Spara pengar genom att
samla dina lån och krediter

Samla dina skulder och spara pengar

I de flesta svenska hushåll har man tagit någon form av lån, exempelvis i samband med köp av möbler, datorer, TV, vitvaror eller resor. Kanske har du också avbetalningskrediter för din bil, båt eller motorcykel. Att samla lån kan vara den bästa och billigaste lösningen för dig som har många smålån och krediter. Om du har flera befintliga lån hos SevenDay Bank och andra kreditgivare, så kan du med fördel samla dessa lån och krediter i ett enda lån till en fördelaktig ränta och därmed spara pengar varje månad. Skicka in en ansökan och se hur mycket du kan spara med ett samlingslån.

Låna hos SevenDay

 • Specialister på lån utan säkerhet sedan 2007
 • Full trygghet och bra villkor
 • Många nöjda kunder och vinnare av bästa kundservice

Låneräntor

 • För närvarande 4,99 % – 17,99 %

Representativt exempel för Privatlån hos SevenDay Bank: Räntan är för närvarande 4,99% – 17,99%, vilket ger en effektiv ränta om 5,18% – 19,84% (30 juni 2023). Räntan är rörlig och sätts individuellt efter kreditprövning. Vid ett lån om 185 000 kronor, 495 kronor i uppläggningsavgift och 0 kronor i aviavgift som återbetalas på 6 år med en ränta på 9,49% blir den effektiva räntan 10,16 %. Du betalar 3401 kronor per månad och antalet avbetalningar är 72. Totalt att återbetala blir 244 885 kronor.

Låna upp till 500 000 kr

Välj belopp och återbetalningstid

kr
Din månadskostnad blir:

Beräknat med följande ränta: 9,49%

Ta kontroll över dina skulder med ett samlingslån

Innan du ansöker om att samla lån och krediter kan du med fördel skapa en översikt över din totala skuldsättning. Har du två eller flera lån så finns det vanligtvis mycket pengar att spara genom att samla dem i ett lån. Desto fler olika kreditgivare du har, desto svårare kan det bli att få en överblick över ekonomin.

Börja gärna med att göra en lista över dina olika lån och krediter, där du skriver upp kreditgivare, återstående skuld på lånet, din månadskostnad och räntesats. Detta kan hjälpa din se hur mycket du kan spara när du ansöker om ett samlingslån. I det fall din totala skuldbörda överstiger det belopp vi kan bevilja, så kan det även hjälpa dig prioritera att lösa de dyraste skulderna med högst ränta.

Semester

Räkna på ett samlingslån

Innan du ansöker om ett samlingslån är det en god idé att räkna ihop totalbeloppet på dina lån och krediter, för att säkerställa att du ansöker om rätt belopp. Kom ihåg att få med dig alla dina lån som till exempel banklån, billån, soffa köpt på avbetalning, bankkort med mera. Skicka in din ansökan digitalt genom att trycka på ”ansök om lån” och fylla i formuläret.

När du har skickat in din låneansökan så får du oftast besked direkt på skärmen om din ansökan är godkänd. Ibland kan vi behöva lite mer information innan vi kan ta ett kreditbeslut, du kommer då antingen bli uppringd av en handläggare eller få återkoppling via mejl.

#Tips!
Det kan vara en bra idé att ansöka om ett Samlingslån tillsammans med en sambo eller make/maka. Det är inget ett krav att det måste vara två sökande men det kan öka sannolikheten för ett godkännande av lånet, förutsatt att ni båda uppfyller våra grundkrav och har stabila inkomster som vi kan tillgodoräkna i ansökan. Läs mer om våra grundkrav och vem som kan stå som medsökande under våra frågor och svar – Att ansöka om lån.

Behöver du hjälp att hitta dina lån?

Ibland kan det kännas svårt att hitta samtliga lån och krediter när de är spridda hos olika kreditgivare. Kanske har du valt autogiro som betalsätt, eller så var det ett tag sedan du tog lånet och har det inte färskt på minnet. Nedan listar vi några tips för hur du kan komma igång för att lista dina befintliga lån och krediter.

1. Kontrollera dina kontoutdrag

Logga in hos din internetbank och titta igenom alla dina kontoutdrag månad för månad. Här kan du se vem du betalar till, hur mycket och hur ofta. Om du av någon anledning inte betalar på alla dina befintliga lån så syns de inte på kontoutdragen, men det kan vara en bra start.

2. Räkna med privata skulderÄven om befintliga privata skulder till familj eller vänner inte kan inkluderas i ett samlingslån, så är det fortfarande viktigt att du inkluderar dessa lån i din sammanställning. Detta för att säkerställa att du har utrymme i din ekonomi att betala samtliga skulder.

3. Kontakta bankenOm du är osäker kring om du har en skuld kvar hos banken, brukar det vara enklast att logga in på bankens hemsida eller kontakta deras kundtjänst. I regel finns all information på bankens hemsida, men saknar du något eller önskar prata med en handläggare så brukar kundtjänsten vara behjälplig.

Vår kreditbedömning

Som bank har vi krav på oss att utvärdera din kreditvärdighet när du lånar pengar. Det gör vi för att försäkra oss om att din ekonomi klarar av ett lån och att du har utrymme att betala tillbaka det. Vi försäkrar oss om det genom att bland annat göra en budget där vi tittar på dina intäkter, utgifter och ditt betalningsutrymme.

I första hand använder vi oss av kreditupplysningsföretagen Bisnode och UC. Vi kan även begära in ytterligare dokument för att styrka de uppgifter som anges i ansökan, till exempel en lönespecifikation. Dina uppgifter och eventuella inskickade dokument behandlas konfidentiellt och vi lyder under banksekretess, för din trygghet.

Önskar du hjälp med att samla dina lån? Meddela detta vid ansökningstillfället eller kontakta vår kundtjänst, så hjälper vi dig att återbetala dina befintliga lån och krediter.

 

Par jämför lån

Varför samla lån?

 • Du kan få ett större betalningsutrymme

Det finns ofta mycket pengar att spara genom att samla alla dina befintliga lån i ett samlingslån. Mer pengar över varje månad kan ge dig större utrymme i budgeten och kanske får du till och med möjlighet att spara ihop lite pengar till oförutsedda utgifter.

 • Du kan sätta upp en hanterbar budget

När du samlar dina lån kan du få en bättre översikt över din budget, genom att enbart betala till en bank varje månad. Detta kan göra det lättare för dig att sätta upp en bra budget och hålla reda på din ekonomi.

 • Du kan få ut pengar på kontot

När du ansöker om ett samlingslån hos SevenDay Bank har du också möjlighet att få ut pengar på kontot, utöver det belopp som går till att samla dina lån och krediter. Kanske behöver du låna till att rusta upp bilen eller renovera hemmet. Hur mycket pengar vi kan betala ut på kontot bestäms först efter avklarad kreditprövning.

Om SevenDay Bank

Med mer än 15 års erfarenhet som låneleverantör är vi lite av en veteran i branschen. Idag ägs vi av en stor fransk bank – BNP Paribas Personal Finance, vilket ger oss den nödvändiga finansiella stabilitet som krävs för att driva en bank idag. Som kund hos SevenDay Bank kan du därför känna dig trygg och säker när du tar ett lån, oavsett om det är ett samlingslån, privatlån eller ett billån.

Ansök idag

Fördelarna med ett Samlingslån

 • Möjlighet att samla befintliga lån från 10 000 kr – 500 000 kr
 • Ett lån med en attraktiv ränta
 • Flexibel återbetalningstid upp till 12 år
 • Möjlighet att spara pengar varje månad
 • Vi hjälper dig lösa dina befintliga om du önskar

Prislista
Lånevillkor

SevenDay Låneskydd

SevenDay Låneskydd kan vara en bra trygghet för dig och din ekonomi. Skulle något oförutsett inträffa, såsom att du blir sjukskriven eller arbetslös, kan det vara tryggt att ha en försäkring som kan ta hand om en del av månadsutgifterna.

Du kan ansöka om låneskydd i samband med din ansökan, det går även bra att kontakta oss per telefon för mer information. Du hittar fullständiga villkor och mer information här. Välkommen med din ansökan!

Förköpsinformation
Faktablad försäkring
Försäkringsvillkor

Samlingslån – vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar som berör våra samlingslån. Hittar du inte svaret på din fråga? Läs mer här under vanliga frågor om lån, eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Samlingslån, som namnet också antyder, innebär att du samlar alla dina lån hos en kreditgivare. Det kan vara aktuellt att samla dina lån om du har många smålån, särskilt i de fallen du betala månatliga avgifter för dessa lån, såsom aviavgift. Det kan också vara svårt att få en överblick över din totala skuldbild när den är fördelad på flera olika lån och krediter.

Vi har mer än 15 års erfarenhet av den svenska lånemarknaden och över 40 000 nöjda kunder. Hos SevenDay Bank kan du samla lån mellan 10 000 kr – 500 000 kr och vi hjälper dig gärna att lösa dessa. Skicka in din ansökan eller räkna i kalkylen för att se ungefär hur mycket du kan spara varje månad.

När du samlar dina befintliga lån på ett ställe kan det finnas mycket pengar att spara. Exakt hur mycket du som kund kan spara är givetvis mycket individuellt och beror på storleken på din skuld, dina nuvarande lånevillkor och antal kreditgivare du har idag. Testa gärna vår kalkylator för att se vad ett lån hos oss kan kosta dig och jämför med dina befintliga lån idag.

När du väljer att samla lån och krediter så är det viktigt att betona att du inte minskar din skuld i sig. Däremot kan du ofta minska dina lånekostnader, då du slipper betala lika många avi-avgifter och liknande. Samtidigt kan du genom ett samlingslån få en bättre överblick över din ekonomi eftersom du bara har ett lån att hålla koll på och bara behöver kommunicera med en kreditgivare. I många fall hjälper kreditgivaren som erbjuder samlingslånet till med betalningen av dina nuvarande lån så att du inte behöver göra det själv.

För att ta reda på vilket samlingslån som passar dig bäst, kan det vara smart att jämföra olika låneleverantörer som erbjuder att samla dina lån och krediter. Den vanligaste anledningen våra kunder anger är att komma ner i effektivränta och månadskostnad, men även trovärdighet, enkelhet och god kundservice kan vara avgörande faktorer.

Som utgångspunkt behöver du inte skicka in en massa dokumentation eftersom vi i första hand inhämtar information via UC och Bisnode. I vissa fall kan vi komma att begära in viss dokumentation, till exempel en lönespecifikation eller anställningsavtal för att styrka din inkomst.

Nej, det gör vi inte. Vi har inte möjligt att erbjuda samlingslån utan att inhämta en kreditupplysning för dig och eventuell medsökande.

När du har skickat in din låneansökan och avier för de lån och krediter du önskar hjälp med att lösa kommer vi att påbörja handläggningen. Vi kontaktar dig normalt sett inom några arbetsdagar ifall vi har frågor om din ansökan eller behöver ytterligare dokumentation. När lånet betalas ut får du ett SMS från oss, då tar det normalt 2-3 bankdagar innan dina tidigare banker tar emot pengarna och reglerar din skuld.

I regel kan vi lösa de flesta lån och krediterna, förutsatt att skulden står i ditt eller din medsökandes namn. För att hjälpa till att lösa en skuld behöver vi också få in en avi för de skulder vi ska lösa. Exempel på skulder vi inte hjälper till med är statliga skulder, skatteskulder eller skulder till inkassobolag/Kronofogdemyndigheten.

Om du har blivit beviljad ett Samlingslån hos oss och vill att vi betalar av dina befintliga lån och/eller krediter så kan vi komma att begära in avier för de skulder som ska lösas. En avi är ett underlag som uppvisar nuvarande skuld hos din kreditgivare eller bank.

Avin behöver innehålla följande:

 • Fullständigt namn
 • Namn på kreditgivare eller bank
 • Datum
 • Totalt kredit- eller skuldbelopp
 • Fullständiga inbetalningsuppgifter inklusive Bankgiro eller Plusgiro
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt