Fem enkla tips för budgetrenovering

Det går att göra små underverk med några nya kuddar eller en ny soffklädsel.
Det finns många små tricks för att renovera för en lägre kostnad. Att byta ut köksluckorna men behålla stommarna är ett av dem.
Hem och familj

Det finns flera enkla och billiga sätt att göra det fint hemma. Är du händig kan du göra mycket själv och ska du anlita hantverkare finns det några saker att tänka på.

1. Byt ut köksluckorna

Du behöver inte slita ut hela köket för att det ska kännas tiptop. Det kan räcka att bara byta ut köksluckorna. Flera företag, till exempel Pickyliving eller A.S Helsingö tillverkar luckor som passar köksstommar från till exempel Ikea. Ett annat alternativ är att måla om de köksluckor du har – hållbart och personligt till ett lågt pris.

2. Utnyttja hallen

Hallen är ofta ett bortglömt rum. Ett sätt att få mer utrymme bland skor och jackor är att platsbygga förvaring i hallen. Kanske sätta upp nya krokar eller köpa en ny byrå? Glöm inte att utnyttja takhöjden. Utgå från dig själv och dina egna behov för att utnyttja hallen på bästa sätt.

3. Fixa till badrummet

Badrummet passar också utmärkt för budgetrenovering. Gör en enkel uppdatering med nya handdukar och ett nytt duschdraperi, kanske i någon färg som bryter av? Tänk också på att det är ganska enkelt att byta ut ett handfat eller en blandare. Satsa också på växter och snygg förvaring för att göra badrummet till ditt favoritrum!

4. Uppdatera textilier och kuddar

Har du inte lust eller råd att köpa ny soffa går det alldeles utmärkt att uppdatera den med en ny filt eller några nya kuddar. Att byta ut en soffklädsel kan också göra underverk. Varför inte byta ut soffbenen hos till exempel Prettypegs?

5. Trött på ditt kakel?

Att kakla om kök eller badrum kan både bli dyrt och ta lång tid. Visste du att det går att måla om kakel? På nätet finns flera guider som visar hur du går tillväga, exempelvis den här hos Elle. Vill du bara göra något litet kan självhäftande kakeldekor vara ett alternativ.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt