Vem är rikast i världen?

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg, grundare av Facebook, är god för 52 miljarder dollar och placerar sig på en sjundeplats på listan över världens rikaste.
Enligt magasinet Forbes finns det 2 153 dollarmiljardärerna i världen, varav 33 är svenskar. Bland dessa hittar vi exempelvis Spotifys grundare Martin Lorentzon och Daniel Ek.
Visste du att...

Vem är rikast i världen och hur högt upp på Forbes årliga lista över dollarmiljardärer placerar sig de rikaste svenskarna?

Under våren har magasinet Forbes årliga sammanställning av världens dollarmiljardärer presenterats. Precis som året innan är det Jeff Bezos, grundaren av Amazon.com, som toppar listan. Bill Gates, som under stora delar av 2000-talet toppat listan, får sedan två år tillbaka nöja sig med en andraplats.

Titeln för yngsta person att tjäna en miljard dollar – alltså utan att ärva den – har gått från Facebookgrundaren Mark Zuckerberg till 21-åriga Kylie Jenner. Efter realityserien ”Keeping up with the Kardashians” har Kylie Jenner gjort kometkarriär på sociala medier och skapat ett eget varumärke för skönhetsprodukter.


 Namn


 Miljarder dollar


 Land


 Källa till rikedom

 1. Jeff Bezos 125 USA Grundare Amazon.com
 2. Bill Gates 90 USA Grundare Microsoft
 3. Warren Buffet 79 USA Investerare Berkshire Hathaway
 4. Bernard Arnault 66 Frankrike Ägare LVMH (Louis Vuitton, Moet Hennessy)
 5. Armancio Ortega 58 Spanien Grundare Inditex (Zara, Massimo Dutti)
 6. Carlos Slim 56 Mexico Ägare konglomerat (Telmex m.fl)
 7. Mark Zuckerberg 52 USA Grundare Facebook
 8. Larry Page 50 USA Grundare Google
 9. Sergey Brin 49 USA Grundare Google

 10. Larry Ellison


 49


 USA


 Grundare Oracle


 

Rikast i Sverige

Av de 2 153 personer som kvalar in på listan med världens dollarmiljardärer hittar vi 33 svenskar.

Rikast i Sverige är H&M-ordföranden Stefan Persson vars tillgångar beräknas till 145 miljarder kronor vilket ger honom plats 71 på den totala listan. Tillgångarna har dock halverats sedan Forbes sammanställning för fem år sedan.

Näst rikast i Sverige är Tetra Pak-arvtagaren Hans Rausing med sina 112 miljarder.

Nya på Forbes lista är Spotifys grundare Martin Lorentzon och Daniel Ek. Efter att aktien tappade i värde under hösten har den hämtat sig något, och Martin Lorentzon och Daniel Ek placeras sig på plats 775 och plats 1057 med sina 27 miljarder respektive 20,5 miljarder kronor.

Längre ner på listan hittar vi också Minecraftskaparen Markus ”Notch” Persson med nästan 15 miljarder kronor.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt