Tryggt i turbulenta tider

Privata pengar

Just nu är stora delar av samhället under stor press. ”Vi kommer att behöva förhålla oss till coronakrisen en lång tid framöver”, säger Klas-Johan Claeson, SevenDay Banks vd. Här svarar han på ett par frågor som många ställer just nu.

Coronakrisen har nu pågått i ett par månader, hur påverkas SevenDay Bank?
– Jag tror att vi, precis som alla andra, kommer behöva förhålla oss till coronakrisen en lång tid framöver. Det känns därför bra att kunna säga att vår egen verksamhet är stabil och våra tjänster är öppna och tillgängliga precis som vanligt. Jag känner samtidigt med alla som blivit sjuka eller som har anhöriga som har drabbats, jag tänker också på alla som förlorat sina jobb och de företagare som har det svårt just nu.

Coronakrisen påverkar alla delar av samhället och världsekonomin har hamnat i ett pressat läge. Finns det anledning av att vara orolig för de pengar jag har på mitt sparkonto hos SevenDay Bank?
– Nej, absolut inte. Dina pengar är trygga hos oss. SevenDay Bank, som är en filial till danska Express Bank, och våra sparkonton omfattas av den danska insättningsgarantin. Tillsammans med ett kompletterande skydd från den svenska statliga insättningsgarantin ger det ett skydd upp till belopp motsvarande 100 000 euro per kund.

Om jag har hamnat i ett pressat läge i min privatekonomi, kan jag skjuta på betalningen av mitt lån?
– Hör av dig till kundcenter på 0770-177770, så kan vi titta närmare på din situation. Vår ambition är alltid att göra det vi kan för att hjälpa dig.

 

Läs mer om insättningsgaranti.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt