Vi hjälper dig!

Här kan du få svar på våra kunders
vanligaste frågor.

 

Vanliga frågor – Spara

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi brukar få. Klicka på frågan så visas svaret. Om du inte får svar på dina frågor, så tveka inte att kontakta oss!

Privatpersoner som har ett svenskt BankID och som uppfyller våra villkor. Läs mer i villkoren (pdf) för SevenDay Sparkonto.

Öppna med BankID
Du kan öppna ett Sparkonto direkt här med BankID. Efter att du har öppnat Sparkontot kan du direkt sätta in pengar. Inom 1-2 bankdagar kommer du att få hem ett brev med all information om ditt SevenDay Sparkonto, hur du sätter in och tar ut dina pengar och hur du kan logga in på Mina sidor med mera.

Det går bra för dig som bor i utlandet att öppna ett sparkonto om man är folkbokförd i Sverige och är innehavare av BankID.

Du kan göra en inbetalning via Bankgiro till nr: 381-7327. Ange beloppet du önskar sätta in och ett OCR nummer som referens. OCR numret är ditt sparkontonummer hos oss.

Insättning från konto i annan bank
Om du enkelt vill kunna göra en överföring till ditt SevenDay Sparkonto eller börja månadsspara från ett konto i annan bank t ex ditt lönekonto så behöver du bara fylla i blanketten: Anslut/ändra Insättningskonto och Månadsspara. Överföringen kommer då att ske via autogiro. En bekräftelse på ditt autogiromedgivande visas sedan via din internetbank eller så får du hem ett bekräftelsebrev från din bank. När du har ett anslutet insättningskonto kan du själv göra överföringar och se ditt månadssparande genom att logga in på Mina sidor. Om du vill ändra ditt månadssparande eller vill byta konto/bank som överföringen ska göras ifrån, använder du dig av samma blankett.

Du gör uttag från ditt SevenDay Sparkonto genom att ansluta ett uttagskonto i annan bank. Det gör du genom att skriva ut och fyll i blanketten Anslut eller ändra uttagskonto. När vi har mottagit den ifyllda blanketten kommer vi att kontrollera med den andra banken att angivet konto tillhör dig. Detta gör vi för att du ska vara säker på att dina pengar aldrig kan överföras till någon annan än dig själv. När kontot är anslutet och bekräftat av den andra banken kommer du att kunna se det på Mina sidor. Där kan du även göra uttag från ditt SevenDay Sparkonto.

Om du saknar ett anslutet uttagskonto
Uttag kan göras genom att vi skickar en bankgiroanvisning som sedan löses in på posten eller banken. Den tjänsten är dock avgiftsbelagd, se Räntor och priser, samt att banken eller posten eventuellt tar ut en avgift vid inlösen av bankgiroanvisningen.

Om du har ett registrerat uttagskonto tar det upp till 3 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto. Tar du ut pengar via en Bankgiroanvisning tar det 1-3 bankdagar tills du får den hem i brevlådan.

Konton i Express Bank Sverige Filial, omfattas av den lagstadgade insättningsgarantin i Danmark, Garantiformuen, vilken administreras av danska Finansiel Stabilitet.
Insättningsgarantin ger ett skydd upp till ett maximalt belopp motsvarande 100 000 Euro per berättigad insättare.

Kompletterande insättningsgaranti
Därtill har ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin för insättning i filialen beviljats av den svenska Riksgälden. Det kompletterandeskyddet ersätter skillnader mellan det svenska och det danska systemet så att en insättare i filialen har samma skydd som den svenska lagstiftningen om insättningsgaranti föreskriver, ifall den danska garantin avviker från den svenska till nackdel för insättaren.

Läs mer: Insättningsgarantin.

Observera att du behöver söka på vårt företagsnamn Express Bank Sverige Filial (SevenDay Bank är vårt varumärkesnamn) för att se att våra sparkonton omfattas av insättningsgarantin.

Logga in på Mina sidor eller skriv ut och fyll i blanketten: Insättning / Månadsspara. Du kan förstås också alltid kontakta vårt Kundcenter så hjälper vi dig.

Mina sidor under fliken: Insättning/Månadssparande kan du avsluta eller ändra ett pågående månadssparande.
Du kan närsomhelst ändra belopp eller datum för ditt månadssparande.

Räntan beräknas dag för dag fr o m den första dagen efter det att pengarna är bokförda på ditt sparkonto. När du tar ut pengar får du räntan fram till dagen innan uttaget görs. Räntan beräknas på hela ditt sparbelopp och sätts in på ditt konto i början av varje ny månad. Du behöver alltså inte vänta på ränteutbetalningen till årets slut.

Nej, vi erbjuder inte gemensamma sparkonton.

Det är möjligt att öppna ett sparkonto för minderårig hos oss. Ansökningsblankett finner du här. 

Villkoren för Sparkonto Minderårig är i enlighet med rådande villkor för våra ordinarie SevenDay Sparkonton. Minderåriga har dock inte tillgång till Mina Sidor, och fram till dess att kontohavaren blir myndig är det endast vårdnadshavaren som kan disponera kontot. Om du som vårdnadshavare har ett eget SevenDay Sparkonto kan du till viss del hantera den minderåriges konto via din egen inloggning till Mina Sidor.

Nej, hos oss kan du endast spara i SEK (Svenska Kronor).

Nej, det är endast möjligt att ansluta ett insättningskonto och ett uttagskonto per sparengagemang. Det innebär att om du har flera sparkonton hos oss registreras ett och samma insättnings- och uttagskonto för samtliga konton.

Ja, det är möjligt att ha flera sparkonton. Du som har befintligt sparkonto hos oss öppnar enkelt ett nytt konto via Mina Sidor.

Ja, det är möjligt att döpa dina sparkonton. Detta gör du på Mina Sidor. Ändrar namn på kontot gör du under fliken Namnge konto.

För att avsluta ett sparkonto,  kontakta vårt Kundcenter på telefon 0770-17 77 70 alla bankdagar 9-17, så hjälper vi dig.

Privatpersoner som är folkbokförda i Sverige och som uppfyller våra villkor. För att kunna öppna ett konto med fast ränta måste du först öppna ett SevenDay Sparkonto. Läs mer i villkoren (pdf) för SevenDay Sparkonto.

För att kunna öppna ett SevenDay Sparkonto med fast ränta måste du först öppna ett SevenDay Sparkonto och sätta in valfritt belopp som du önskar överföra till Fasträntekontot. När kontot är öppnat och pengarna finns insatta loggar du in på Mina Sidor.  Gå till fliken Öppna nytt konto.

Du öppnar ett SevenDay Sparkonto med fast ränta samtidigt som du gör en överföring från ditt SevenDay Sparkonto med det beloppet du önskar att spara med fast ränta.

Det går bra att öppna ett SevenDay Sparkonto med fast ränta och samma löptid per person och dag. Utöver det kan du öppna så många sparkonton som du vill.

Maximalt sparbelopp är 1 000 000 kronor. Insättningsgarantin gäller motsvarande 100 000 Euro , per kund och institut. Läs mer under räntor och priser.

För att se alla aktuella bindningstider och räntor för Sparkonton med fast ränta, läs mer under Spara.

Intjänad ränta med avdrag för skatt sätts in på SevenDay Sparkonto med fast ränta varje månad. Du kan ta ut intjänad ränta utan avgift innan slutdatumet för sparkontot är uppnått. Logga in på Mina sidor för att göra ett uttag.

Nej, hos oss kan du endast spara i SEK (Svenska Kronor).

Nej, det är endast möjligt att ansluta ett insättningskonto och ett uttagskonto per sparengagemang. Det innebär att om du har flera sparkonton hos oss registreras ett och samma insättnings- och uttagskonto för samtliga konton.

Ja, det är möjligt att ha flera sparkonton. Du som har befintligt sparkonto hos oss öppnar enkelt ett nytt konto via Mina Sidor.

Ja, det är möjligt att döpa dina sparkonton. Detta gör du på Mina Sidor. Ändrar namn på kontot gör du under fliken Namnge konto.

Ja det går att göra uttag innan slutdatumet för sparkonton är uppnått mot en avgift. Om du har ett Sparkonto med fast ränta kan du se det på Mina sidor eller genom att ringa till Kundcentret. Om du vill se dagsaktuella villkor för våra sparkonton med fastränta, kan du se det här: Räntor och priser.

Det totala kapitalbeloppet inklusive intjänad ränta och avdragen skatt sätts in på det SevenDay Sparkonto som insättningen gjordes ifrån när Sparkontot för fast ränta öppnades.

Så mycket kan ditt sparande växa
kr
Ditt sparande växer till:
I uträkningen är inte preliminärskatten (30%) avdragen. SevenDay Sparkonto omfattas av den danska statliga insättningsgarantin med kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt