Deklaration 2018 – få din skatteåterbäring redan i april

Deklaration 2018
Från den 5 april kan skatteåterbäringen börja komma in på kontot hos de som anmält digital brevlåda innan 1 mars och deklarerat digitalt senast den 28 mars utan att göra några tillägg eller ändringar.
Deklaration 2018
I dag finns det flera digitala brevlådor att välja mellan, till exempel Kivra eller Min myndighetspost.
Hem och familj

För de som får pengar tillbaka på skatten är det ett mycket välkommet tillskott i plånboken lagom till sommaren börjar. Och har du en digital brevlåda och är snabb med deklarationen kan den efterlängtade skatteåterbäringen komma tidigare än så – redan i april.

Visste du att du kan få tillbaka pengar på skatten redan i april, två månader tidigare än vad du kanske är van vid? För att det ska hända måste du genomföra några saker innan ett visst datum – första deadline är den 1 mars.

Viktiga datum 2018 för att få pengarna i april


1 mars
Skaffa en digital brevlåda senast den 1 mars, anmäl samtidigt det konto du vill att pengarna ska hamna på. I dag finns det flera digitala brevlådor att välja mellan, till exempel Kivra, e-Boks, Digimail eller Min myndighetspost. Läs mer här.

8–9 mars
Om du nu har en digital brevlåda kommer du att få ett digitalt utskick där du ser om du ska få pengar tillbaka eller om du måste betala. Se till att du har klickat i att du vill ha post från Skatteverket i din digitala brevlåda.

20 mars
Deklarationen för e-tjänst öppnar och du kan nu skicka in din deklaration.

28 mars
Den 28 mars är sista dagen för att godkänna din deklaration i Skatteverkets app eller e-tjänst. Om du inte ändrar eller lägger till något, till exempel reseavdrag eller försäljning av bostad, kan du få pengarna i april.

5–6 april
Nu kommer skatteåterbäringen in på ditt konto.

Viktiga datum 2018 om du inte har digital brevlåda

15 april
Nu ska alla ha fått sin pappersdeklaration.

2 maj
Den 2 maj är sista dagen att skicka in deklarationen till Skatteverket. Om du har sålt din bostad, värdepapper eller är företagare ska du lämna in en bilaga tillsammans med deklarationen. I Skatteverkets e-tjänst kan du se vilka bilagor som gäller för dig.

3 maj
Om du ska betala in extra skatt på upp till 30 000 kronor måste inbetalningen vara registrerad senast den 3 maj.

8 juni
Nu kommer skatteåterbäringen in på kontot för de som deklarerat digitalt och anmält konto men inte fick pengarna i april.

8–10 augusti
Nu kommer skatteåterbäringen för de som inte uppfyllde villkoren för utbetalning i april eller juni.

12 november
Om du fick besked om restskatt i augusti måste denna vara betald senast 12 november.

12 december
Om du fick besked om restskatt i september måste denna vara betald senast 12 december.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt