Rekordförsäljning av nya bilar – 10 populära supermiljöbilar 2017

supermiljöbilar 2017
Nyregistreringarna av supermiljöbilar ökade med 78 procent i november jämfört med samma period förra året.
Laddhybriden Volkswagen Passat GTE var den mest populära supermiljöbilen under 2017.
Motor/fordon

Antalet nya bilar har ökat kraftigt och särskilt bra går det för supermiljöbilarna. Här är topplistan över de 10 mest populära bilarna just nu.

Marknaden för nya personbilar är stark. Under november månad registrerades 32 484 nya personbilar i Sverige, det är en ökning med 683 bilar jämfört med samma månad förra året. Det är också den bästa siffran för november någonsin. Det visar statistik från branschföreningen Bil Sweden.

– Den starka utvecklingen på fordonsmarknaden visar att det går bra för AB Sverige och att vi är inne i en högkonjunktur, sa Bertil Moldén, vd för Bil Sweden, i ett pressmeddelande.

Ökning av supermiljöbilar 2017

Det märktes också en stor förändring när det gäller drivmedel. Antalet nyregistrerade dieselbilar minskade med 13,5 procent i november samtidigt som supermiljöbilar ökade kraftigt. Med supermiljöbilar menas bilar med koldioxidutsläpp på max 50 gram per kilometer.

– Den största anledningen till att dieselandelen sjunker är att fler tjänstebilsförare byter till plug-in hybrider där nio av tio bilar har bensin som fossil motor, sa Bertil Moldén.

Under november ökade antalet nyregistrerade supermiljöbilar, det vill säga elbilar och laddhybrider (som kan köras på både el och bensin), med 78 procent, och med 47 procent hittills i år. Andelen supermiljöbilar av de totala nyregistreringarna är hittills i år 5,0 procent, jämfört med 3,5 procent samma period förra året.

– Även om det är en uppgång från låga nivåer i absoluta tal, så är det en positiv utveckling vi ser med ökad andel elbilar och laddhybrider i nybilsflottan, sa Bertil Moldén.

De 10 mest populära supermiljöbilarna i november

  1. Volkswagen Passat GTE (Laddhybrid)
  2. Mitsubishi Outlander PHEV (Laddhybrid)
  3. Kia Optima PHEV (Laddhybrid)
  4. Nissan Leaf (El)
  5. Volvo V60 N Laddhybrid (Laddhybrid)
  6. Renault ZOE (El)
  7. BMW 330e Sedan (Laddhybrid)
  8. Tesla Model S (El)
  9. Volvo XC90II Laddhybrid (Laddhybrid)
  10. Volvo XC60N Laddhybrid (Laddhybrid)

Källa: Bil Sweden

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt