Vi hjälper dig!

Här kan du få svar på våra kunders
vanligaste frågor.

 

Vanliga frågor – Spara

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi brukar få. Klicka på frågan så visas svaret. Om du inte får svar på dina frågor, så tveka inte att kontakta oss!

Privatpersoner som är folkbokförda i Sverige, innehar ett svenskt BankID och som uppfyller våra villkor. Om du bor i utlandet kan du öppna ett SevenDay Sparkonto, förutsatt att du är folkbokförd i Sverige och innehavare av ett BankID.
Du hittar fullständiga villkor på sevenday.se/spara.

Du kan enkelt öppna ett Sparkonto här med hjälp av BankID. När du har öppnat kontot kommer du inom 1-2 bankdagar få hem ett brev med information, bland annat hur du sätter in samt tar ut dina pengar och hur du kan logga in på Mina Sidor.

 

Överföring via bankgiro
För att göra en överföring till ditt Sparkonto använder du bankgironummer: 381-7327. Ange det belopp du vill sätta in och ditt sparkontonummer som OCR-nummer.

Insättning från konto i annan bank
Om du enkelt vill kunna göra en överföring till ditt SevenDay Sparkonto eller börja månadsspara från ett konto i annan bank fyller du i blanketten: Anslut/ändra Insättningskonto och Månadsspara. När du har ett föranslutet insättningskonto kan du göra engångsöverföringar samt hantera ditt eventuella månadssparande genom att logga in på Mina sidor.

Du gör uttag från ditt SevenDay Sparkonto genom att ansluta ett uttagskonto i annan bank. Det gör du genom att skriva ut och fylla i blanketten Anslut eller ändra uttagskonto. När vi har mottagit blanketten kommer vi kontrollera med den bank som utfärdat kontonumret att angivet konto tillhör dig. När kontot är anslutet och bekräftat av banken kommer du att kunna göra uttag från ditt Sparkonto genom att logga in på Mina sidor.

Om du saknar ett anslutet uttagskonto
Om du saknar uttagskonto kommer vi att skicka en bankgiroanvisning som måste lösas in hos posten eller banken. Uttag med hjälp av bankgiroanvisning är en avgiftsbelagd tjänst, se Räntor och priser.

Överföringstid
Om du har ett registrerat uttagskonto tar det 2-3 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto. Tar du ut pengar via en Bankgiroanvisning tar det 1-3 bankdagar tills du får hem den i brevlådan.

Konton i SevenDay Bank (Express Bank Sverige Filial) omfattas av den lagstadgade insättningsgarantin i Danmark, kallad Garantiformuen, vilken administreras av danska Finansiel Stabilitet.
Insättningsgarantin ger ett skydd upp till ett maximalt belopp motsvarande 100 000 euro per berättigad insättare.

Kompletterande insättningsgaranti
Utöver skyddet från den danska insättningsgarantin har vi ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin, som har beviljats av den svenska Riksgälden. Detta innebär att ifall den danska garantin avviker från den svenska till nackdel för insättaren kommer det kompletterande skyddet ersätta skillnader mellan det svenska och danska systemet så att en insättare i SevenDay Bank har samma skydd som den svenska lagstiftningen om insättningsgaranti föreskriver.

Läs mer: Insättningsgarantin.

Observera att du behöver söka på vårt företagsnamn Express Bank Sverige Filial (SevenDay Bank är vårt varumärkesnamn) för att se att våra sparkonton omfattas av insättningsgarantin.

Du kan lägga till, ändra eller avsluta ett pågående månadssparande genom att logga in på Mina sidor. Välj alternativet Insättning och öppna därefter fliken Månadssparande. Du kan när som helst ändra belopp eller datum för autogirodragningen.

Det är även möjligt att lägga till ett månadssparande genom att fylla i och skicka in blanketten: Insättning / Månadsspara.

Räntan beräknas dag för dag från och med den första dagen efter det att pengarna blivit bokförda på ditt Sparkonto. När du tar ut pengar får du ränta fram till dagen innan uttaget genomförs. Räntan beräknas på hela ditt sparbelopp och sätts in på ditt Sparkonto i början av varje ny månad, så du behöver alltså inte vänta till årets slut för att få din ränteutbetalning.

Nej, vi erbjuder inte gemensamma sparkonton.

Ja, det är möjligt att öppna ett Sparkonto för minderårig hos oss. Ansökningsblankett hittar du här.

Villkoren för Sparkonto Minderårig är i enlighet med rådande villkor för våra ordinarie SevenDay Sparkonton. Minderåriga har dock inte tillgång till Mina Sidor, och fram till dess att kontohavaren blir myndig är det endast vårdnadshavaren som kan disponera kontot. Om du som vårdnadshavare har ett eget SevenDay Sparkonto har du översikt över den minderåriges konto via ditt eget inlogg till Mina Sidor.

Nej, hos oss kan du endast spara i SEK (Svenska Kronor).

Nej, det är endast möjligt att ansluta ett insättningskonto och ett uttagskonto per sparengagemang. Det innebär att om du har fler sparkonton hos oss kommer det registreras ett och samma insättnings- och uttagskonto för samtliga konton.

Ja, det är möjligt att ha flera sparkonton. Du som har ett befintligt sparkonto hos oss öppnar enkelt ett nytt konto via Mina Sidor. När du har loggat in väljer du Öppna nytt konto.

Ja, det är möjligt att döpa dina sparkonton. Detta gör du på Mina Sidor under fliken Namnge konto.

För att avsluta ett Sparkonto kontaktar du vårt Kundcenter på telefon. Vänligen ring oss på telefonnummer 0770-17 77 70 så hjälper vi dig.

Privatpersoner som är folkbokförda i Sverige, innehar ett svenskt BankID och som uppfyller våra villkor. För att kunna öppna ett konto med fast ränta måste du först öppna ett SevenDay Sparkonto. Läs mer i villkoren för SevenDay Sparkonto.

För att kunna öppna ett SevenDay Sparkonto med fast ränta måste du först öppna ett SevenDay Sparkonto och sätta in valfritt belopp som du önskar överföra till Fasträntekontot. När kontot är öppnat och pengarna finns tillgängliga loggar du in på Mina Sidor.  Gå till fliken Öppna nytt konto för att öppna ett SevenDay Sparkonto med fast ränta.

Du kan öppna ett SevenDay Sparkonto med fast ränta och samma löptid per dag.

Maximalt sparbelopp är 1 000 000 kronor. Läs mer under Räntor och priser.

Du hittar all information om aktuella räntor och bindningstider här: Spara.

Ja, du kan avgiftsfritt ta ut din intjänade ränta innan slutdatumet för sparkontot är uppnått. Din intjänade ränta med avdrag för preliminärskatt (30%) sätts in på ditt SevenDay Sparkonto med fast ränta i början av varje ny månad. För att göra ett uttag loggar du in på Mina sidor.

För att göra ett uttag från ditt fasträntekonto, välj överföring och för över önskat belopp till ditt rörliga SevenDay Sparkonto. Överföringen sker direkt och du kan därefter genomföra uttaget.

Nej, hos oss kan du endast spara i SEK (Svenska Kronor).

Nej, det är endast möjligt att ansluta ett insättningskonto och ett uttagskonto per sparengagemang. Det innebär att om du har fler sparkonton hos oss kommer det registreras ett och samma insättnings- och uttagskonto för samtliga konton.

Ja, det är möjligt att ha flera sparkonton. Du som har ett befintligt Sparkonto hos oss öppnar enkelt ett nytt konto via Mina Sidor. När du har loggat in väljer du Öppna nytt konto.

Ja, det är möjligt att döpa dina sparkonton. Detta gör du på Mina Sidor under fliken Namnge konto.

Ja, mot en avgift är det möjligt att göra uttag innan slutdatumet för ditt Sparkonto med fast ränta är uppnått. Läs mer om detta under Räntor och priser.

När bindningstiden löpt ut överförs det totala kapitalbeloppet inklusive intjänad ränta till det SevenDay Sparkonto som insättningen gjordes från när Sparkontot för fast ränta öppnades.

Så mycket kan ditt sparande växa
kr
Ditt sparande växer till:
I uträkningen är inte preliminärskatten (30%) avdragen. SevenDay Sparkonto omfattas av den danska statliga insättningsgarantin med kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin.
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt