Fixa barnens veckopeng med appen Gimi!

Gimi
Med Gimi Master kan du föra över barnets veckopeng som barnet sedan kan handla för med ett eget betalkort.
Gimi
Gimi laddas ner av både barn och förälder vilket gör att föräldern lätt kan föra över barnets vecko- eller månadspeng och samtidigt ha koll på hur barnet sedan hanterar pengarna.
Hem och familj

Appen Gimi är som en digital spargris dit du som förälder kan föra över barnets vecko- eller månadspeng. Perfekt när vi i dag ofta saknar kontanter.

I en tid när kontantanvändandet minskar kan det bli svårare att ge barnen vecko- eller månadspeng. Ofta betalar föräldern istället direkt åt barnet, något som resulterar i att barnen får sämre förståelse för konsumtion och hur pengar spenderas.

Det här är något som appen Gimi vill förändra. Med Gimi, som tidigare hette Veckopengen, kan barnen lära sig att hantera och förstå pengar.

Gimi laddas ner av både barn och förälder vilket gör att föräldern lätt kan föra över barnets vecko- eller månadspeng och samtidigt ha koll på hur barnet sedan hanterar pengarna. I appen kan barnet spara pengar med ränta och sätta upp egna sparmål – till exempel spara till en leksak. Barnet kan också få uppgifter av sina föräldrar som de sedan, mot bildbevis, får betalt för.

Betalkort kopplat till Gimi

Appen finns i två steg:

  1. Gimi Beginner, som är gratis och där barnet egentligen inte hanterar riktiga pengar utan där den mer fungerar som en digital spargris. När barnet vill använda sina pengar kan föräldern betala för barnet och sedan dra av samma summa från barnets konto i appen – vilket gör det tydligt för barnet att pengarna har använts.
  2. I nästa steg kommer Gimi Master där ett Mastercard kopplas till appen vilket gör att barnet själv kan betala med ett riktigt betalkort. På deras hemsida kan barn och föräldrar genomföra ett test för att se om barnet är redo för att få ett eget betalkort.

Gimi är till för barn från sju år och uppåt och betalkortet rekommenderas från nio år.

Tips! Vill du veta hur mycket andra föräldrar ger sina barn i vecko- eller månadspeng? Läs mer här!

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt