. Fyra av tretton parfymer var billigare på taxfree.

Ta tre betala för två

I taxfree-butiker går det ofta att hitta paketpriser där varor märks med exempelvis ”ta tre betala för två”. När Prisjakt undersökte några av dessa varor närmare såg de att det trots detta erbjudande var billigare att handla på nätet.

Om undersökningen
Prisjämförelsen genomfördes 14 juni 2018 på prisjakt.nu samt taxfree.arlanda.se. Prisjakt jämförde de 61 mest populära skönhetsprodukterna på prisjakt.nu inom åtta kategorier: parfym, ansiktskräm, solkräm, body lotion, foundation, mascara, läppglans och deodorant.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt