Prisvärda skidresor utomlands

prisvärda skidresor
Skidor uppe bland molnen i Zakopane, Polen.
Prisvärda skidresor
Kabinbanan i Bankso tar dig upp i de mäktiga Pirinbergen.
Prisvärda skidresor
Den lilla skidorten Soldeu ligger i Andorra i Pyrenéerna. Landet är ett taxfreeområde vilket gör att många även åker hit för att shoppa.
Resor

En skidsemester för hela familjen kan bli en riktigt dyr historia. Men det finns faktiskt flera destinationer dit ni kan komma utan att tömma hela semesterkontot.

1. Zakopane, Polen
En och en halv timme med bil från Krakow ligger skidorten Zakopane. I en dal vid foten av Tatrabergen breder sig vackra trähus i traditionell stil ut. Staden kallas för Polens vinterhuvudstad och här har VM-tävlingar i backhoppning och skidor anordnats i flera år. Skidsugna turister återvänder år efter år, lockade av billiga liftkort och skiduthyrning samt backar som passar alla.

Zakopane erbjuder också bergsklättring, slädturer, soliga vandringsleder och mycket, mycket mer. Avsluta en dag i backen med att sänka ner dig i något av termalbaden. Ett av dem är Terme Bania – en modern anläggning som ligger precis i anslutning till skidbackarna.

2. Soldeu, Andorra
I det lilla, lilla landet Andorra finns skidbackar av alla olika sorter, både för nybörjaren och den mer avancerade. Landet ligger i Pyrenéerna mellan Frankrike och Spanien och är ett taxfreeområde vilket gör att många åker hit för att shoppa. Men något som också lockar är de vackra skidbackarna och solen – Andorra har över 300 soldagar per år, så kom ihåg att packa solkrämen.

Besök den lilla bergsbyn Soldeu som är en del av det större skidområdet Grandvalira. Stämningen i Soldeu är lugn och familjär med en blandning av spansk och fransk kultur. För att ta sig till Soldeu är det lättast att flyga direkt till Barcelona eller Toulouse och sedan ta sig därifrån.

3. Bankso, Bulgarien
Många kanske förknippar Bulgarien med solsemester, men här finns också många prisvärda skidorter att besöka. En av Bulgariens mest populära skidorter Bankso, ligger cirka 15 mil från huvudstaden Sofia. En gammal bergsby från 1800-talet som ligger vid Pirinbergen. Med pister i olika svårighetsgrader finns det backar för alla, och för de mer äventyrslystna är det de fina offpisterna som lockar.

För den som vill ta en paus från skidåkningen är ett besök till nationalparken Pirin att rekommendera. Pirin nationalpark finns med på Unescos världsarvslista. Här trängs vattenfall, grottor och vackra sjöar med de mäktiga bergen.

Billiga skidresor – Tre tips:

1. För den med is i magen går det att fynda billiga sista minuten-resor.
2. Har du möjlighet att ta ledigt utanför loven är det ofta billigare. Priserna går ner i början av säsongen och i slutet av den.
3. Gå ihop några stycken och boka en större stuga och få på så vis ner boendekostnaden per person.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt