Skatteåterbäring 2020 – så gör du för att få skatteåterbäringen innan påsk

Skatteåterbäring 2020
I år är det rekordmånga som har anslutit sig till en digital brevlåda och därmed kommer att få sin deklaration redan i början av mars.
Skatteåterbäring 2020
Den 17 mars öppnar deklarationstjänsten både på Skatteverkets hemsida och i deras app. Foto: Fialotta Bratt/Skatteverket
Hem och familj

Här är datumen du behöver hålla koll på för att få din skatteåterbäring redan i början av april.

När kommer deklarationen?

Du som har skaffat en digital brevlåda innan den 27 februari får din deklaration digitalt mellan den 4 och 11 mars.

Har du ingen digital brevlåda får du istället din deklaration i pappersform mellan den 13 mars och 15 april.

Sista dagen att deklarera

Den 17 mars öppnar deklarationstjänsten både på Skatteverkets hemsida och i deras app.

Den 31 mars är sista dagen att godkänna din deklaration digitalt, utan att göra några tillägg eller ändringar i den, för att få en tidig utbetalning.

Om du inte har deklarerat digitalt är den 4 maj istället den sista dagen att deklarera. Du som sålt värdepapper, bostad eller är företagare ska även lämna in en bilaga i samband med deklarationen.

Om du behöver deklarera senare än den 4 maj kan du ansöka om anstånd. Du kan få anstånd vid särskilda omständigheter, till exempel om du är på tjänsteresa, befinner dig utomlands en längre tid eller om din deklarationsupprättare blivit sjuk. Sista dagen att deklarera med anstånd är den 18 maj.

När kommer skatteåterbäringen 2020?

Har du godkänt din deklaration digitalt utan några ändringar eller tillägg och anmält ett bankkonto senast den 31 mars får du din skatteåterbäring redan innan påsk, mellan den 7 och 9 april.

Har du istället deklarerat senast den 4 maj får du skatteåterbäringen mellan den 9 och 12 juni.

Du som får ditt slutskattebesked i december eller som saknar skatteregistrering i Sverige får din skatteåterbäring först mellan den 8 och 11 december.

Andra viktiga datum till Skatteverket

Om du fick ditt slutskattebesked i december 2019 och hade skatt kvar att betala ska pengarna finnas på Skatteverkets konto senast 12 mars.

Om du får ditt slutskattebesked om restskatt i augusti ska denna vara betald senast 12 november. Får du istället beskedet i december behöver den inte vara inbetald förrän 12 mars 2021.

 Klicka här för fler viktiga datum.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt