Så får du tillbaka på skatten innan påsk

Skatteverket vill uppmuntra fler att ta emot sin myndighetspost digitalt. Då får du deklarationen tidigare och slipper en massa papper.
För att få tillbaka din skatteåterbäring innan påsk måste du deklarera digitalt.
Hem och familj

Har du betalat för mycket skatt? I år går det att få tillbaka dina skattepengar innan påsk. Allt som behövs är en digital brevlåda.

Skatteåterbäringen brukar dyka upp lägligt på kontot runt midsommar. Men i år kan du få tillbaka på skatten rekordtidigt – redan i april.

En av förutsättningarna är att du skaffar en digital brevlåda för myndighetspost senast den 1 mars. Exempel på digitala brevlådor är till exempel Kivra, Digimail eller Min myndighetspost.

Inga ändringar eller tillägg

Därefter deklarerar du digitalt senast den 29 mars – utan att göra några ändringar eller tillägg. Passerar din deklaration utan problem kan pengarna betalas ut i början av april.

Skatteverket gör det här för att uppmuntra fler att ta emot sin myndighetspost digitalt.

Johan Schauman, Skatteverket

– Skatteverket gör det här för att uppmuntra fler att ta emot sin myndighetspost digitalt. Då får man dessutom deklarationen tidigare och slipper en massa papper, säger Johan Schauman, verksamhetsutvecklare på Skatteverket.

Du som har sålt en bostad, tänkt att göra reseavdrag, ska deklarera försäljning av aktier eller är företagare kan inte få skatteåterbäring till påsk. Din skatteåterbäring kommer i mitten på juni – om du deklarerar digitalt.

Tillbaka på skatten innan påsk

• 1 mars. Skaffa digital brevlåda senast den 1 mars. Se också till att ha anmält bankkonto för skatteåterbäringen till Skatteverket.

• 8 mars. Deklarationen börjar skickas till de som har eller har skaffat digital brevlåda senast 1 mars. Blanketten är en PDF och ser ut som den vanliga pappersdeklarationen.

29 mars. Sista dag att deklarera för att få skattepengar i april. Använd Skatteverkets app eller deras e-tjänst. Deklarationen måste vara godkänd utan några ändringar och signerad med e-legitimation, till exempel Mobilt BankID.

5 april. Skatteåterbäringen börjar betalas ut.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt