7 smarta sätt att spara pengar på nätet

Det finns gott om smarta tjänster på nätet som kan hjälpa dig att spara pengar.
Med appen Matpriskollen kan du enkelt hålla reda på aktuella erbjudanden från just din favoritbutik.
Hem och familj

Nätet är fullt av smarta sätt att spara pengar – för den som vet var den ska leta. Här är sju smarta tjänster som du kanske inte kände till.

 1. Matpriskollen – hitta och jämför extrapriser i dina favoritbutiker
  Matpriskollen samlar alla dina favoritbutikers erbjudanden åt dig. På så sätt kan du hålla koll på var och när du kan köpa de varor du är ute efter – till det bästa priset. På hemsidan kryssar du helt enkelt i din favoritbutik, eller valfri butik i hela Sverige, och får se deras bästa erbjudanden just nu.I appen finns ännu fler funktioner. Här kan du kryssa i dina favoritbutiker– men också favoritvaror – och därefter få en översikt av butikernas erbjudanden för just de varorna. Matpriskollen kan också skapa bevakningar åt dig, så att du direkt får reda på när en av dina matbutiker har extrapris på en viss vara.
  Matpriskollen
 2. Rabble – rabatter och billiga middagar på stan
  Rabble är som en modern motsvarighet till rabattkuponger. Appen använder telefonens gps för att ge dig erbjudanden och rabatter i närheten av där du befinner dig. Beroende på dag och tid varierar de – är ni två som ska äta en vardag kan ni få den ena middagen gratis. Det finns även erbjudanden från frisörer, skönhetssalonger, butiker och reseföretag.
  Rabble
 3. Smartson – bli testpilot och köp nya produkter till halva priset
  Ett spartips för dig som gillar att vara först med saker! Som testpilot på Smartson provar du på produkter, ofta innan de ens kommit ut på marknaden, för att säga vad du tycker om dem. Som tack får du köpa produkten till ett rejält rabatterat pris. Det kan handla om allt från trädgårdsredskap till pizza och solglasögon.
  Smartson
 4. Refunder – pengar tillbaks i onlinebutiken
  De senaste åren har flera så kallade cashbacksajter lanserats i Sverige. Tanken är att du köper en produkt av en butik som sajten har avtal med – därefter sätts en del av pengarna tillbaks på ditt konto som en rabatt. En av de största är refunder.se med över 1 000 anslutna butiker, från flygresor och hyrbilar till kläder och elektronik.Tänk på detta när du handlar på en cashbacksajt:
  • Jämför priset med andra butiker. En cashback på några procent äts lätt upp av ett högre pris.
  • Butikerna betalar ofta inte tillbaks din rabatt förrän de vet att du inte kommer returnera varan. Att vänta ut tiden för öppet köp kan i vissa fall ta flera månader.
  • Ibland kan återbäringen inte utnyttjas tillsammans med andra rabatter som erbjuds direkt av butiken.
  Refunder
 5. Nowo – spara enkelt utan att tänka för mycket
  En annan cashbacksajt är Nowo som även de har ett stort antal anslutna butiker. Men det som utmärker Nowo är att de även erbjuder ett par smarta spartjänster. Dessa passar dig som tycker det är svårt att sätta undan pengar, eller vill spara utan att egentligen tänka för mycket på det.Genom några enkla klick i appen kan du ”snabbspara” en summa precis när du vill. Kanske när du har lite pengar över, eller planerar en resa? Du kan också välja en stående summa, hur liten eller stor du vill, som varje dag dras från ditt konto och sätts över till ditt långsiktiga sparande.
  Nowo
 6. Matsmart – minska matsvinnet och spara pengar
  Matsmart föddes ur visionen att minska matsvinnet. På sajten kan du till ett rabatterat pris köpa produkter som annars hade kasserats, på grund av överproduktion, förpackningsbyten, att de är säsongsvaror eller har kort eller passerat bäst-före datum. Har du tur kan du fynda upp till 90 procents rabatt av ordinarie pris. 2018 sålde Matsmart 3 218 ton mat som annars hade slängts helt i onödan.
  Matsmart
 7. Karma – halva priset på take-away
  Ur samma grundidé som Matsmart föddes Karma. Skillnaden är att du med Karma även kan hitta färdiglagade rätter som efter lunch eller middagstid säljs av restauranger och kaféer som take-away för halva priset. Karma finns ännu inte i alla städer, utan främst i Stockholm, Malmö, Göteborg och Luleå.
  Karma
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt