6 smarta appar för dig som vill få koll på ekonomin

Ekonomiappar
I dag finns mängder av olika ekonomiappar för att bland annat komma igång med sparandet, få en överblick över ekonomin, betala räkningar eller lära sig om fonder och aktier.
Ekonomiappar
Appen Gimi är som en digital spargris dit föräldrar kan föra över vecko- eller månadspeng till sina barn. Med Gimi Master får du även ett betalkort att handla med.
Hem och familj

Vill du få kontroll över dina utgifter, spara till dina drömmar eller lära dig mer om aktiemarknaden? Privata Pengar tipsar om 6 omtyckta ekonomiappar som hjälper dig med just det.

För dig som vill spara

Dreams
Populär sparapp som hjälper dig att uppnå dina drömmar. Hur? Jo, du sätter ett mål, bestämmer hur mycket du vill spara, hur lång tid det ska ta och låter sedan appen göra jobbet åt dig – genom att dra ner på dina onödiga utgifter. Intuitiv och smart app som gör sparandet mycket roligare.

Sprinklebit
Gamification när det är som bäst! Det här är en aktie-simulator som helt riskfritt lär dig investera i aktier. Följ både vänner och toppinvesterare för att se hur de väljer att placera sina pengar, handla egna aktier med den påhittade valutan SprinkleBucks och gå i aktieskola.

För vardagsekonomin

Gimi
Låt dina barn och ungdomar ta kontroll över sin ekonomi med den här smarta appen. Här finns allt från den virtuella kompisen Piggy, till tips på hur barnen kan tjäna extrapengar och möjligheten att schemalägga veckopengen.

Swish
Okej, den här appen har du knappast missat. Men vi vill ändå tipsa om att hålla den uppdaterad. En relativt ny, smart funktion är nämligen att du i ”summa”-fältet även kan göra enklare uträkningar. Perfekt om ni är några stycken som till exempel ska dela på en restaurangnota.

Mina tjänster
Känner du också att du har dålig koll på vilka abonnemang du har? Den här appen nosar upp alla dina abonnemangstjänster och ger dig förslag på vilka du kan byta ut för att tjäna en slant. Under fliken ”Mina tjänster” är det sedan enkelt att byta dina abonnemang mot appens förslag.

Buddy – budget & utgifter
Snabb, enkel och lättöverskådlig budget – äntligen! Den här appen hjälper dig att få överblick på dina utgifter. Använd ensam eller tillsammans med din partner eller dina vänner, när ni till exempel är på resa eller behöver budgetera fasta kostnader.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt