Enkelt att samla alla dina lån på ett ställe

Spara pengar genom att
samla dina lån och krediter

Samla dina lån och andra krediter

I de flesta svenska hushåll har man tagit någon form av lån, exempelvis i samband med köp av möbler, datorer, TV, vitvaror eller resor. Kanske har du också avbetalningskrediter för din bil, båt eller motorcykel. I många fall rör det sig om dyra lån och krediter, men genom att samla dina lån kan du oftast sänka din ränta, få färre avgifter och räkningar att betala varje månad – och på så sätt sänka din totala månadskostnad samt få en bättre översikt över din ekonomi.

Vad är ett samlingslån?

Ett samlingslån kan även kallas hopbakslån och innebär att du samlar ihop dina lån och krediter till ett större lån. Det kan finnas en hel del fördelar med att samla alla dina lån på ett ställe. Du kan bland annat få bättre villkor, exempelvis i form av lägre ränta, och på så sätt komma ner i månadskostnad samt få en bättre överblick av din ekonomi. Många har flera smålån och krediter som bidrar till stora månadsutgifter och det kan i sådana fall vara fördelaktigt att se över ett samlingslån för att komma undan billigare.

När du vill samla dina lån och krediter till ett är det bra att jämföra priset för olika lån. Det gör man oftast genom att titta på effektivräntan. Du kan läsa mer om detta här.

Vi vill gärna se över möjligheten att samla dina befintliga lån och krediter

Samla dina lån på ett och samma ställe hos SevenDay Bank. Vi kan göra det enklare att hantera dina lån och krediter. Inte nog med att vi hjälper dig samla dina lån, vi har även SevenDay Prisgaranti™. Det innebär att om en annan långivare erbjuder dig ett lån med lägre effektivränta så sänker vi din ränta så att den blir lägre på ditt beviljade lån hos oss. Läs mer om Prisgaranti. Med hjälp av kalkylen nedan kan du se exempel på vad ett lån hos oss kan kosta.

Beräkna din månadskostnad

Räntan på privatlån är rörlig f.n. 3,95% – 13,95% och bestäms efter kreditprövning (10 mars 2023). Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr, 495 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i aviavgift och en återbetalningstid på 12 år är 5,14% beräknad på exempelränta 4,95%. Totalt att återbetala blir 166 687 kr och antal avbetalningar är 144.

kr
Din månadskostnad blir:
Exempelränta: 3,95%
Bra att tänka på när du ansöker om ett samlingslån

Om du vill samla lån och krediter är det bra att jämföra olika lån och långivare. Nedan har vi listat några saker som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig för att gå vidare med ett låneerbjudande.

Nominell och effektiv ränta

När du jämför olika lån är det främst den effektiva räntan du tittar på. Den nominella räntan visar endast kostnaden för själva lånet, medan den effektiva räntan inkluderar kapitalskuld, ränta och alla eventuella avgifter, så som uppläggningsavgift och aviavgift. Om du räknar med den effektiva räntan får du alltså fram totalkostnaden för hela lånet. Det kan även vara bra att se om banken erbjuder fast eller rörlig ränta, och välja det alternativ som blir mest fördelaktigt för dig.

Avgifter

En del banker tar ut en aviavgift. Avgiften är oftast inte särskilt hög, men om du betalar en aviavgift varje månad under hela din återbetalningstid blir det en stor kostnad i slutändan. Det är därför bra att hitta ett alternativ där aviavgiften kan undvikas. Utöver detta tar många långivare ut en uppläggningsavgift i samband med att du tar ett lån. Uppläggningsavgiften kan variera beroende på vilken bank man väljer och det är därför en god idé att se över vart den är lägst. Exempel på andra avgifter som du bör ta i beaktning är eventuella påminnelse- eller förseningsavgifter som kan tillkomma om du vid något tillfälle inte betalar i tid.

Erbjuder banken försäkring?

När du tar ett lån, särskilt om det är ett större lån, kan det vara tryggt att teckna ett låneskydd. Läs igenom villkoren och säkerställ att försäkringen täcker de delar som du anser är viktiga.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt