Apptips! Spara pengar och rädda miljön med Karma

Karma app
Med appen Karma kan du se vilka matställen i närheten av dig som erbjuder mat för halva priset.
Karma app
Du betalar direkt i mobilen och visar upp kvittot när du hämtar ut maten.
Spara

Med appen Karma köper du take away för halva priset, samtidigt som du är med och hjälper till att minska matsvinnet och räddar miljön.

Varje år slängs tonvis med mat världen över, faktum är att så mycket som en tredjedel av all mat som produceras slängs. Det innebär 1,3 miljarder ton mat. Matsvinnet har en enorm klimatpåverkan och motsvarar växthusgaser från en miljard bilar. Det ville grundarna till appen Karma ändra på.

Genom Karma kan du köpa överbliven mat från restauranger, bagerier och kaféer till halva priset. Du laddar bara ner appen till din mobil och slår på platstjänster, på så vis vet mobilens GPS var du befinner dig och vilka matställen i närheten av dig som har mat att sälja för tillfället.

Hur funkar det?

Det handlar alltså om mat som blivit över från till exempel lunchen och annars skulle ha slängts. Denna mat kan du köpa som take away. De flesta lägger ut sin frukost efter klockan 10.00, lunch efter klockan 14.00 och middag efter klockan 19.00.

I dag är matställen och butiker som Wayne’s Coffee, Sabis och Gateau anslutna, och appen går att använda i fler än 20 svenska städer.
Du betalar för maten direkt i din app och visar sedan upp ett digitalt kvitto i din mobil när du hämtar ut maten.

Karma är gratis och finns att ladda ner till både IPhone och Android.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt