Här är 10 av de bästa poddarna om privatekonomi

bästa ekonomipoddarna
Det finns många bra och inspirerande poddar om privatekonomi, sparande och aktier.
bästa ekonomipoddarna
1,7 miljoner svenskar lyssnar på podcasts varje vecka (Orvesto Konsument, 2019)
Visste du att...

Är du på jakt efter ny kunskap och inspiration kring privatekonomi och gillar poddar? Då behöver du inte leta längre. Privata Pengar listar tio av de bästa ekonomipoddarna du kan lyssna på just nu.

Ekonomiekot Extra
Av: Sveriges Radio
Podd med rent nyhetsfokus: vad har hänt i ekonomivärlden i veckan? Vilka nyheter var störst, vilka var viktigast och vem gjorde egentligen vad? Klimathotets inverkan på investeringar, sanktioner mot Irans it-boom, räntehöjningar och lyxkonsumtion är exempel på ämnen som har tagits upp. Programledare är Hanna Malmodin.

Kapitalet
Av: Monopol Media
Välgjord berättarpodd som går på djupet med ekonomifrågor du inte ens visste att du ville ha svaret på: Varför är avokado så dyrt? Hur mycket tjänade låtskrivarna bakom Cotton Eye Joe? Och varför förstör egentligen Spotify beräkningen av inflationen? Kapitalet vill förstå världen och människorna genom att titta på den med ekonomiska glasögon – resultatet blir en allmänbildande podd där enskilda frågor får belysa stora samhällstrender.

Digitalpodden
Av: Dagens Industri
Digital disruption, det vill säga nya digitala affärsidéer, skakar om allt från skönhetsindustrin till mjölkproduktion. I den här podden från Dagens Industri får du allt om den svenska digitala start up-scenen, perfekt för dig som vill ligga lite före alla andra när det gäller ekonomiska trender.

Aktiepodden
Av: Aktiespararna
Sveriges största organisation för aktiesparare har såklart en podd som handlar om, just det, aktier. På hyfsat lätt nivå pratar programledarna om allt från enskilda aktier till marknadstrender. Olika branscher skärskådas och tips ges om hur du ska agera vid olika börshändelser. Perfekt för dig som vill investera i aktier, inte så intressant om det är sparande i allmänhet du är ute efter. Podden är dessutom en av de 30 svenska poddar som hade flest lyssnare 2019.

Börspodden
Av: John Skogman och Johan Isaksson
Precis vad det låter som, en podd för dig som är intresserad av börsen. Inget för nybörjaren, men är du intresserad av analys och trading, uppblandat med intervjuer med svenskt näringslivs riktigt tunga elefanter kan den här podden vara helt rätt för dig. Pluspoäng för att de dessutom, till skillnad från många andra poddar, har kommit ut länge och regelbundet.

Bank- och finanspodden
Av: Konsumenternas Bank- och finansbyrå
Tyvärr alldeles för sällan men helt oberoende och ytterst gediget går experterna på Konsumenternas Bank- och finansbyrå igenom viktiga privatekonomiska frågor. Vad har du för rättigheter när du byter bank? Vad är viktigt att tänka på när det gäller sparande till barnen? Hur fungerar egentligen en framtidsfullmakt? Kanske inte den poppigaste podcasten, men garanterat korrekt och alltid på konsumentens sida om de viktigaste privatekonomiska frågorna i livet.

Plånboken
Av: Sveriges Radio P1
Visserligen inte en ren podd, men ett radioprogram där du får konsumentjournalistik av hög kvalitet. Varje vecka på onsdagar reder de ut frågor från lyssnarna och gör också egna reportage. Hur påverkas din privatekonomi om du är gift, hur förhandlar du ner boräntan och vad gör du egentligen om affären vägrar att hjälpa dig när det visar sig att produkten du köpte var felaktig? Allmänbildning för vardagsekonomin.

Rika tillsammans
Av: Jan och Caroline Bolmeson
Rika Tillsammans är sedan många år en av Sveriges största bloggar om privatekonomi och sparande. Sedan 2017 gör Jan som driver bloggen och hans fru Caroline en podd på samma tema varje söndagskväll. Ämnena rör allt från fondrobotar till Bitcoin via generella spartips, allt med fokus på privat sparande. Många avsnitt bygger dessutom på lyssnarnas och läsarnas frågor, så kanske ett bra tillfälle att själv bidra med något du undrar över?

Smarta pengar
Av: Dagens Industri
Två gånger i månaden går Dagens Industris privatekonomiska experter igenom viktiga frågor som rör dig som privatperson. Allt från cykelförsäkringar, reabluffar på Black Friday och varningssignaler inför en eventuell krasch på bostadsmarknaden gås igenom med kunskap och precision.

Avanzapodden
Av: Johanna Kull och Nicklas Andersson
Lättbegriplig och påläst podd om allt som hör privatekonomin till. Trender och aktuella frågor tas upp blandat med tips och råd kring hur du ska tänka kring dina investeringar. Främst med fokus på aktier och fonder. Då och då intervjuas dessutom intressanta profiler med expertkunskaper. Nytt tema och avsnitt varje torsdag.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt