Sakerna i ditt hem som säljer bäst på Blocket just nu

Sälja saker begagnat
När du ska sälja något begagnat är det alltid bra att titta på vad andra satt för priser för liknande varor och sedan anpassa ditt pris efter det. Foto: Blocket
Sälja saker begagnat
Skriv en utförlig annonstext där du tar med information som till exempel mått, färg och ålder på det du vill sälja. Foto: Blocket
Hem och familj

Du kan tjäna tusentals kronor på att sälja saker som bara ligger hemma och skräpar – vilket passar utmärkt att göra nu när årets fattigaste månader närmar sig. Kolla in listan med de 10 sakerna i ditt hem som säljer bäst på Blocket i dag.

Svenskar uppskattar i dag att 30 procent av alla prylar i hemmet inte längre fyller någon funktion, det visar en undersökning som Kantar Sifo genomfört på uppdrag av Blocket.
Att rensa hemma och sälja saker begagnat online är ett snabbt och smidigt sätt att tjäna pengar på.

– Svenskarna uppskattar värdet av sina oanvända prylar till 17 000 kronor i snitt. Inför jul kan det vara en jättebra idé att rensa lite hemma och sälja av sådant som inte längre används. Det är ett smidigt sätt att tjäna extra pengar, säger Matilda Adelborg, presskommunikatör på Blocket.

10 mest sökta prylarna på Blocket just nu inom kategorin ”För hemmet”:

 1. Soffa
 2. Skrivbord
 3. Fåtölj
 4. Soffbord
 5. Byrå
 6. Matbord
 7. Vitrinskåp
 8. Bäddsoffa
 9. Garderob
 10. Stolar

Vi bad Matilda Adelborg att lista sina fem bästa tips för att lyckas med sin Blocketannons:

5 tips för att sälja begagnade prylar


 1. Gå igenom det du inte använder. Är det något du inte använt på ett år är det kanske dags att sälja. Har du svårt att skiljas från dina saker? Ta hjälp av en vän som är objektiv.
 2. Sälj vid rätt tidpunkt. Det är alltid bäst att sälja saker i säsong. Det är inte lika många som bevakar längdskidor i juni som det är i november. Barnprylar är ganska säsongsoberoende, men ytterkläder och sport- och fritidsprylar kan det vara smart att sälja när det finns flest köpare.
 3. Sätt rätt pris. Ett tips är att titta på vad andra satt för priser för liknande varor och anpassa sig efter det. Behöver du få dina saker sålda extra snabbt? Då kan det vara en bra idé att sätta ett lägre pris än andra annonser. Om du vill kan du även skänka bort saker du inte vill ha, och göra någon annan glad. ”Bortskänkes” är en av de mest sökta termerna på Blocket.
 4. En bild säger mer än tusen ord – och bilden är det första dina potentiella köpare ser. En riktigt bra bild gör att fler går in på just din annons. Placera din pryl mot en ren miljö så att bakgrunden inte tar fokus från det du vill sälja. Fota i dagsljus. Kolla så att din bild är skarp innan den publiceras. Suddiga och oskarpa bilder fångar inte köparens intresse lika väl. Ta gärna fler bilder ur olika vinklar (och glöm inte att fota eventuella skavanker också!). Fler tips hittar du på Blockets fotoskola.
 5. Se din annons ur köparens synvinkel. Vad skulle du behöva veta om du var köparen? Skriv en tydlig och saklig rubrik och en utförlig och relevant annonstext. Ta med information som till exempel mått, färger och ålder. På så sätt sparar du tid genom att slippa svara på samma frågor i chatten eftersom köparen får all info direkt. Var ärlig, beskriv eventuella fel och skador.

Lycka till!

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt