Sparränta upp till
4,20%

Ett enkelt sparande med 
hög ränta från första kronan.

Tryggt och enkelt sparande

Hos oss kan du spara med hög sparränta och insättningsgaranti. Öppna ett SevenDay Sparkonto och spara dina pengar med helt fria uttag, eller öppna något av våra fasträntekonton med bindningstid till en förmånlig ränta. Du väljer själv vilken sparform som är den bästa för dig. Oavsett hur du vill spara hos oss och hur mycket du väljer att sätta in så får du ett sparkonto med förmånlig ränta från första kronan.

I kalkylen nedan kan du se hur mycket ditt sparande skulle kunna växa varje månad, och du hittar även information om våra aktuella räntor samt sparvillkor.

 

Så mycket kan ditt sparande växa
kr
Ditt sparande växer till:
I uträkningen är inte preliminärskatten (30%) avdragen. SevenDay Sparkonto omfattas av den danska statliga insättningsgarantin med kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.
Spara med hög ränta
hos SevenDay Bank

Aktuella sparräntor

  • SevenDay Sparkonto3,70%
  • SevenDay 3 mån (fast ränta)4,20%
  • SevenDay 6 mån (fast ränta)4,10%
  • SevenDay 12 mån (fast ränta)3,90%
  • SevenDay 24 mån (fast ränta)3,20%
  • SevenDay 36 mån (fast ränta)3,00%

Angiven ränta är effektiv årsränta, se räntor och priser.

Kontovillkor (2024-01)
Personuppgiftspolicy
Distansavtalslagen
Information till insättare
Information om insättningsgarantin

Så går det till

1. Öppna sparkonto med BankID

Välj Öppna sparkonto, fyll i dina uppgifter och legitimera dig med mobilt BankID

2. Sätt in dina pengar och börja tjäna ränta

Kom igång med ett rörligt Sparkonto med eller utan månadssparande, eller öppna ett fasträntekonto på Mina Sidor

3. Se pengarna växa

Mina Sidor kan du göra uttag, namnge ditt konto, se årsbesked, kontoutdrag med mera.

 

Hitta det bästa sparkontot för dig hos SevenDay Bank

Vad är ett sparkonto med sparränta och hur hittar du det bästa sparkontot för dig? Att spara med sparränta innebär att du får avkastning på det beloppet du sparar hos oss i form av intjänad ränta. Räntan sätts in automatiskt på ditt sparkonto och du kan därefter välja att ta ut intjänad ränta eller låta sparandet fortsätta växa.

Att komma igång och börja spara pengar kan vara en bra trygghet för dig och din framtida ekonomi och vår ambition är att räntan på våra sparkonton ska vara konkurrenskraftig med den högsta sparräntan på marknaden.

Vi erbjuder olika sparkonton med obunden och bunden löptid för att du ska kunna hitta det bästa sparkontot för dig med bra sparränta, oavsett hur du vill spara.

Borsta tänderna

Bli sparkund hos oss – såhär går det till

När du blir sparkund hos oss så öppnas först ett rörligt sparkonto. Här kan du börja spara med ränta från första kronan och detta sparkonto passar dig som vill kunna sätta in och ta ut pengar när det passar dig bäst. I samband med att du öppnar ett sparkonto hos oss blir du ombedd att ansluta ett uttagskonto, så att du smidigt kan göra kostnadsfria uttag hos oss.

Önskar du öppna fler sparkonton gör du detta enklast genom att logga in på Mina Sidor. Här kan du även namnge dina sparkonton för att få en god översikt över dina sparmål, du kan till exempel sätta upp ett sparmål för semestern, ett för ett framtida bilköp och ett för bufferten. Hos SevenDay Bank har vi en ambition att erbjuda den bästa sparräntan – alltid med insättningsgaranti, för din trygghet.
Öppna sparkonto

Börja månadsspara

Det sägs att det bästa sparandet är det som blir av, men att börja spara pengar kan ibland vara enklare sagt än gjort. Ett månadssparande kan vara bra för dig som vill spara pengar i ett räntekonto, utan att behöva komma ihåg att göra insättningar. När du ansluter ett månadssparande så gör du det till ett av dina rörliga sparkonton.

Du väljer själv vilken summa du vill avsätta varje månad och vilket datum pengarna ska dras från ditt transaktionskonto. Pengarna förs sedan in på ditt SevenDay Sparkonto och du kan självklart göra fria uttag när det passar.

Skulle dina förutsättningar eller sparmål ändras så kan du alltid välja att pausa ditt månadssparande, ändra månadsbelopp eller datum för dragningen. Du gör detta enklast direkt via Mina sidor senast ett par bankdagar innan planerad dragning, men vi kan även hjälpa dig per telefon.

Vanliga frågor – Spara

Aktuellt: Den 1 maj 2024 genomförde vi ett plattformsbyte för våra sparkunder. Du hittar mer information om plattsformsbytet här.

Konton i SevenDay Bank (Express Bank Sverige Filial) omfattas av den lagstadgade insättningsgarantin i Danmark, kallad Garantiformuen, vilken administreras av danska Finansiel Stabilitet. Insättningsgarantin ger ett skydd upp till ett maximalt belopp motsvarande 100 000 euro per berättigad insättare.

Kompletterande insättningsgaranti
Utöver skyddet från den danska insättningsgarantin har vi ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin, som har beviljats av den svenska Riksgälden. Detta innebär att ifall den danska garantin avviker från den svenska till nackdel för insättaren kommer det kompletterande skyddet ersätta skillnader mellan det svenska och danska systemet så att en insättare i SevenDay Bank har samma skydd som den svenska lagstiftningen om insättningsgaranti föreskriver.

Läs mer: Insättningsgarantin.

Observera att du behöver söka på vårt företagsnamn Express Bank Sverige Filial (SevenDay Bank är vårt varumärkesnamn) för att se att våra sparkonton omfattas av insättningsgarantin.

Maximalt sparbelopp är 1 000 000 kronor per Kontohavare. Vi förbehåller oss rätten att överföra överstigande belopp till Kontohavarens föranmälda uttagskonto.

Insättning via Bankgiro
BG: 239-6513
OCR: Ange ditt 12-siffriga kontonummer

Observera att du som blev sparkund hos oss innan den 11 mars 2024 har fått nya inbetalningsuppgifter från och med den 1 maj 2024. Du hittar dina nya inbetalningsuppgifter på Mina sidor

Insättning från konto i annan bank
Om du enkelt vill kunna göra en överföring till ditt SevenDay Sparkonto eller börja månadsspara från ett konto i annan bank, så kan du ansluta ett insättningskonto hos oss. Enklast gör du detta direkt på Mina sidor, men det går även bra att fylla i blanketten ”Anslut/ändra insättningskonto och månadsspara”. Du hittar våra blanketter här.

En överföring som sker bankdagar före klockan 12:00 överförs normalt sett till sparkontot inom 3 bankdagar. Överföringar helgdagar eller bankdagar efter klockan 12:00 överförs inom 3-4 dagar.

Uttag med anslutet uttagskonto
Du begär enklast ett uttag på Mina sidor. Har du sedan tidigare ett anslutet uttagskonto hos oss förs pengarna över till angivet konto inom 1-3 bankdagar. Vi uppmanar dig alltid att kontrollera att ditt uttagskonto är aktuellt innan du begär ett uttag.

Om du saknar anslutet uttagskonto
Om du saknar ett anslutet uttagskonto, eller om du ser att kontot inte längre är akutellt, så behöver du först registrera ditt valda uttagskonto hos oss. Enklast gör du detta på Mina sidor, men det går även bra att fylla i och skicka in blanketten ”Anmäl/ändra uttagskonto”. Du hittar våra blanketter här.

I samband med att du öppnar ett SevenDay Sparkonto hos oss, blir du ombedd att ange det konto du önskar göra framtida uttag till. När kontot är anslutet och bekräftat av din bank så ser du detta på Mina sidor. Här kan du även välja att ändra uttagskonto vid önskemål. Observera att du behöver ange ett konto som står i ditt namn. Har du flera sparkonton hos oss kopplas samtliga konton till det uttagskonto som du angett.

Till skillnad från ett rörligt sparkonto där du har möjlighet att göra fria insättningar och uttag så är ditt sparande låst under en viss tid när du binder upp det i ett fasträntekonto. Det innebär att när du väljer vilket belopp du vill binda upp till en fast bindningstid och när denna tid löpt ut så förs pengarna tillbaka till ditt rörliga sparkonto igen.

Innan du väljer att binda upp pengarna i ett fasträntekonto så kan det vara bra att fundera på när du planerar att använda pengarna. Är det pengar som du tror att du kan behöva använda på kort varsel, till exempel en buffert, så kan det rörliga sparkontot vara att föredra. Är det däremot pengar som du vill sätta åtsidan för framtida ändamål, så kan det passa med ett fasträntekonto.

När du binder upp pengarna så vet du även exakt vilken ränta du får under perioden, oavsett om räntorna på det rörliga sparkontot skulle förändras i framtiden så kan du känna dig trygg med att pengarna finns på ett sparkonto med hög ränta hos oss.

Ja, det går bra att nyttja ångerrätten inom 14 dagar från det att du öppnade ditt fasträntekono och du debiteras då ingen avgift för uttag i förtid. Du kan avsluta ditt fasträntekonto direkt på Mina sidor. Önskar du personlig hjälp, vänligen kontakta vårt kundcenter på 0770 – 17 77 70.

Uttag av kapitalbelopp innan slutdatum
Önskar du begära ett uttag av kapitalbeloppet från ditt fasträntekonto i förtid utgår en uttagsavgift som framgår i villkoren. Avgiften anges i procent av uttaget belopp, se fullständiga villkor och priser här.

Uttag av ackumulerad ränta 
Intjänad ränta sätts in på ditt rörliga sparkonto i samband med varje årsskifte. Detta innebär att du som har ett fasträntekonto som löper över ett årsskifte kan ta ut ackumulerad ränta innan bindningstidens slut. Logga in på  Mina sidor för att göra ett uttag.

Nej, du kan enbart göra en insättning till ditt fasträntekonto. Önskar du binda upp mer av ditt sparande, så går det bra att öppna ytterligare fasträntekonton. Observera att du maximalt kan öppna ett fasträntekonto med samma löptid per dag.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt