Skatteåterbäring 2021 – så gör du för att få skatteåterbäringen innan sommaren

Skatteåterbäring 2021
För att få skatteåterbäringen innan sommaren behöver du bland annat deklarera senast 3 maj.
Skatteåterbäring 2021
Den 16 mars öppnade deklarationstjänsten både på Skatteverkets hemsida och i deras app.Foto: Fialotta Bratt/Skatteverket
Hem och familj

Här är datumen du behöver hålla koll på för att få din skatteåterbäring innan sommaren.

Allt om din skatteåterbäring 2021
Sista dagen att deklarera 2021

Den 3 maj är sista dagen att deklarera. Du som sålt värdepapper, bostad eller är företagare ska även lämna in en bilaga i samband med deklarationen.

Om du behöver deklarera senare än 3 maj kan du ansöka om anstånd. Du kan få anstånd vid särskilda omständigheter, till exempel om du saknar uppgifter för deklarationen, är på tjänsteresa, befinner dig utomlands en längre tid eller om din deklarationsupprättare blivit sjuk. För att få anstånd behöver du skicka in en ansökan om det senast 3 maj. Sista dagen att deklarera med anstånd är 1 juni.

När kommer min skatteåterbäring 2021?

Du som godkänt din deklaration digitalt utan några ändringar eller tillägg och anmält ett bankkonto senast 30 mars får din skatteåterbäring mellan 7 och 9 april.

Om du istället deklarerar senast 3 maj får du skatteåterbäringen mellan 8 och 11 juni.

Har du inte fått skatteåterbäringen i april eller juni för att du till exempel deklarerat med anstånd eller fått hjälp med deklarationen av en redovisningsbyrå får du din skatteåterbäring mellan 3 och 6 augusti.

Du som får ditt slutskattebesked i december eller som saknar skatteregistrering i Sverige får din skatteåterbäring först mellan 7 och 10 december.

Andra viktiga datum till Skatteverket

Om du får ditt slutskattebesked om restskatt i augusti ska denna vara betald senast 12 november. Får du istället beskedet i december behöver den inte vara inbetald förrän 12 mars 2022.

 Klicka här för fler viktiga datum.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt