Bredband till sommarstugan – hitta det bästa för just dig

Bredband till sommarstugan
I dag vill vi ha lika bra internet i sommarstugan som hemma.
Bredband till sommarstugan
Med mobilt bredband med fri surf kan du streama filmer utan att oroa dig över en hög räkning i slutet av månaden.
Hem och familj

Mobilt bredband eller korttidsabonnemang via fiber – vilket bredband är bäst för sommarstugan? Hur funkar det? Och måste jag betala för internet när jag inte är i stugan?

Oavsett om vi spenderar lite eller mycket tid i sommarstugan är det skönt att ha ett bra bredband för att få internet under vistelsen. Det finns olika varianter på bredband för sommarstugan, här går vi igenom två.

Så funkar mobilt bredband i sommarstugan

Det kanske enklaste sättet att få internet i stugan är genom mobilt bredband. Med ett mobilt bredband kan du surfa via 4G-nätet nästan var som helst och många operatörer erbjuder i dag fri surf vilket gör att du inte behöver oroa dig för oväntade höga kostnader om du till exempel tittar på film.

Ofta betalar du en fast månadsavgift varje månad, men då många operatörer erbjuder abonnemang utan bindningstid kan du välja att avsluta abonnemanget när du inte behöver det längre.

Jämför olika operatörer dels för att se vilka som har det bästa erbjudandet och priset, men kanske främst för att se att de har bra täckning där sommarstugan är.

bredbandsval.se kan du se vilka operatörer som har bäst täckning hos dig.

Så funkar korttidsabonnemang via fiber i sommarstugan

Om du istället vill ha ett fast bredband till sommarstugan men inte betala för tiden du inte är där kan ett korttidsabonnemang, även kallat fritidshusabonnemang, vara ett bra alternativ. Det kräver dock att du först skaffar fiber.

Att installera fiber kostar 20 000–30 000 kronor, en kostnad många kanske tvekar inför men som kan vara en bra investering på sikt. Kom ihåg att du kan ha rätt till rot- och/eller rutavdrag när du installerar fiber.

När du väl har fiber kan du skaffa ett korttidsabonnemang. Med ett korttidsabonnemang via fiber betalar du en månadsavgift på 50–70 kronor för en låg hastighet som du exempelvis kan använda för att styra el och värme i huset. När du sedan är på plats i sommarstugan kan du koppla på fullt internet genom att välja vilken hastighet du vill ha samt hur många dagar du vill använda nätet.

Kostnaden skiljer sig mellan olika operatörer, exempelvis kan en dag kosta cirka 50 kronor, en vecka cirka 150 kronor och 30 dagar cirka 450 kronor.

Även här är det viktigt att först undersöka och jämföra olika operatörer för att hitta den med bäst villkor.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt