Deklaration 2019 – få din skatteåterbäring redan i april

Deklaration 2019
Senast 2 maj ska deklarationen vara inne hos Skatteverket.
Deklaration 2019
Med bank-id deklarerar du smidigt på din mobiltelefon.
Visste du att...

För de som får pengar tillbaka på skatten är det ett mycket välkommet tillskott i plånboken lagom till att sommaren börjar. Är du snabb med deklarationen kan den efterlängtade skatteåterbäringen komma tidigare än så – redan i mitten av april.

Visste du att du kan få tillbaka pengar på skatten redan i april, två månader tidigare än vad som för ett par år sedan var brukligt?

Viktiga datum 2019

2 april
Alla som innan 28 februari angett utbetalningskonto har chans till tidig utbetalning av skatteåterbäringen. Du ska då godkänna din deklaration utan ändringar senast 2 april. Har du gjort detta kan du se fram emot ditt slutskattebesked och utbetalad skatteåterbäring redan 9–12 april.

15 april
Nu ska alla ha fått sin pappersdeklaration.

2 maj
Den 2 maj är sista dagen att skicka in deklarationen till Skatteverket. Om du har sålt din bostad, värdepapper eller är företagare ska du lämna in en bilaga tillsammans med deklarationen. I Skatteverkets e-tjänst kan du se vilka bilagor som gäller för dig.

3 maj
Om du ska betala in extra skatt på upp till 30 000 kronor måste inbetalningen vara registrerad senast den 3 maj.

7 juni
Nu kommer skatteåterbäringen in på kontot för de som deklarerat digitalt och anmält konto men inte fick pengarna i april.

15 juni
Omkring den 15 juni skickas de första besluten om fastighetstaxering ut till dig som är fastighetsägare och har skaffat digital brevlåda.

6–9 augusti
Nu kommer skatteåterbäringen för de som inte uppfyllde villkoren för utbetalning i april eller juni.

12 november
Om du fick besked om restskatt i augusti måste denna vara betald senast 12 november.

3–6 december
Skatteåterbäring för alla som inte fått den tidigare, bland annat pappersdeklaranter som gjort ändringar i deklarationen.

 

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt