Skatteåterbäring 2021 – så gör du för att få skatteåterbäringen efter påsk

Skatteåterbäring 2021
Den 16 mars öppnar deklarationstjänsten både på Skatteverkets hemsida och i deras app.
Skatteåterbäring 2021
För att få skatteåterbäringen redan i början av april behöver du bland annat deklarera senast 30 mars. Foto: Fialotta Bratt/Skatteverket
Hem och familj

Här är datumen du behöver hålla koll på för att få din skatteåterbäring redan i början av april.

När kommer deklarationen 2021?

Du som har skaffat en digital brevlåda innan den 25 februari får din deklaration digitalt mellan 3 och 9 mars.

Har du ingen digital brevlåda får du istället din deklaration i pappersform någon gång från och med mitten av mars till och med mitten av april.

Sista dagen att deklarera

16 mars öppnar deklarationstjänsten både på Skatteverkets hemsida och i deras app.

30 mars är sista dagen att godkänna din deklaration digitalt, utan att göra några tillägg eller ändringar i den, för att få en tidig utbetalning redan i april.

Om du inte har deklarerat digitalt är 3 maj istället den sista dagen att deklarera. Du som sålt värdepapper, bostad eller är företagare ska även lämna in en bilaga i samband med deklarationen.

Om du behöver deklarera senare än 3 maj kan du ansöka om anstånd. Du kan få anstånd vid särskilda omständigheter, till exempel om du saknar uppgifter för deklarationen, är på tjänsteresa, befinner dig utomlands en längre tid eller om din deklarationsupprättare blivit sjuk. För att få anstånd behöver du skicka in en ansökan om det senast 3 maj. Sista dagen att deklarera med anstånd är 1 juni.

När kommer skatteåterbäringen 2021?

Har du godkänt din deklaration digitalt utan några ändringar eller tillägg och anmält ett bankkonto senast 30 mars får du din skatteåterbäring redan efter påsk, mellan 7 och 9 april.

Har du istället deklarerat senast 3 maj får du skatteåterbäringen mellan 8 och 11 juni.

Har du inte fått skatteåterbäringen i april eller juni för att du till exempel deklarerat med anstånd eller fått hjälp med deklarationen av en redovisningsbyrå får du din skatteåterbäring mellan 3 och 6 augusti.

Du som får ditt slutskattebesked i december eller som saknar skatteregistrering i Sverige får din skatteåterbäring först mellan 7 och 10 december.

Andra viktiga datum till Skatteverket

Om du fick ditt slutskattebesked i december 2020 och hade skatt kvar att betala ska pengarna finnas på Skatteverkets konto senast 12 mars.

Om du får ditt slutskattebesked om restskatt i augusti ska denna vara betald senast 12 november. Får du istället beskedet i december behöver den inte vara inbetald förrän 12 mars 2022.

 Klicka här för fler viktiga datum.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt