Äta på en Michelinkrog till lågt pris? Ja, det är faktiskt möjligt!

Michelinkrog
I Sverige finns det i dag 16 restauranger som tilldelats utmärkelsen Bib Gourmand.
Michelinkrog
En Bib Gourmand-restaurang serverar ”mat av god kvalitet till ett bra pris”.
Visste du att...

Ett besök till en Michelinkrog kan kosta en förmögenhet, men inte om restaurangen tilldelats en Bib Gourmand – då kan du få lyxig mat för bara hundralappar. Här är fyra riktigt prisvärda restauranger i Sverige.

Varje år delar Guide Michelin ut fina utmärkelser till världens bästa restauranger. Men till en restaurang med en eller flera Michelinstjärnor, där ett besök kan kosta flera tusen kronor per person, är det inte alla som har råd att gå. Men det finns ett sätt att få uppleva några restauranger i Guide Michelin – leta efter de som tilldelats utmärkelsen Bib Gourmand. För att få en Bib Gourmand ska restaurangen servera ”mat av god kvalitet till ett bra pris”.

Du behöver inte resa runt halva jorden för att hitta en Bib Gourmand-restaurang, i Sverige har nämligen 16 restauranger tilldelats utmärkelsen – här är de fyra senaste tillskotten!

1. Bar Agrikultur

I stadsdelen Södermalm i Stockholm ligger Bar Agrikultur – en liten och intim restaurang med endast 24 platser. Förutom en lockande meny med spännande smårätter som hela tiden byts ut serveras här också goda gindrinkar på deras egenproducerade gin.

Pris: 300–500 kronor
Adress: Skånegatan 79, Stockholm
Bordsbokning: Nej

2. Kagges

Kagges ligger i vackra lokaler i Gamla stan i Stockholm, lokaler som tidigare huserade restaurang Frantzén som i år fick Sveriges första tre Michelinstjärnor. I en avslappnad miljö serveras vin på karaff och små och mellanstora rätter à la carte med skandinaviska smaker och sydeuropeiska influenser. Rekommendationen är omkring fyra smårätter per person.

Pris: 300–500 kronor
Adress: Lilla Nygatan 21, Stockholm
Bordsbokning: Ja

3. Project

I en vacker tegelbyggnad i Göteborg ligger den mysiga bistron Project. Restaurangen drivs av ett par som har arbetat många år ute i Europa och tagit med sig inspirationen hem till Project. Här serveras bland annat bröd som tagit fem dagar att baka och hemmagjort smör. Menyn förändras efter säsong och du kan välja att beställa några smårätter från deras à la carte meny eller en avsmakningsmeny.

Pris: 300–500 kronor
Adress: Södra vägen 45, Göteborg
Bordsbokning: Ja

4. Shibumi

Restaurang Shibumi har inspirerats av Japans pubkultur Izakaya och erbjuder en matbar med avslappnad vardagskänsla. Vid en stor bardisk kan du njuta av många olika smårätter samtidigt som du ser kockarnas arbete. Många av rätterna är gjorda för att delas på två. Storleken på rätterna varierar och Shibumi själva rekommenderar att beställa cirka tre rätter per person.

Pris: Under 300 kronor
Adress: Kungstensgatan 2, Stockholm
Bordsbokning: Ja

 

Är du nyfiken på fler Bib Gourmand-restauranger i Sverige? Här är hela listan.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt