Bra poddar om privatekonomi

Plånboken, Börspodden och En economistas podcast. Privata Pengar tipsar om tre bra ekonomipoddar.
Pia Fridén är programledare för Plånboken i P1.
Pingis Hadenius och Isabella Löwengrip är programledare för "En economistas podcast".
Visste du att...

Allt fler svenskar lyssnar dagligen på podcasts visar nya siffror. Privata Pengar listar tre favoritpoddar som handlar om privatekonomi.

Allt fler svenskar lyssnar på podcasts eller poddar. Det vill säga ett radioprogram som du kan lyssna på när du själv vill, inklusive program som tidigare sänts på radio. Andelen som lyssnar på podcasts varje dag har ökat med 50 procent under det senaste året, enligt Orvesto Konsument.

Men det kan vara svårt att hitta rätt poddjungeln – därför listar Privata Pengar tre favoriter i kategorin privatekonomi.

P1 Plånboken 

Går att lyssna på i radio men finns också som podd. Fullt fokus på privatekonomi och konsumentfrågor. Nyttiga tips, intervjuer och inslag blandas med läsarfrågor och längre reportage. Programledare är Pia Fridén.

 

Börspodden

Följ John Skogman och Johan Isaksson, två daytraders med flera års erfarenhet av finansmarknaden. Podden passar dig som är intresserad av börsen och vill ta del av aktuella bolagshändelser, höra om programledarnas egna handel och skrönor från marknaden.

 

En economistas podcast 

Ta makten över din ekonomi och få ett roligare liv. Det är entreprenörerna Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius slagord. I deras podcast, som är en förlängning av boken Economista, pratar de pengar och ger smarta tips så att du ska få bättre kontroll över din ekonomi.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt