Aktuellt

Räntehöjning Sparkonto Läs mer.

Sparränta upp till
4,35%

Ett enkelt sparande med 
hög ränta från första kronan.

Tryggt och enkelt sparande

Hos oss kan du spara med hög sparränta och insättningsgaranti. Öppna ett SevenDay Sparkonto och spara dina pengar med helt fria uttag, eller öppna något av våra fasträntekonton med bindningstid till en förmånlig ränta. Du väljer själv vilken sparform som är den bästa för dig. Oavsett hur du vill spara hos oss och hur mycket du väljer att sätta in så får du ett sparkonto med ränta, och du kan kostnadsfritt ta ut den intjänade räntan varje månad.

I kalkylen nedan kan du se hur mycket ditt sparande skulle kunna växa varje månad, och du hittar även information om våra aktuella räntor samt sparvillkor.

 

Så mycket kan ditt sparande växa
kr
Ditt sparande växer till:
I uträkningen är inte preliminärskatten (30%) avdragen. SevenDay Sparkonto omfattas av den danska statliga insättningsgarantin med kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.
Spara med hög ränta
hos SevenDay Bank

Aktuella sparräntor

  • SevenDay Sparkonto3,70%
  • SevenDay 3 mån (fast ränta)4,30%
  • SevenDay 6 mån (fast ränta)4,35%
  • SevenDay 12 mån (fast ränta)4,35%
  • SevenDay 24 mån (fast ränta)3,80%
  • SevenDay 36 mån (fast ränta)3,75%

Villkor Sparkonto
Personuppgiftspolicy
Distansavtalslagen
Information till insättare
Information om insättningsgaranti

Räntor och priser

Så går det till

1. Öppna sparkonto med BankID

Oavsett om du vill ha ett fritt eller bundet sparande framöver behöver du öppna ett SevenDay Sparkonto till att börja med.

2. Sätt in dina pengar och börja tjäna ränta

När pengarna finns insatta på ditt SevenDay Sparkonto kan välja att öppna ett konto med bunden ränta via Mina Sidor.

3. Se pengarna växa

Mina sidor kan du månadsspara, göra uttag, se årsbesked, namnge ditt konto, se kontoutdrag med mera.

 

Hitta det bästa sparkontot för dig hos SevenDay Bank

Vad är ett sparkonto med sparränta och hur hittar du det bästa sparkontot för just dig? Att spara med sparränta innebär att du får avkastning på det beloppet du sparar hos oss i form av intjänad ränta. Räntan sätts in månadsvis på ditt sparkonto och du kan därefter välja att ta ut intjänad ränta eller låta sparandet fortsätta växa.

Att komma igång och börja spara pengar kan vara en bra trygghet för dig och din framtida ekonomi och vår ambition är att räntan på våra sparkonton ska vara konkurrenskraftig med den högsta sparräntan på marknaden.

Vi erbjuder olika sparkonton med obunden och bunden löptid för att du ska kunna hitta det bästa sparkontot för dig med bra sparränta, oavsett hur du vill spara.

Borsta tänderna

Bli sparkund hos oss – såhär går det till

När du blir sparkund hos oss så öppnas först ett rörligt sparkonto. Här kan du börja spara med ränta från första kronan och detta sparkonto passar dig som vill kunna sätta in och ta ut pengar när det passar dig bäst. I samband med att du öppnar ett sparkonto hos oss första gången skickar vi även med ett välkomstbrev med posten, där vi bland annat bifogar blanketten för att ansluta ett uttagskonto som du kan returnera i bifogat svarskuvert.

Önskar du öppna fler sparkonton gör du detta enklast genom att logga in på Mina Sidor. Här kan du även namnge dina sparkonton för att få en god översikt över dina sparmål, du kan till exempel sätta upp ett sparmål för semestern, ett för ett framtida bilköp och ett för bufferten. Hos SevenDay Bank har vi en ambition att erbjuda den bästa sparräntan – alltid med insättningsgaranti, för din trygghet.
 

Öppna sparkonto

Börja månadsspara

Det sägs att det bästa sparandet är det som blir av, men att börja spara pengar kan ibland vara enklare sagt än gjort. Ett månadssparande kan vara bra för dig som vill spara pengar i ett räntekonto, utan att behöva komma ihåg att göra insättningar. När du ansluter ett månadssparande så gör du det till ett av dina rörliga sparkonton.

Du väljer själv vilken summa du vill avsätta varje månad och vilket datum pengarna ska dras från ditt transaktionskonto. Pengarna förs sedan in på ditt SevenDay sparkonto och du kan självklart göra fria uttag när det passar.

Skulle dina förutsättningar eller sparmål ändras så kan du alltid välja att pausa ditt månadssparande, ändra månadsbelopp eller datum för dragningen. Du gör detta enklast direkt via Mina Sidor senast ett par bankdagar innan planerad dragning, men vi kan även hjälpa dig per telefon.

Vanliga frågor – Spara

Konton i SevenDay Bank (Express Bank Sverige Filial) omfattas av den lagstadgade insättningsgarantin i Danmark, kallad Garantiformuen, vilken administreras av danska Finansiel Stabilitet. Insättningsgarantin ger ett skydd upp till ett maximalt belopp motsvarande 100 000 euro per berättigad insättare.

Kompletterande insättningsgaranti
Utöver skyddet från den danska insättningsgarantin har vi ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin, som har beviljats av den svenska Riksgälden. Detta innebär att ifall den danska garantin avviker från den svenska till nackdel för insättaren kommer det kompletterande skyddet ersätta skillnader mellan det svenska och danska systemet så att en insättare i SevenDay Bank har samma skydd som den svenska lagstiftningen om insättningsgaranti föreskriver.

Läs mer: Insättningsgarantin.

Observera att du behöver söka på vårt företagsnamn Express Bank Sverige Filial (SevenDay Bank är vårt varumärkesnamn) för att se att våra sparkonton omfattas av insättningsgarantin.

Maximalt sparbelopp är 1 000 000 kronor. Läs mer under Räntor och priser.

Insättning via bankgiro

Önskar du göra en insättning via bankgiro använder du bankgironummer 381-7327 och anger det belopp du önskar sätta in. Som OCR-nummer anger du ditt 7 siffriga sparkontonummer. Observera att du enbart kan göra insättningar till dina rörliga sparkonton.

Insättning från konto i annan bank

Om du enkelt vill kunna göra en överföring till ditt SevenDay Sparkonto eller börja månadsspara från ett konto i annan bank, exempelvis ditt lönekonto, så behöver du fylla i blanketten: Anslut/ändra Insättningskonto och Månadsspara. När vi har anslutit ditt insättningskonto kan du enkelt göra en överföring direkt via Mina Sidor. En bekräftelse på ditt autogiromedgivande visas sedan via din internetbank eller så får du hem ett bekräftelsebrev från din bank. Om du vill byta ditt insättningskonto så använder du dig av samma blankett.

En överföring som sker bankdagar före klockan 12:00 överförs normalt sett till sparkontot inom 3 bankdagar. Överföringar helgdagar eller bankdagar efter klockan 12:00 överförs inom 3-4 dagar.

Uttag med anslutet uttagskonto

Du begär enklast ett uttag på mina sidor. Har du sedan tidigare ett anslutet uttagskonto hos oss förs pengarna över till angivet konto inom 1-3 bankdagar.

Om du saknar anslutet uttagskonto

Uttag kan även göras genom att vi skickar en bankgiroanvisning som sedan löses in på posten eller banken. Observera att denna tjänst är avgiftsbelagd, se räntor och priser, samt att banken eller posten kan ta ut en avgift vid inlösen av bankgiroanvisningen.

Önskar du ansluta eller byta uttagskonto hos oss gör du det genom att fylla i blanketten: Anslut eller ändra uttagskonto.
När vi har mottagit den ifyllda blanketten kommer vi att kontrollera att angivet konto tillhör dig. Detta gör vi för att du ska vara säker på att dina pengar aldrig kan överföras till någon annan än dig själv.

När kontot är anslutet och bekräftat av din bank kommer du att kunna se det på Mina sidor. Där kan du även göra uttag från ditt SevenDay Sparkonto. Att föra över pengar till ett anslutet uttagskonto tar 1-3 bankdagar.

Har du flera sparkonton hos oss  kopplas samtliga konton till det uttagskonto som du angett.

Till skillnad från ett rörligt sparkonto där du har möjlighet att göra fria insättningar och uttag så är ditt sparande låst under en viss tid när du binder upp det i ett fasträntekonto. Det innebär att när du väljer vilket belopp du vill binda upp till en fast bindningstid och när denna tid löpt ut så förs pengarna tillbaka till ditt rörliga sparkonto igen.

Innan du väljer att binda upp pengarna i ett fasträntekonto så kan det vara bra att fundera på när du planerar att använda pengarna. Är det pengar som du tror att du kan behöva använda på kort varsel, till exempel en buffert, så kan det rörliga sparkontot vara att föredra. Är det däremot pengar som du vill sätta åtsidan för framtida ändamål, så kan det passa med ett fasträntekonto.

När du binder upp pengarna så vet du även exakt vilken ränta du får under perioden, oavsett om räntorna på det rörliga sparkontot skulle förändras i framtiden så kan du känna dig trygg med att pengarna finns på ett sparkonto med hög ränta hos oss.

Ja, det går bra att nyttja ångerrätten inom 14 dagar från det att du öppnade ditt fasträntekonto, kontakta vår kundtjänst per telefon så hjälper vi dig och du debiteras då ingen avgift för uttag i förtid.

Uttag av kapitalbelopp innan slutdatum

Önskar du begära ett uttag av kapitalbeloppet från ditt fasträntekonto i förtid utgår en uttagsavgift som framgår i villkoren. Avgiften anges i procent av uttaget belopp, se fullständiga villkor och priser här.

Uttag av intjänad ränta

Eftersom intjänad ränta med avdrag för skatt sätts in på SevenDay Sparkonto med fast ränta varje månad, har du möjlighet att ta ut intjänad ränta utan avgift innan slutdatumet för sparkontot är uppnått. Logga in på Mina sidor för att göra ett uttag.

Innan du öppnar ett fasträntekonto behöver du ha det disponibla beloppet på ditt rörliga SevenDay Sparkonto, fasträntekontot öppnas sedan direkt. När ditt fasträntekonto är öppnat så kan du inte göra ytterligare insättningar till samma konto under löptiden, däremot går det bra att öppna ytterligare fasträntekonto. Observera att du maximalt kan öppna ett fasträntekonto med samma löptid per dag.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt