Tink – och 3 till bra appar för din privatekonomi

Mobilappen Tink hjälper dig att få en överblick över dina utgifter. Du kan också sätta upp sparmål och budgetar.
Med appen Veckopengen får barnen lära sig att hantera pengar. Det går också att lägga in små sysslor som kan ge extrapengar.
Spara

Brukar du undra vart pengarna tog vägen i slutet på månaden? Skulle du behöva hjälp med att kategorisera din utgifter och kanske till och med skapa en budget? Då kan de här apparna vara något för dig.

Att göra vanliga bankärenden i mobilen har vi svenskar vant oss vid. Men det är inte bara bankerna som har sina egna appar – allt fler aktörer ger sig in på marknaden.

I dag finns det en uppsjö av smarta ekonomiappar för din telefon. Appar som till exempel hjälper dig att hitta bra priser, att få ekonomisk överblick och att lära barnen värdet av pengar.

Få överblick över din ekonomi

För dig som vill få bättre koll på din ekonomi finns till exempel appen Tink som samlar hela din ekonomi på ett ställe. Här kan du betala räkningar, godkänna e-fakturor eller föra över pengar – direkt i appen.

Men framförallt kategoriserar Tink alla dina utgifter automatiskt, så att du kan se vad du spenderar dina pengar på. På så sätt blir det enklare att få en överblick över din ekonomi över tiden. Allt du behöver är en smartphone och ett mobilt bank-id.

Har koll på din identitet på nätet

Med Tink får du också gratis skydd mot id-kapning och kan lätt se om någon försöker använda din digitala identitet eller dina kortuppgifter. Tink samlar nämligen in data från över 45 svenska banker, kortutgivare, myndigheter och kreditupplysningföretag.

Tre till bra ekonomiappar

• Mina tjänster. Hantera dina abonnemang med hjälp av verktyget Mina tjänster. Här kan du få översikt på alla dina återkommande utgifter – alltifrån mobiltelefonen till gymkortet. Mina tjänster tar också reda på vart det finns pengar att spara för dig som konsument.

• Matpriskollen. Den här appen skannar av alla matbutikers reklamblad varje vecka – så att du får en snabb överblick över alla rabatter och kan göra en inköpslista efter det. Och så slipper du reklamen i brevlådan också.

• Gimi. En app där barn och ungdomar får lära sig att hantera pengar. Det till går till exempel att lägga in olika arbetsuppgifter som kan ge barnen extrapengar – eller ränta på de pengar barnen sparar.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt