5 cykelresor i Europa för alla smaker

Upptäck Österlen – på två hjul. Vägarna är kantade av små konstgallerier, trevliga gästgiverier och vingårdar.
Att ta sig fram på cykel genom Holland är en fröjd och passar alla åldrar. Det finns även gott om campingmöjligheter längs cykelvägarna.
Vackra Moseldalen i Tyskland lämpar sig utmärkt för en cykelsemester fylld av goda viner.
Pilgrimsleden mot Santiago de Compostela i norra Spanien går utmärkt att cykla för den äventyrlige.
Danmark och Jylland bjuder på trevlig cykling.
Resor

Allt fler upptäcker friheten med att cykla på semestern. Att kombinera cyklandet med god mat och dryck gör resan ännu trevligare. Här är fem cykelresor – i olika smaker.

Upptäck Österlen på cykel

Upplev fantastiska Österlen när det är som vackrast – på sommaren. Med sina böljande landskap, rapsfält och korsvirkeshus tror du knappt att du är kvar i Sverige. De små, slingriga vägarna är kantade av konst och kultur, vingårdar och gästgiverier med fantastisk mat. En perfekt cykelsemester helt enkelt!

Holland – en cykeldröm

Inget land har så många och bra cykelvägar som Holland, både i städerna och på landsbygden. Därför kan Holland vara ett bra alternativ för den oerfarne cyklisten som vill prova på cykelsemester utanför Sverige. Ett populärt upplägg är att bo ombord på en båt som färdas längs kanalerna bredvid cykelvägarna. Annars går det ofta bra att hyra en del av en trädgård att campa i – ett lugnare alternativ till de stora campingplatserna.

Läckra Moseldalen

Cykla längs floden Mosel bland medeltida borgar och vackra vingårdar i sydvästra Tyskland. Moseldalen har länge varit en favorit bland cyklister tack vare sina lättcyklade vägar, storslagna utsikt och fantastiska natur. Besök vingårdarna och gör spännande avstickare till exempel till Neumagen-Dhron, Tysklands äldsta vinort – ett måste för dig som gillar god mat och dryck.

Pilgrimsleden i norra Spanien

Redan under 800-talet började pilgrimer vallfärda till aposteln Jakobs grav i Santiago de Compostela. Det gör den till en av världens äldsta vandringsleder och över 250 000 personer vandrar leden varje år. Den spanska delen av Pilgrimsleden, El Camino, består av fina grusvägar utmärkta för cykling. Terrängcykel eller mountainbike kan vara att föredra då det är mycket upp- och nedförsbackar. Det går även bra att hyra cykel vissa sträckor och vandra övriga dagar. Leden Camino del Norte är också mycket populär då den går längs kusten med start i San Sebastian och avslut i Santiago de Compostela.

Cykla på Jylland

Platta Jylland lämpar sig utmärkt för en behaglig cykelsemester. Milslånga sandstränder i nordväst och moderna handelsstäder och lummiga skogar på ostkusten. Vill du uppleva Danmark på riktigt ska du passa på att bo på kro – ett enklare hotell med god mat som specialitet. Här är tempot långsammare, naturen närmare och stämningen genuin. Gillar du snaps finns den förnämliga snapsrutten med stopp i olika ört- och klosterträdgårdar.

Kom ihåg det här på cykelsemestern

• En CE-märkt cykelhjälm
• Solglasögon – skyddar även mot stenskott och insekter
• Solskydd för både kropp och läppar.
• Cykelpump och silvertejp
• Verktyg för cykeln
• Kartor och olika sorters plåster
• Cykellås
• Vattenflaskor

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt