Tjäna extra pengar – här är prylarna som säljer bäst på Blocket just nu

tjäna extra pengar
Genom att sälja dina prylar vidare bidrar du både till plånbok och miljö. Foto: Sandra Birgersdotter/Blocket
tjäna extra pengar
Svenskar har i dag saker hemma som de inte använder för i snitt 16 000 kronor.Foto: Evelina Carborn/Blocket
Visste du att...

Svenskar har i snitt saker för 16 000 kronor hemma som de inte använder. Genom att sälja dem vidare kan du tjäna in extra slantar – vilket kanske är särskilt angeläget nu? Här är några saker som är lätta att sälja på Blocket.

Under en tid med ekonomisk oro, hög inflation och stigande elpriser försöker många dra ner på sina kostnader och öka sina inkomster. En undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Blocket visar att 8 av 10 svenskar anpassat sin ekonomi i spåren av den stigande inflationen. Till exempel svarade 53 procent att de drar ner eller försöker dra ner på sin elförbrukning.

– Samtidigt har en svensk i genomsnitt saker för 16 000 kronor hemma som inte används. Att passa på att rensa och sälja dem kan vara ett minst lika effektfullt sätt att spara pengar. När vi tittar på vad folk är ute efter att köpa finns det ett stort sug efter allt från lyxklockor till lego och elektronik som Iphones och tv-spelskonsoller. Men också vanliga möbler som soffor, soffbord, fåtöljer och matbord, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket.

Öka chansen att få dina saker sålda

Genom att undersöka vad folk är mest intresserade av att köpa just nu kan du öka chansen att få dina saker sålda. Ebba Rosencrantz delar här med sig av vad svenskar söker efter mest på Blocket inom kategorierna hemmet, elektronik och personlig.

Mest sökta inom kategori ”för hemmet”
Soffa
Soffbord
Fåtölj
Matbord
Skrivbord
Byrå
Vitrinskåp
Bäddsoffa
Garderob
Säng

Mest sökta inom kategori ”elektronik”
Nintendo switch
Iphone
Playstation 5
Tv
Gamingdator
Ps5
Ps4
Ipad
Playstation 4
Sonos

Mest sökta inom kategori ”personligt”
Rolex
Lego
Louis vuitton
Barnvagn
Breitling
Moncler
Omega
Fjällräven
Bilbarnstol
Tripp trapp

Resultatet är baserat på perioden 1–23 november.

2022 blev det dessutom gratis att lägga upp annonser på Blocket i kategorierna för hemmet, personligt, elektronik, fritid och hobby samt övrigt. Tidigare kostade det mellan 15 och 30 kronor att sälja saker på Blocket. Därför finns det egentligen ingenting att förlora på att testa att sälja dina prylar vidare.

Läs också vår artikel med experttips på hur du säljer begagnade saker.

Här hittar du undersökningen som visar hur svenskarnas privatekonomi påverkats.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt