Elbilar och hybridbilar ökar kraftigt

I dag finns det omkring 60 000 laddbara bilar i Sverige.
Elbilen Tesla Model S är en av de mest populära elbilarna i dag.
Motor/fordon

Elbilar och hybridbilar har ökat med 60 procent i Sverige. Och nu är det rätt läge att haka på trenden, med det nya bonus malus-systemet belönas du nämligen med 60 000 kronor om du köper en ny elbil.

Laddbilar fortsätter att öka, framförallt i storstäderna. I våras meddelade Power Circle att antalet laddbara bilar fördubblats på 18 månader. Och statistik från branschorganisationen Bil Sweden visar att nyregistrerade elbilar och laddhybrider ökade med 60 procent i Sverige och 66 procent i Stockholm under årets första kvartal. Det betyder att var tionde ny bil i Stockholms län är laddbar.

I dag finns det omkring 60 000 laddbara bilar i Sverige, majoriteten av dem är laddhybrider som kan drivas med både el och bensin.

Här är topp 5 mest populära elbilar och hybridbilar:

1. Volkswagen Passat GTE (Laddhybrid)
2. Mitsubishi Outlander PHEV (Laddhybrid)
3. Volvo V60 PHEV (Laddhybrid)
4. Tesla Model S (Elbil)
5. Nissan Leaf (Elbil)
Källa: Elbilsstatistik från augusti 2018

Funderar du på att köpa en elbil? Läs vår intervju med elbilsexperten Gordon Strömfelt.

Framtiden för laddbara fordon

Power Circle tror att Sverige kommer ha omkring 100 000 laddbara bilar om cirka 15 månader och enligt Bil Swedens prognos kommer var fjärde ny bil i Sverige att vara laddbar år 2021.

Den 1 juli 2018 infördes det nya bonus malus-systemet som bland annat innebär att du belönas med en bonus på 60 000 kronor om du köper en ny elbil, alltså en högre bonus än den tidigare supermiljöbilspremien på 40 000 kronor. Läs mer här.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt