Leveranstid ny elbil eller laddhybrid – de 10 populäraste modellerna i Sverige

Leveranstid elbil
Tesla Model S har för närvarande en leveranstid på mindre än två månader. Lagerbilar levereras omgående.
Leveranstid elbil
Kias nya uppdaterade Niro PHEV kommer i augusti och finns då för omgående leverans. Nuvarande version finns för omgående leverans.
Motor/fordon

Elbilar och laddhybrider blir allt mer populära i Sverige. I maj 2019 var så mycket som var tolfte nybilsregistrering antingen en elbil eller en laddhybrid. Påverkar bilarnas popularitet leveranstiden? Privata Pengar listar de tio vanligaste modellerna samt aktuella väntetider.

Elbilar och laddhybrider är så pass populära i Sverige att vi är på plats tre över de europeiska länder som under årets första kvartal hade störst andel nyregistreringar av eldrivna och laddbara fordon. Den tidigare supermiljöbilspremien och det nuvarande bonus malus-systemet kan vara anledningar till att allt fler svenskar väljer att köra på el.

Biltillverkarna möter den ökade efterfrågan med lanseringar av fler laddhybrider och elbilar och som bilköpare kan du se fram emot att välja bland fler modeller, i fler prislägen och med ökad räckvidd. Men vilka modeller är vanligast just nu – och hur lång leveranstid har de?

Topp 5 laddhybrider
  1. Volkswagen Passat GTE – den uppdaterade versionen av Passat GTE släpps i juli och har inget bestämt leveransdatum ännu. De som har beställt den tidigare versionen, som slutade produceras 2018, står först i kö till den nya och deras bilar levereras efter sommaren.
  2. Mitsubishi Outlander PHEV – omgående leverans.
  3. Kia Optima PHEV ­– omgående leverans av lagerbilar. Tre månaders leverans vid fabriksbeställning.
  4. Kia Niro PHEV – uppdaterad version kommer i augusti och finns då för omgående leverans. Nuvarande version finns för omgående leverans.
  5. Volvo V60 PHEV (T8 Twin Engine) – stor efterfrågan på denna modell och därför svårt att precisera leverans. Vid beställning i dag byggs den under hösten.
Topp 5 elbilar
  1. Nissan Leaf – omgående leverans för modellen med 40 kWh-batteri. Leverans i november för modellen med 62 kWh-batteri.
  2. Renault Zoe – omgående leverans.
  3. Tesla Model S – omgående leverans för lagerbilar. Leverans i augusti för beställningar.
  4. Renault Kangoo Z.E. – leveranstid cirka två månader.
  5. BMW i3 – omgående leverans av lagerbilar. Vid fabriksbeställning produceras den i juli.

Topplista från elbilsstatistik.se i början av juni, leveranstid från respektive bilmärke.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt