10 ekonomibloggar du borde ha koll på

ekonomibloggar
Genom ekonomibloggarna får vi följa några privatpersoner som ger information och praktiska råd kring vardagsekonomi.
Visste du att...

Att läsa ekonomibloggar som ett komplement till ekonomisajter kan vara ett bra sätt att öka din förståelse för ekonomi och dessutom komma i kontakt med andra privatpersoner med samma intresse.

Att sätta sig in i ekonomi kan vara klurigt. Många gånger kan det vara skönt att höra hur andra människor tänker kring ämnet. Här är några populära ekonomibloggar som bjuder på högst personliga analyser och tips om allt från avancerad aktiehandel till hur du ska resonera inför ett bilköp. Kanske hittar du en ny favoritblogg?

Snåljåpen

Investerarproffset Olle Qvarnström ligger bakom populära bloggen Snåljåpen. Här skriver han om sin investerarkarriär, men också om privatekonomi i stort. Följ honom även på twitter!

Cornucopia?

Författaren Lars Wilderäng med flera driver Sveriges största oberoende blogg inom finans, ekonomi och miljö. Med sina många uppdateringar, ibland flera gånger på en dag, är Cornucopia? en av Sveriges mest inflytelserika finansbloggar.

Minimalisterna

Har du någonsin funderat på att leva livet med mindre saker? Elisabeth Byström och Johan Erfors bloggar om de praktiska och ekonomiska fördelarna med att leva minimalistiskt – både på individ- och samhällsnivå. Följ även deras instagramkonto.

Rika tillsammans

Rika tillsammans har Jan Bolmesson bloggat om privatekonomi sedan 2008 och han har även skrivit boken ”Gör ditt barn rikt”. På bloggen får du tips och inspiration kring privatekonomi och hur du kan bygga upp ett kapital.

Pengarna & Livet

En blogg skriven av Bodil Hallin som är budget- och skuldrådgivare på Höganäs kommun. Hon arbetar med att ge information och praktiska råd kring vardagsekonomi och skriver om detta i sin blogg.

Kampen mot index

En ekonomiblogg om sparande, ekonomi, aktier och pension. Det här är en blogg för den som håller på med aktier eller är sugen på att börja. Följ även på Facebook.

 

Stabil ekonomi

Stabil ekonomi handlar om sparande, skulder, konsumtion och pension – ämnen som lägger grunden för en ökad förståelse för din privatekonomi. Du får även en grundlig genomgång av fonder och hur du ska tänka strategiskt för att få en bra pension.

Vägen till Frihet

Här är ett par som tröttnat på ”ekorrhjulet” och därför bestämt sig för att satsa på aktier och investeringar för att till år 2020 kunna sluta sina jobb, flytta till ett varmare land och leva på sina passiva inkomster. Mannen i relationen bloggar om vägen till att uppnå sin dröm. Följ även på twitter.

Ekonomistas

Sju forskare i nationalekonomi, samt flera gästkrönikörer, skriver om samhällsfrågor och nationalekonomisk forskning. De har ingen gemensam politisk uppfattning och varje skribent står endast för sina egna inlägg.

Att välja lycka

Här får läsaren följa bloggarens intresse för sparande och investeringar, och en resa med målet att skapa en passiv inkomst. Det är en personlig blogg om privatekonomi och att hitta balansen mellan ekonomi, hälsa och nöje. Bloggaren har satt upp flera mål utifrån dessa tre punkter, mål som läsaren sedan kan följa och inspireras av.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt