Billiga charterresor – så hittar du dem

Billiga charterresor
Genom att jämföra resebyråer kan du spara flera tusen kronor när du ska boka din resa.Foto: Apollo
Resor

Planera din charter i god tid, jämför olika arrangörer och försök åka under lågsäsong. Här får du hjälp att hitta billiga charterresor.

En charterresa är praktisk, enkel att boka och innehåller ofta allt du behöver. Med ”all inclusive” ingår alla måltider och ofta all dryck, men kostar förstås mer. Går du grundligt tillväga och jämför olika resebyråer och arrangörer finns tusenlappar att spara i jakten på billiga charterresor.

Charterresor

Väljer du den enkla vägen och vill hitta en billig charterresa finns en rad olika oberoende webbsidor och reseförmedlare att välja mellan. Några säljer inte själva resor, utan länkar vidare till olika resebyråer.

Charterbolag och resebyråer

Vill du gå direkt på charterbolagen finns ett flertal att välja mellan. Några av dem har ett mycket brett utbud resor och resmål över hela världen, andra har ett begränsat utbud och har istället valt att specialisera sig på ett fåtal. De flesta erbjuder – förutom hela resepaket – även separat flyg och hotell.

Flygbolag och förmedlare av flygresor

Vill du hellre komponera din resa själv finns här ett antal flygbolag och förmedlare av flygresor.

Innan du väljer resa:

En bra idé är att ta en titt på Konsumentverkets sidor om vilka regler som gäller innan du köper en resa. Bland annat finns en speciell paketreselag som ger skydd när du åker på en paketresa. Läs även om vilka begränsningar som finns när du bokar resa och hotell på internet.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt