Vi har fortsatt
ljuset tänt och
dörren öppen

Vi fokuserar nu på sparande och stoppar ny utlåning

Vi kommer framöver att ha fullt fokus på vår sparprodukt och vill informera om att SevenDay Bank har beslutat att stoppa försäljningen av nya lån och tilläggslån. Om du redan har mottagit ett låneerbjudande från oss så är det giltigt i 30 dagar. Som sparkund kan du göra insättningar och öppna konton precis som vanligt och ditt sparande är fortsatt skyddat av insättningsgarantin.

För dig som befintlig lånekund sker inga förändringar kopplat till din återbetalningsplan eller dina villkor. Nedan har vi samlat svar på de frågor vi tänker kan väckas i samband med avvecklingen. Hittar du inte svaret på din fråga, eller om du önskar personlig hjälp, så är du varmt välkommen att kontakta vårt kundcenter på telefon 0770 – 17 77 70. För våra aktuella öppettider, se här.

Generella frågor

SevenDay Bank har de senaste åren mött motvind på flera parametrar. Detta har lett till att banken inte har uppnått en tillräcklig storlek för att kunna bära nödvändiga investeringar för att fortsatt säkra en konkurrenskraftig position på marknaden. Trots gemensamma ansträngningar internt, så har vi inte hittat en stabil modell för att fortsätta försäljning av lån som tjänar våra kunders, affärspartners och personals intressen.

Om du har ett låneerbjudande från oss så är det giltigt i 30 dagar. Vi handlägger din ansökan som vanligt och återkopplar med ett besked. Säkerställ gärna att du har signerat klart ansökan och skickat in eventuella kompletteringar inom skuldebrevets giltighetstid om du önskar gå vidare med låneerbjudandet. Du hittar mer information för dig som har en pågående låneansökan här.

Har du ångrat dig? Vänligen kontakta oss på 0770 – 17 77 70, så hjälper vi dig att avbryta din ansökan.

Du når oss som vanligt per telefon 0770 – 17 77 70, eller via mejl till kundcenter@sevenday.se. Vi kommer även att uppdatera frågor och svar här på vår hemsida allteftersom, så att du kan snabbt och smidigt kan hitta information och svar på dina frågor.

Sparkund 

Ja, vi fortsätter att investera i våra sparprodukter och ditt sparande skyddas av insättningsgarantin. Du fortsätter att tjäna in ränta i enlighet med befintliga villkor och avtal, precis som vanligt.

Du hittar mer information om insättningsgarantin här.

Ja, du kan använda ditt sparkonto som vanligt och fortsätta göra insättningar och uttag. Du kan även öppna nya rörliga konton samt fasträntekonton och vi meddelar om någon förändring skulle ske i framtiden.

Ja, du fortsätter att tjäna in ränta i enlighet med befintliga villkor och avtal. Skulle någon förändring ske i räntesats eller övriga villkor informerar vi dig i god tid innan enligt avtal.

Ja, du är välkommen att ansöka om att öppna ett sparkonto. Önskar du öppna ett sparkonto för minderårig, så hittar du blanketten här.

Lånekund

För dig som befintlig lånekund sker inga förändringar kopplat till din befintliga återbetalningsplan eller gällande villkor. Du fortsätter helt enkelt att betala i tid som vanligt månadsvis. Vid eventuella ändringar så kommer vi att informera dig i god tid.

Nej, du fortsätter att betala till SevenDay Bank precis som vanligt. Vid eventuella ändringar så kommer vi att informera dig i god tid.

Vänligen kontakta vårt kundcenter per telefon 0770 – 17 77 70, så hjälper vi dig med inbetalningsuppgifter. Det tillkommer inga avgifter för att lösa ditt lån i förtid, däremot så är det viktigt att du kontaktar oss för att få rätt belopp per lösendatum.

Nej, vi kommer tyvärr inte erbjuda möjligheten att utöka ett befintligt lån via telefon eller vår hemsida från och med den 6 februari. Om du redan har fått ett låneerbjudande via oss eller från våra partners, till exempel en låneförmedlare, så är det giltigt i 30 dagar. Vi handlägger din ansökan som vanligt och återkopplar med ett besked. Säkerställ gärna att du har signerat klart ansökan och skickat in eventuella kompletteringar inom skuldebrevets giltighetstid om du önskar gå vidare med låneerbjudandet.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt