Ta kontroll över dina vardagsutgifter

vardagsutgifter
Säg upp eller pausa abonnemang som Netflix och Spotify.
vardagsutgifter
Om du ställer av bilen slipper du att betala både fordonskatt och trafikförsäkring.
Spara

Säg upp abonnemang, ställ av bilen och anmäl autogiro. Det finns många utgifter i vardagen som tickar på, men med små förändringar kan du spara mycket pengar.

Sparande kan se ut på en rad olika sätt, i fonder, aktier eller på sparkonto – men det kanske allra lättaste sättet för att få mer pengar i plånboken är att se över vardagsutgifterna. Genom att minska många småutgifter kan du spara mycket pengar. Här kommer 5 tips på vägen till en rikare vardag.

1. Matkostnader

Om du äter ute-lunch varje vardag, hela månaden kostar det i snitt 1 900 kronor, räknat på en lunch som kostar 95 kronor. Bara genom att ta med matlåda och skippa ute-lunchen några gånger i veckan kan du spara många hundralappar i månaden. Testa även att äta mer vegetariskt om du inte redan gör det, kött är tyngre för både plånboken och miljön.

2. Jämför avtal

Genom att jämföra abonnemang, försäkringar, lån och elbolag kan du få ner kostnaderna rejält. Det finns många sidor på nätet som kan ge dig en snabb och bra översikt.

3. Räkningar

Se över dina pappersfakturor och ändra de som går till autogiro eller e-faktura. Då slipper du fakturaavgiften och minskar samtidigt risken att missa en betalning – och därmed dyra påminnelseavgifter.

4. Se över dina abonnemang

Hur många abonnemang har du i dag, och behöver du verkligen alla? Om du vill ha mer pengar i plånboken kan du pausa eller säga upp streamingtjänster så som Netflix och HBO under en period. Även Spotify och tv-kanaler som inte ingår i basutbudet kanske får ryka?

Genom att pausa tre av dessa abonnemang kan du spara 3 324 kronor per år:
Spotify – 99 kronor i månaden x 12 månader = 1 188 kronor.
Netflix – 89 kronor i månaden x 12 månader = 1 068 kronor.
HBO – 89 kronor i månaden x 12 månader = 1 068 kronor.

5. Ställ av bilen

Spara pengar genom att ställa av bilen om den inte används under längre perioder. Genom att göra det slipper du betala både fordonskatt och trafikförsäkring.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt