Förläng säsongen med en sista minuten-skidresa

Cervinia är Italiens högst belägna alpby alldeles i närheten av Matterhorn och snösäkert en bra bit in i maj.
Zell-am-See har återigen seglat upp som en favorit bland svenska resenärer, inte minst bland barnfamiljerna.
Resor

Under senvåren är det inte bara gott om plats i pisten – utan ofta både soligare och billigare. Här är tre snösäkra tips för att förlänga skidsäsongen.

Går du också runt och längtar till fjällen? Eller har du precis kommit hem från en skidresa och vill ha mer? Senvåren är ett utmärkt tillfälle att hitta billiga sista minuten-skidresor.

– Det är nästan alltid fullbokat runt sportlov, påsk och nyår. Däremellan kan du hitta både bra och billiga skidresor, säger Erik Emanuelsson, marknadschef på STS alpresor.

Var flexibel eller byt flygplats

Är du inte kräsen med vart du hamnar och är flexibel med vilka dagar du reser kan det löna sig att vänta in i det sista. Det finns pengar att spara fram till två veckor innan avresa. En annan kostnadsfaktor är vilken flygplats du väljer att resa ifrån.

– Väldigt ofta är flygen fullbokade eller väldigt dyra. Kan du tänka dig att ta tåget eller bilen till en annan flygplats kan du spara många kronor, säger Erik Emanuelsson.

Kan du tänka dig att ta tåget eller bilen till en annan flygplats kan du spara många kronor.

Erik Emanuelsson

De allra flesta skidsystem stänger någon gång i mitten på april. Men det finns mängder av bra åkning långt in i maj. Här är tre snösäkra destinationer.

Erik Emanuelsson, STS Alpresor

Zell-am See-Kaprun

En österrikisk klassiker med glaciäråkning ända fram till sommaren. Beläget vid sjön Zeller-See kan du uppleva det finaste österrikisk natur har att erbjuda. Det nya Tauern Spa med sina utomhusbassänger är också mycket uppskattat. Läs mer.

Riksgränsen

En svensk pärla vid den norska gränsen – 14 mil ifrån Kiruna och 25 mil norr om polcirkeln. Mest känt för sin off pist-åkning, men här finns även 15 pistade nerfarter. En bra dag är det få orter i Sverige som kan matcha skidåkningen i Riksgränsen. Läs mer.

Cervinia

Italiens högst belägna alpby med många, långa och breda pister. Nästan var du än åker tornar det vackra berget Matterhorn upp med sina mäktiga 4 478 meter. Cervinia delar även skidsystem med schweiziska Zermatt som har mer utmanande åkning. Tänk på att liftkort för bägge orterna är billigare på den italienska sidan. Läs mer.

Tre spartips på skidresan

• Hyr skidor istället för att köpa egna. Vissa flygbolag tar höga priser för skidfrakt. Räkna lite på vad det kostar att ta med dina skidor jämfört med att hyra – i dag går det att hyra bra utrustning överallt.

• Bo lite avsides. Vill du komma undan billigare i alperna kan du komma ner ganska mycket i pris om du väljer ett boende som inte är så centralt – ofta finns det bra bussförbindelser till skidsystemen.

• Ta med egen mat upp i backen. Är det soligt väder så är det härligt att äta i backen.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt