Billiga weekendresor – så hittar du rätt

Tidigare pratade man ofta om sista minuten-resor, men i dag är det ofta billigare att boka en resa långt i förväg, säger Katarina Daniels på Ticket Privatresor.
billiga weekendresor
Spännande arkitektur i prisvärda Wien.
Resor

Var ute i god tid och välj bort de klassiska resmålen. Det är några av knepen för att få tag på billiga weekendresor.

Ett vanligt tips till den som letar efter en billig resa är att resa mitt i veckan istället för på helgen. Men om det inte går, och man letar efter billiga weekendresor just under helgen – hur gör man då?

– Boka i god tid. Tidigare pratade man ofta om sista minuten-resor, men där har det skett en förändring. I dag är det ofta billigare att boka en resa långt i förväg, både när det gäller charter och weekendresor. Flygbolagen och arrangörerna har blivit duktiga på att sälja biljetterna tidigt, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Var öppen för nytt

När vi bokar resor i dag är det vanligt att vi gör det själva på nätet, och de flesta bokningarna kommer i dag från prisjämförelsesajter. Men Katarina Daniels tipsar ändå om att kontakta en resesäljare.

billiga weekendresor
Katarina Daniels, Ticket Privatresor.

– De kan hjälpa dig att hitta billiga destinationer. Utnyttja den kompetens som finns i branschen. Det behöver faktiskt inte vara dyrare att ta hjälp av en resesäljare än att boka själv online.

Hon påpekar också att det är viktigt att vara öppen gällande resmål eftersom det ger dig fler valmöjligheter.
– Har du siktet inställt på Paris eller London är det såklart dit du vill. Men det finns många andra spännande och mer prisvärda destinationer. Mindre klassiska weekendstäder har verkligen fått ett uppsving – städer med genuin känsla så som Hamburg, Krakow och Wien är bara några exempel.

Länderna på Balkanhalvön lockar också fler och fler turister med ett väldigt attraktivt prisläge. Där kan du hitta riktigt bra boende till lägre priser.

Flyg från mindre orter

För att få ner priset på din resa ytterligare kan det även löna sig att vara flexibel med avreseort och att välja resor med mellanlandningar.
– Priserna på flyg som avgår från större flygplatser är ofta fördelaktiga, men ibland kan det löna sig att åka från en mindre ort. Till exempel går det direktflyg från Karlstad till både Grekland och Spanien. Ett annat tips är att välja resor med mellanlandningar, om man har tid till det, säger Katarina Daniels.

Är det någon särskild tid på året som är bättre att boka på?
– Eftersom att folk reser hela tiden, flera gånger om året, skiljer det sig inte jättemycket åt. Något som däremot spelar in är vädret. En solig dag här hemma i Sverige är det inte lika många som bokar resor på, och då kan priserna sjunka rejält. Vi i resebranschen är nog de enda som vill att det ska vara dåligt väder på midsommar!

Res billigare!

1. Boka i god tid. I dag är det ofta billigare att boka en resa långt i förväg än sista minuten.

2. Flyg från mindre orter och välj flyg med mellanlandningar.

3. Välj bort de mest populära destinationerna för länder med bättre prisläge.

Tips! Läs också vår artikel Fem populära och billiga weekendresor.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt