Världens dyraste saker!

Världens dyraste lägenhet ligger i Odeon, Monacos nya skyskrapa. Den är på nätta 3 300 kvadratmeter och kostar 2,8 miljarder kronor.
Angolas huvudstad Luanda är rankad som världens dyraste stad att leva i, enligt konsultbolaget Mercer.
En tibetansk mastiff är världens hittills dyraste hund. Hela 12 miljoner kronor betalade en kinesisk affärsman för en valp. Rasen är en herdehund som blivit något av en statussymbol för välbärgade kineser.
Visste du att...

Dyraste staden
Konsultbolaget Mercer har rankat kostnadsnivån i över 200 länder och räknat på hur dyrt det för utlänningar är att bo och arbeta i de olika städerna och samtidigt behålla en västerländsk standard. Man har jämfört mat, boende, kläder och underhållning i de olika länderna och kommit fram till att Angolas huvudstad Luanda står som segrare.

Egentligen är det ganska billigt att bo i staden, men de höga kostnaderna för att bo säkert och importerade varor är det som fick staden att klättra upp högst på topplistan.
Se hela listan här!

Dyraste doften
I september auktionerades världens dyraste parfym ut för nästan 1,2 miljoner kronor. Parfymkollektionen The Royalé Dream bestod av tre diamantprydda flaskor. Bakom doften stod det privatägda diamantföretaget World of Diamonds och det spanska parfymhuset Cuarzo The Circle. Flaskorna levererades i en strutsäggsformad förpackning som fodrats med lammskinn och smyckats med en blå diamantring.
Spana in parfymen här!

Dyraste lägenheten
Bostadspriserna i Sverige ökar hela tiden, men summorna går inte att jämföra med den lägenhet i Monaco som gått för 848 484 kronor. Per kvadratmeter. Lägenheten ligger i Odeon – Monacos nya skyskrapa – och är på nätta 3 300 kvadratmeter. Priset? 2,8 miljarder kronor.

Dyraste bröllopet
Bröllop är inte gratis, det vet alla som gift sig. Att det landar på 100 000 kronor är inte ovanligt. Men det är småpotatis jämfört med bröllopet mellan bankiren Amit Bhatia och Vanisha Mittaldotter till stålmagnaten Lakshmi Mittal. Det indiska paret höll förlovningen på Versailles och flög in gäster från hela världen till festen som gjorts till en Bollywood-musikal. Prislapp: 356 miljoner kronor.

Dyraste hunden
Att hundar kan vara dyra i inköp och drift är ingen nyhet. Men 12 miljoner kronor för en tibetansk mastiff är nog svårslaget. Det är nämligen vad en kinesisk affärsman betalade för en valp. Rasen är en herdehund som blivit något av en statussymbol för välbärgade kineser. Köparens plan är nu att fortsätta föda upp rasen.

Dyraste filmen
Det kostar att göra film, speciellt i USA. Högst på listan över dyraste filmer hamnar inte helt oväntat ”Pirates of the Caribbean – vid världens ände” med 300 miljoner dollar. Den dyraste datoranimerade filmen någonsin, ”Trassel”, följer tätt efter med 260 miljoner dollar.

Dyraste bilen
En ny bil kostar utan vidare ett par hundra tusen kronor. Mycket pengar kan tyckas, men långt från vad man får ge för en Lamborghini Veneno. Det italienska monstret har en 12-cylindrig motor med 750 hästkrafter och betingar ett pris på 38 miljoner kronor. Bilen finns endast i nio exemplar och tillverkades 2014.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt