6 effektiva sätt att tjäna och spara pengar

spara pengar
Det finns många sätt att spara pengar på, ta del av några enkla tips från oss.
spara pengar
Behöver du alla streamingtjänster och abonnemang just nu? Kanske kan du pausa några av dem under en period – här går att spara många hundralappar varje månad.
Spara

Många oroar sig över ekonomin under tider som dessa. Så här kan du tjäna extra slantar och minska dina utgifter.

För att få ekonomin att gå runt inte bara under årets fattigaste månad utan även i en tid med stor ekonomisk osäkerhet kan vi behöva se över så väl inkomster som utgifter. Går det att öka inkomsterna på något sätt? Eller sänka några utgifter? Här kommer sex effektiva spartips:

Sälj dina prylar vidare

Enligt en undersökning från Kantar Sifo har vi svenskar i snitt saker för 16 000 kronor hemma som vi inte använder. Här finns det alltså en hel del pengar att tjäna bara genom att rensa hemma och sälja sakerna vidare på exempelvis Blocket, Marketplace eller Tradera.

Här kan du se vilka saker som säljer bäst på Blocket just nu och öka chansen att få dina saker sålda.

Samla dina lån och krediter

Genom att ta ett större lån för att betala av olika spridda smålån och krediter minskar du antalet avgifter och räntekostnader varje månad. När du inte har lika många olika krediter förbättras även din kreditvärdighet, vilket i sin tur kan ge dig bättre villkor på det nya lånet.

Jämför och byt avtal

Genom att byta avtal eller bolag för försäkringar, el, lån eller abonnemang kan du få ner dina kostnader mycket. Jämför och förhandla med flera olika innan du bestämmer dig.


 

Spara med hög ränta hos SevenDay Bank

Aktuella sparräntor

  • SevenDay Sparkonto3,70%
  • SevenDay 3 mån (fast ränta)4,20%
  • SevenDay 6 mån (fast ränta)4,10%
  • SevenDay 12 mån (fast ränta)3,90%
  • SevenDay 24 mån (fast ränta)3,20%
  • SevenDay 36 mån (fast ränta)3,00%

Tryggt sparande med bra villkor och hög ränta redan från första kronan.


 

Lägre elkostnad

Dyra elräkningar gör vinterns ekonomi ännu tuffare. Men kanske är du en av de som har rätt till regeringens elstöd? I dagsläget är det bara aktuellt för boende i mellersta och södra Sverige. Här kan du läsa mer om elstödet, hur mycket du kan få och när pengarna beräknas betalas ut.

Oavsett om du får elstöd eller inte finns det många sätt att sänka sina elkostnader på. Till exempel kan du börja med att ta reda på vilka saker i ditt hem som drar mest el – har du golvvärme och handdukstork är dessa riktiga elbovar att ha igång.

Fler tips på hur du kan sänka din elkostnad hittar du här.

Jämför olika matbutikers priser

Genom att jämföra matpriser i olika matbutiker kan du spara många kronor. Kanske innebär det att du behöver gå till flera affärer när du ska handla, men det är det många gånger värt.

När vi jämföra matpriser hos fem stora matbutiker kunde vi tydligt se stora prisskillnader på varor mellan de olika kedjorna. Läs hela jämförelsen här. 

Säg upp abonnemang

Det kanske känns trist att pausa Netflix, Spotify eller tidningsprenumerationen – men det kan spara dig flera tusen kronor per år. Och kanske har du råd att teckna ett nytt snart igen?

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt