Därför är det dyrare att bygga altan just nu

bygga altan
Under coronapandemin har intresset för att bygga ut och renovera hemma blivit allt större.
bygga altan
En stor efterfrågan på trävaror har pressat upp priset rejält.
Hem och familj

Under den senaste tiden har priset för trävaror nästan dubblats i Sverige. Trots det kan det ändå vara en god idé att passa på att handla just nu då det finns en oro över att priset kan komma att öka ytterligare.

Efterfrågan på trävaror har ökat kraftigt, något som lett till brist på trävaror och skenande priser.

I en intervju med TT uppger Peter Sjöström, inköpschef på Beijer Byggmaterial att priset på trävaror, som brädor till altanen, i snitt har ökat med 40–50 procent.

Efterfrågan på trävirke kommer även från utlandet och som mest har priserna ökat i USA, där man pratar om en tredubbling av priset.

Att just försäljningen av trävaror ökat så mycket under den här tiden beror bland annat på coronapandemin och lusten att bygga ut och renovera hus. Men även ett ökat klimattänk har gjort att allt fler vill använda sig av mer miljövänligt byggmaterial – som exempelvis just trä.

Planera och beställ i god tid

Sommaren brukar innebära roliga byggprojekt för husägare och för den som till exempel vill bygga en altan under semestern kan det i år vara extra smart att kontakta olika byggvaruhus och beställa plankor och liknande i förväg.

Förutom risken att det kan vara tomt på hyllorna efter sommaren finns även en oro över att priset kan komma att stiga ytterligare. Så går du i byggtankar kan det vara bra att passa på nu, trots det höga priset.

I vår guide om hur du bygger en altan går vi igenom frågor som bygglov, priser och material.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt