Hem och familjFöräldraledig – så påverkas din ekonomiMånga vill vara föräldraledig med sitt barn så länge som möjligt, men hur påverkar det egentligen ekonomin på längre sikt? Och vad bör man tänka på?
Hem och familjÄktenskapsförord – vad du ska tänka på och varförVad är viktigt att få med i ett äktenskapsförord? När bör man egentligen skriva ett? Och när kan man strunta i det? Vi pratade med juristen Susanne Edebäck på Familjens jurist och fick svar på några viktiga frågor.
Hem och familjSå mycket vecko- eller månadspeng får barn i olika åldrarBarn som får månadspeng har lättare att förstå pengars värde. Det visar flera studier. Men ska jag ge lika mycket i månadspeng till min 13-åring som till min 10-åring?
Hem och familjEkonomi för barn – prata om pengarAtt prata pengar med sina barn är viktigt och något vi bör börja med så tidigt som möjligt. Det menar psykoterapeuten Louise Hallin.
Hem och familjSå undviker ni bråk om pengarLåt inte ekonomin stå i vägen för kärleken. Psykologen Barbro Lennéer-Axelson tipsar om hur ni undviker att bråka om pengar.
Hem och familjGemensam ekonomi – så får ni det att funkaDags att flytta ihop? Men hur ska ni betala för mat och hyra? Oavsett om ni är gifta eller sambos – sätt er ner och planera hur ni ska dela upp den gemensamma ekonomin.
Hem och familjSänk dina matkostnader så härHur och var du köper matkassarna påverkar både plånboken och din tid. Här får du tips på hur du kan sänka dina matkostnader.
SparaSpara till barn och barnbarnVill du börja spara till barn och barnbarn för att till exempel ge bort en större summa på deras 18-årsdag? Såhär kan du tänka för att maximera ditt sparande.
Hem och familjBarnbidrag – så fungerar detNär barnbidraget drevs igenom 1937 – ivrigt påhejat av makarna Myrdal – var det inkomstprövat. Det allmänna barnbidraget infördes 1948 och var då på 260 kr per barn – och år.