Våra nyheter

Pressmeddelanden
med mera. 

Press och nyheter

Här hittar du de senaste nyheterna från SevenDay Bank. Vid frågor rörande media, vänligen kontakta Ina Einars.

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på LinkedIn.

SENASTE

Aktuellt – 14 februari 2023
SevenDay Bank får utmärkelsen Bästa kundservice
Vi är otroligt stolta över att ha blivit utsedda till det bästa bolaget på kundservice inom bankbranschen! Det är Brilliant Future som i årets upplaga av Brilliant Awards – Customer Experience prisar de organisationer som lyckats skapa exceptionella kundupplevelser i sin kundservice. Resultatet är baserat helt och hållet på Brilliants data om hur våra kunder upplever vårt kundservice, vilket såklart gör oss extra glada och stolta.

Stort tack till alla medarbetare som varje dag jobbar hårt för att bemöta våra kunder på bästa sätt!

Läs mer om Brilliant Awards

ARKIV

Aktuellt – 17 februari 2022
SevenDay Bank får utmärkelsen Bästa kundservice

Brilliant Awards – Customer Experience 2022 prisar de företag i Sverige som levererar den mest engagerade kundservicen i sin bransch. Nu står det klart att SevenDay Bank kan titulera sig som landets bästa kundservice inom bankbranschen. Vinnarna baseras på data från företagens kundundersökningar vilket innebär att det är kundernas uppfattningar, och inte subjektiva bedömningar, som styr vem som kammar hem den prestigefyllda utmärkelsen. Insamlingen av data har pågått sedan januari 2021 och baseras på 2,2 miljoner kundundersökningar som genomförts i Sverige. Brilliants data visar att de företag som levererar högt medarbetarengagemang i sin kundservice har fler lojala kunder än de som inte gör det.

Läs mer om Brilliant Awards

Aktuellt – 11 februari 2022
SevenDay Bank bland de bästa i landet på kundservice
Vi är glada över att kunna meddela att vi är en av tre finalister i kategorin Bästa kundservice – Bank! Det är Brilliant Future som i årets upplaga av Brilliant Awards – Customer Experience prisar de organisationer som lyckats skapa exceptionella kundupplevelser i sin kundservice.  

Vinnaren utses torsdagen den 17 februari kl. 11.00.

Läs mer om Brilliant Awards

Aktuellt – 17 februari 2021
SevenDay Bank bland de bästa i landet på kundservice 
Vi är otroligt stolta över att ha blivit utsedda till Sveriges tredje bästa kundservice i kategori Finansiella tjänster! Det är Brilliant Future som i årets upplaga av Brilliant Awards – Customer Experience prisar de organisationer som lyckats skapa exceptionella kundupplevelser i sin kundservice. Insamlingen av data har pågått sedan januari 2020 och baseras på 2,5 miljoner kundundersökningar som genomförts i Sverige. Brilliants data visar att de företagen som levererar högt medarbetarengagemang i sin kundservice har fler lojala kunder än de som inte gör det.

– Våra löpande analyser visar att engagerade medarbetare skapar lojala kunder och stärker affären. SevenDay Bank visar vägen och vikten av att kontinuerligt kartlägga kundupplevelsen för att få ett kvitto på hur organisationen ligger till, säger Andreas Ferm, vd på Brilliant Future.

Läs mer om Brilliant Awards

Aktuellt – 22 december 2020
SevenDay Bank får utmärkelsen Årets sparkonto – igen! 
En riktig favorit i repris. SevenDay Bank belönas för andra året i rad med utmärkelsen Årets sparkonto av Privata Affärer. Ett fint kvitto på att bra villkor och konkurrenskraftiga räntor lönar sig. Vi är stolta över att vi har fått utnämningen och glada över att återigen blivit uppmärksammade.

Privata Affärers motivering: SevenDay Bank har än en gång visat att det går att få hyfsad ränta på sina sparpengar när storbankerna har nollränta. Det är bara att lyfta på hatten, säger Mats Olsson juryledamot i Årets Bank. Läs mer här.

Aktuellt – 7 december 2020
SevenDay Bank närmar sig ägaren BNP Paribas Personal Finance 
SevenDay Bank genomför en varumärkesförändring som en del i en strategisk önskan att närma sig ägaren BNP Paribas Personal Finance. Ändringen kommer innebära en större enhetlighet när banken kommunicerar med sina partners. Namnbytet kommer inte att påverka bankens kunder. Läs mer

Aktuellt – september 2020
Silvermedalj i Swedish Content Award

Den 10 september avgjordes finalen i Swedish Content Award. Vi var redan stolta över att vara finalist och därmed tävlar om att vinna Swedish Content Award i Kategorin Finans & Försäkring.

Swedish Content Awards arrangeras av branschorganisationen Swedish Content Agencies.
Bland många talangfulla bidrag och hård konkurrens blev det en silvermedalj till oss.

Det är fantastiskt roligt och vi är stolta över andraplatsen. Silvermedaljen är ett kvitto på att vårt långsiktiga strategiska arbete lönar sig.
Prisutdelningen går att se i efterhand här.

Aktuellt – april 2020
Ny samarbetspartner – Tretti
Vi är mycket glada och stolta över vårt nya partnersamarbete med Tretti.  Med start 1 april kommer SevenDay Bank att kunna erbjuda Trettis kunder finansiering i butik.

Näthandlaren Tretti går mot strömmen och satsar på fysiska butiker i fyra svenska städer. Och vi stärker vår roll som strategisk samarbetspartner till den Svenska detaljhandeln.
Läs mer om Tretti

Ny samarbetspartner – Nordsjö Idé & Design
Vi är mycket stolta och glada över att vi fått förtroendet att  kunna erbjuda delbetalning i Nordsjö Idé & Designs butiker.

Nordsjö Idé & Design är ett välbekant varumärke och marknadsledande av produkter för hemmets alla ytor, både inomhus- och utomhus. Det är ett betydelsefullt samarbete som bidrar till att kunder i butik har möjlighet att förverkliga alla sina goda idéer.
Läs mer om Nordsjö Idé & Design

Express Bank tillsätter ny vd att leda den nordiska tillväxten
Express Bank har stora tillväxtambitioner i Norden och utser Annika Olsson till ny vd för banken.
Efter 10 år i ledande positioner inom Express Bank tillträder Annika Olsson som ny vd. I sin nya roll ska Annika Olsson leda den fortsatta verksamhetsutvecklingen på den nordiska marknaden.

Aktuellt – 7 februari 2020
SevenDay Bank bland de bästa i landet på kundservice
Brilliant Awards – Customer Experience 2020 prisar de företag i Sverige som levererar den mest
engagerade kundservicen i sin bransch och kan titulera sig som  ”Bästa kundservice”. Nu står det klart att SevenDay Bank är landets bästa i branschen för finansiella tjänster. Insamlingen av data har pågått sedan januari 2019 och baseras på tre miljoner kundundersökningar som genomförts i Sverige. Brilliants data visar att de företagen som levererar högt medarbetarengagemang i sin kundservice har fler lojala kunder än de som inte gör det.

– Brilliant mäter och analyserar löpande medarbetar- och kundupplevelser. Vår data ger gång på gång insikter om att engagerade medarbetare skapar lojala kunder och påverkar resultatet på sista raden, säger Andreas Ferm, vd på Brilliant Future.

Läs mer om Brilliant Awards

Aktuellt – 19 december 2019
Tidningen Privata Pengar utser varje år de bästa aktörerna i branschen – 2019 belönades SevenDay Bank med utmärkelsen Årets Sparkonto. Vi är stolta över att vi har fått utnämningen och glada över att återigen blivit uppmärksammade.

Privata Affärers motivering:
Banken visar att även i dessa tider kan småspararna få ränta på sparpengarna. Läs mer här.

Aktuellt – 1 november 2018
SevenDay Finans AB blir SevenDay Bank
Den 1 november fusionerades SevenDay Finans AB med Ekspres Bank A/S som är ett helägt dotterbolag till BNP Paribas Personal Finance.

Det innebär att SevenDay Finans AB har upplösts och övertagits av moderbolaget Ekspres Bank A/S genom dess svenska filial Express Bank Sverige Filial med bifirma SevenDay Bank. Filialens namn kommer att vara SevenDay Bank.

Våra kunder behöver inte göra någonting med anledning av fusionen. Avtalen med SevenDay Finans AB tas oförändrat över av SevenDay Bank (Express Bank Sverige Filial).

Aktuellt – 20 juni 2017
Privata Affärer
Här får du högst sparränta just nu

Spara i dagens ultralåga räntemiljö är det svårt att få vettig avkastning på sparkontot. Är du villig att avvara ditt kapital i flera år kan du visserligen få en eller ett par procent. Men det går att få relativt hög ränta utan att binda kapitalet i åratal.

Läs hela artikeln här >>


 

Pressmeddelande – 31 maj 2017
BNP Paribas Personal Finance har genom sitt helägda dotterbolag i Danmark, Express Bank A/S, förvärvat SevenDay Finans AB.

Express Bank förvärvar svenska SevenDay Finans AB
Stockholm, 31 maj 2017 – Express Bank, som ägs av BNP Paribas Personal Finance, förvärvar SevenDay Finans AB. Det innebär en fördubbling av bankens storlek och är en del av strategin att bli en bank med verksamhet i hela Norden.

Express Bank, ett dotterbolag till en av Europas största banker BNP Paribas, förvärvar svenska kreditmarknadsbolaget SevenDay Finans AB. Sedan flera år tillbaka har Express Bank verksamhet i både Danmark och Norge. Förvärvet av det svenska bolaget är en del av Express Banks ambition att fortsätta växa över hela Norden.

Årets Bank-pristagare 2016
Årets Bank-pristagare 2016Tidningen Privata Affärer utser varje år de bästa aktörerna i branschen – SevenDay Privatlån finns bland 2016 års vinnare.

SevenDay har utsetts till en av Årets Bank-pristagare av tidningen Privata Affärer. SevenDay Privatlån fick utnämningen Årets Prisgaranti.
Vi är stolta över att vi har fått utnämningen Årets Prisgaranti. Vårt Privatlån har uppmärksammats och belönats för att vi sedan starten av SevenDay 2007 erbjuder prisgaranti på våra privatlån.

Privata Affärers motivering är:
Den som beviljas ett bättre totalpris av någon annan långivare, får här ett ännu lägre erbjudande. Läs mer här.

Hjälper konsumenterna
Tidningen Privata Affärer hjälper konsumenterna att hitta de bästa bankerna/finansiella aktörerna och tjänsterna. För tjugosjätte året i rad har tidningen Privata Affärer utsett Sveriges bästa Bank och även bästa Konto. Läs mer här

Årets Bank-pristagare 2015
Årets Bank-pristagare 2015
År 2015 utsågs SevenDay till en av Årets Bank-pristagare av tidningen Privata Affärer. SevenDay Sparkonto fick utnämningen Årets Konto.

Vi är stolta över att vi har fått utmärkelsen Årets Konto. Vårt sparkonto har uppmärksammats och belönats för att vi över tid har attraktiva villkor för våra kunder.

Privata Affärer skrev bland annat:
Nischaktören SevenDay prisas för sina attraktiva sparkonton med utmärkelsen Årets konto. Denna lilla nischaktör har hela tiden gett kunderna bra villkor, med utbetalning av ränta varje månad, som dessutom fritt kan tas ut, samt i övrigt fria uttag och befriat från krångel. Det har uppskattats av juryn i år.

Hjälper konsumenterna
Tidningen Privata Affärer hjälper konsumenterna att hitta de bästa bankerna/finansiella aktörerna och tjänsterna. För tjugofemte året i rad har tidningen Privata Affärer utsett Sveriges bästa Bank och även bästa Konto. Läs mer här.

Gasellföretag 2013
Gasellföretag 2013Tack vare en betydande lönsam tillväxt har SevenDay Bank under 2013 blivit utsedda av tidningen Dagens Industri till ett Gasellföretag. Det är vi mycket stolta över.

Utmärkelsen ges till lönsamma och snabbväxande företag som genererar nya arbetstillfällen. Vi tackar våra nya och gamla kunder som möjliggjort denna utveckling.

Årligen utses färre än 0,5 procent av alla Sveriges aktiebolag till Gasellföretag.

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla dessa kriterier. Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen.

Ett Gasellföretag har bland annat:

 • en omsättning som överstiger 10 Mkr
 • minst tio anställda
 • offentliggjort minst fyra årsredovisningar
 • minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
 • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
 • i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
 • sunda finanser

Läs mer om DI Gasell här.

Gasellföretag 2012
Tack vare en betydande lönsam tillväxt har SevenDay Bank under 2012 blivit utsedda av tidningen Dagens Industri till ett Gasellföretag. Det är vi mycket stolta över.

Utmärkelsen ges till lönsamma och snabbväxande företag som genererar nya arbetstillfällen. Vi tackar våra nya och gamla kunder som möjliggjort denna utveckling.

Årligen utses färre än 0,5 procent av alla Sveriges aktiebolag till Gasellföretag.

För att utses till Gasell måste företaget uppfylla alla dessa kriterier. Det är alltid företagets fyra senaste årsredovisningar som ligger till grund för Gasellundersökningen.

Ett Gasellföretag har bland annat:

 • en omsättning som överstiger 10 Mkr
 • minst tio anställda
 • offentliggjort minst fyra årsredovisningar
 • minst fördubblat sin omsättning, om man jämför det första och det senaste räkenskapsåret
 • ökat sin omsättning varje år de senaste tre åren
 • i allt väsentligt vuxit organiskt, inte genom förvärv eller fusioner
 • sunda finanser

Läs mer om DI Gasell här.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt