Så skaffar du ett billigare mobilabonnemang

När du skaffar en ny telefon kan det vara läge att gå igenom vilken abonnemangstyp som passar dig bäst. Det kan finnas tusenlappar att spara.
Ringer du mycket eller lite? Eller surfar du mest på nätet med din telefon? Det är avgörande för vilket abonnemang som passar dig bäst.
Hem och familj

Genom att se över dina villkor och våga förhandla kan du sänka dina kostnader för ditt mobilabonnemang. Här är några saker att tänka på.

När du förnyar ditt mobilabonnemang är det även ett bra tillfälle att se över dina villkor och eventuellt förhandla dessa med din operatör. Vill du skaffa dig en överblick för de olika abonnemang som finns eller jämföra priser kan du gå in på Compricer. Där är det enkelt att se vilka operatörer som kan vara aktuella för dig.

Köpa mobil kontant eller med abonnemang?

Många operatörer försöker få kunderna att teckna ett mobilabonnemang med ett fast pris. Det är enkelt och smidigt eftersom du vet vad månadskostnaden blir och kan använda din mobil hur mycket du vill. Men innan du väljer fast pris bör du se över hur mycket data, sms och samtalsminuter du använder i dag. Går det att skaffa ett annat, billigare abonnemang som bättre möter dina behov?

Rörlig kostnad, kontantkort eller mindre operatör

För dig som inte använder din mobil så mycket kan det vara bättre att ha ett abonnemang med rörlig kostnad. Du betalar en mindre grundavgift varje månad och sedan efter hur mycket du ringer, sms:ar och surfar.

För dig som verkligen vill ha koll på kostnaderna finns det även kontantkort du kan ladda din mobil med. Du betalar en summa som du sedan kan ringa, sms:a och surfa på mobilen för. Kom ihåg att det finns en rad mindre operatörer som hyr in sig på de stora mobilnäten. Genom att kapa kostnader på till exempel kundtjänst och pappersfakturor kan de erbjuda samma täckning som de stora operatörerna men ofta till ett lägre pris.

Så fixar du det billigaste mobilabonnemanget

  • Gör en lista där det framgår vilken operatör du har för ditt mobilabonnemang, och hur många abonnemang du eller din familj har.
  • Skicka informationen till din nuvarande operatör plus några andra operatörer så att du har något att jämföra med.
  • När du har fått ett prisförslag är det viktigt att jämföra både villkor och priser.
  • Det är nu du har förhandlingsläge. Om du tycker att det borde finnas utrymme att göra något åt priset eller innehållet i villkoren, kontakta operatören igen. Du kan aldrig få mer än ett nej!

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt