Vad är ett blancolån med bra villkor?

Ansök om ett blancolån till marknadens kanske bästa ränta

Vi kan hjälpa dig att uppnå dina drömmar genom att erbjuda ett blancolån till marknadens kanske bästa ränta – och du behöver inte vänta länge på utbetalningen. Här nedan kan du räkna ut hur mycket ett lån hos oss kan kosta och komma i gång med en ansökan direkt.

I lånekalkylatorn nedan kan du beräkna ditt blancolån, som är ett lån utan säkerhet. Om din ansökan blir beviljad har du oftast pengarna på ditt bankkonto inom ett par bankdagar.

Kom i gång med din onlineansökan direkt.

Låna upp till 500 000 kr

Välj belopp och återbetalningstid

kr
Din månadskostnad blir:

Beräknat med följande ränta: 10,49%

Låna hos SevenDay

  • Specialister på lån utan säkerhet sedan 2007
  • Full trygghet och bra villkor
  • Många nöjda kunder och vinnare av bästa kundservice

Låneräntor

  • För närvarande 6,45 % – 19,95 %

Räntan är rörlig (för närvarande 6,45% – 19,95%) och sätts efter en individuell kreditprövning. Uppläggningsavgift är 495 kr och aviavgift 0 kr vid autogiro med e-avi. Representativt exempel (24 oktober 2023): vid ett kreditbelopp om 185 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 10,49% och 6 års löptid (72 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 11,28%. Det totala beloppet att betala vid oförändrad ränta blir 251 727 kr och din månadskostnad blir 3 496 kr.

Bra att veta Så går det till

1. Låneansökan

Du fyller i en låneansökan och godkänner att en kreditupplysning tas.

2. Besked och godkännande

Du får besked direkt och signerar enkelt skuldebrevet med BankID.

3. Utbetalning

Pengarna betalas ut till ditt bankkonto.

Semester

Ditt lån, dina behov

SevenDay erbjuder blancolån till en attraktiv ränta. Räntan tillämpas individuellt och baseras bland annat på den kreditupplysning som tas i samband med att vi får in din ansökan. Om ni är två sökande tittar vi på bådas kreditvärdighet.

Om du blir beviljad ett blancolån hos SevenDay Bank så kan du använda det till vad du vill, allt från bröllop till ett byggprojekt.

Ett bra tips när du ansöker om lån

När du ansöker om ett blancolån hos oss är det bra om du har ditt BankID redo. När du skickar in din ansökan legitimerar du dig med ditt BankID, och när du väl ska signera ditt avtal behöver du också göra en digital signatur. BankID är alltså nödvändigt för att din låneprocess ska bli så smidig som möjligt.

Tre steg till ett blancolån:

  1. Använd vår kalkylator för att räkna på vad ett blancolån skulle kosta dig och fyll i din låneansökan online – enkelt och säkert.
  2. Få besked direkt
  3. Få pengarna på ditt bankkonto inom 2-3 bankdagar.

I vissa fall kan du behöva kontakta vårt Kundcenter för mer information innan vi kan ta ett beslut om att bevilja en låneansökan.

Renovering
Far och son spelar fotboll

Vanliga frågor om blancolån

Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi brukar få. Klicka på frågan så visas svaret. Om du inte får svar på dina frågor, så tveka inte att kontakta oss!

Hos oss kan du tryggt och säkert låna pengar till dina framtida projekt. Vi erbjuder privatlån med förmånliga villkor samt konkurrenskraftiga räntor, och du kan låna upp till 500 000 kronor. Du ansöker om ett lån online och om du blir beviljad betalas lånet normalt sett ut inom ett par bankdagar.

Ja, det är möjligt att samla flera lån och krediter i ett större blancolån. Som utgångspunkt är det en bra lösning om man vill få ner sin månadskostnad samt få en bättre överblick av sin ekonomi.

I genomsnitt kan man spara mellan 1 500 till 2 500 kronor per månad genom att samla ihop sina befintliga lån och krediter i ett samlingslån. Du kan läsa mer om att samla lån här.

Vi har normalt en handläggningstid på cirka 2-3 bankdagar.

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Det är alltså inte samma sak som exempelvis ett bolån eller billån, där du har en bostad eller bil som säkerhet. Blancolån, eller privatlån som det även kallas, är ett lån du tar för att använda till någon form av konsumtion. Det kan vara till et bröllop, köp av möbler eller till renovering.

Blancolån betyder lån in blanco, det vill säga ett lån utan säkerhet. Du behöver alltså inte ha exempelvis en bostad, bil eller båt som säkerhet när du tar ett blancolån. Detta är gemensamt för alla blancolån.
De flesta blancolån kan man ansöka om online, och du behöver alltså inte besöka banken för att få ett lån.

När du vill ta ett blancolån måste du i första hand fylla i din ansökan. Detta kan du göra online med hjälp av BankID. Om du inte har BankID kan du fylla i dina person- och kontaktuppgifter manuellt. Vi kommer även fråga om din arbetsgivare, anställningsform och månadsinkomst.

Om du inte ansöker om ett lån med BankID kan vi komma att kräva in en kopia av en giltig legitimation, detta för att säkerställa din identitet.

Kostnaden för ditt blancolån beror bland annat på lånets storlek, ränta, löptid och övriga avgifter, så som uppläggningsavgift eller aviavgift. För att räkna på vad lånet kommer kosta använder du den effektiva räntan. På så sätt kan du få en så korrekt och rättvis bild som möjligt av totalpriset.

Ett blancolån kan kosta olika mycket hos olika banker och långivare. Lånets löptid, ränta och övriga eventuella avgifter påverkar kostnaden. Självklart spelar även storleken på blancolånet roll för totalkostnaden. Det är därför viktigt att alltid läsa villkoren innan du tecknar ett lån.

Innan du väljer ett blancolån att gå vidare med är det en bra idé att jämföra den effektiva räntan för de olika lån du har tittat på. Det blancolån som har lägst effektiv ränta brukar generellt sett bli det som blir billigast.
Om du bestämmer dig för att jämföra olika lån är det viktigt att de är så lika som möjligt vad gäller belopp, löptid och övriga villkor – på så sätt får du en så korrekt bild som möjligt av de olika lånens totalkostnader.

Du kan hitta det bästa lånealternativet för dig genom att jämföra priset hos olika långivare. Antingen väljer du banker som du redan känner till, eller så kan du använda dig av olika jämförelsesajter. Många låneförmedlare tar endast en kreditupplysning, men du får bud från flera olika långivare.

Ja, du kan göra en ansökan utan BankID. Ansökningsprocessen blir dock något längre än när du använder dig av BankID.

Nej, vi kan tyvärr inte bevilja dig ett lån om du i dagsläget har en betalningsanmärkning.

Om du vill ansöka om ett lån fyller du i din låneansökan direkt på vår hemsida, alltså helt online. I det fall du blir beviljad ett lån får du en signeringslänk via SMS som du använder för att underteckna ditt digitala avtal.

Så snart din ansökan är signerad kommer vi att påbörja handläggningen. Du har normalt sett pengarna på kontot inom 2-3 bankdagar.

Det kan finnas flera orsaker till att din ansökan inte har blivit beviljad. Vår kreditbedömning består av många delar, men främst tittar vi på kreditupplysningen i kombination med de uppgifter du lämnat i din ansökan.

Det är ganska vanligt att blancolån och snabblån förväxlas med varandra. Ett snabblån är, till skillnad från ett blancolån, i de flesta fall ett mindre lån med kort löptid – ofta till en hög ränta.

Det är bra att vara särskilt uppmärksam på kostnaden för lånet, både hur mycket det kommer kosta dig per månad och vad den totala lånekostnaden kommer bli. Gör gärna en jämförelse med andra långivare innan du ansöker eller undertecknar ett lån.

Titta på bankens trovärdighet och försäkra dig om att det känns som ett tryggt alternativ. Sist men inte minst, läs alltid igenom avtal och villkor innan du signerar ett låneerbjudande.

Flygplats

Ansök online om ett blancolån

När du ansöker om ett lån som ska användas för konsumtion hos oss så sker ansökningsprocessen online. För att kunna se över möjligheten att erbjuda dig ett blancolån kommer du behöva lämna ett antal uppgifter i samband med din ansökan, bland annat om din anställningsform och inkomst.

När vi har tagit emot din ansökan kommer du, i det fall den blir beviljad, att få ett erbjudande om ett blancolån till en så låg ränta som möjligt.

Vi erbjuder en säker låneprocess med förmånliga villkor och vi vill att du ska känna dig trygg när du lånar pengar hos oss.

Lån utan säkerhet

Ett blancolån är ett lån utan säkerhet och skiljer sig från ett bostadslån eller billån. Bolån eller billån innebär att banken har en trygghet i dina tillhörigheter, alltså din bostad eller bil. Det kan ge en rad fördelar, så som bra lånevillkor och låg ränta.

Det finns dock många blancolån som är förhållandevis billiga. När du använder vår lånekalkylator kan du beräkna och få en överblick av vad det kan kosta att ta ett blancolån, i fall att du vill ta tag i dina drömmar och projekt.

Visste du att ...

Du kan göra skatteavdrag för dina ränteutgifter, ett så kallat ränteavdrag, när du tar ett blancolån. Vi rapporterar din inbetalda ränta till Skatteverkat, vilket betyder att du inte själv behöver göra någonting.

Samla lån i ett blancolån

Ett blancolån kan vara en lösning om du vill betala tillbaka flera dyra smålån, övriga lån och krediter i ett enda lån. Genom att samla lån i ett blancolån hos SevenDay Bank så får du en bättre överblick och förmånliga villkor. Att samla sina lån i ett större lån bidrar även oftast till en lägre ränta och lägre utgifter.

Läs mer om att samla lån

Ett steg närmare dina drömmar

Ansök om ett blancolån med hjälp av ditt BankID i dag – helt online, så kan du se vilket blancolån du kan få. En ansökan är inte bindande, vilket innebär att det inte finns något krav på att du slutför låneansökan.

Om du går vidare med hela din ansökan och blir beviljad ett lån kan du se din nominella ränta, effektiva ränta och det totala beloppet som du kommer att betala tillbaka. På så sätt får du snabbt en bra bild av vad ett blancolån från SevenDay Bank kommer att innebära för din ekonomi.

Alltid hos ossFull trygghet och bra villkor

Vill du göra ett tilläggslån?

Vill du utöka ditt befintliga lån? Du kanske ska köpa en bil, en båt, ut och resa eller renovera? Oavsett vad du behöver pengarna till, så är det oftast enklast och mest prisvärt att utöka det lån du redan har. Du kan ansöka om att utöka ditt lån upp till 500 000 kr på Mina Sidor.
ansök om tilläggslån på mina sidor

Liv och Låneskydd

SevenDay Låneskydd är en trygghet för dig och din ekonomi. Skulle något oförutsett inträffa såsom att du blir sjukskriven eller arbetslös, är det bra att ha en försäkring som kan ta hand om en del av månadsutgifterna. Läs mer

SevenDay Prisgaranti

Vi ger dig prisgaranti på privatlån. Om du skulle
erbjudas och beviljas ett bättre totalpris av någon annan långivare i Sverige, lovar vi att du får ett lägre pris hos oss.
Mer om prisgaranti

Betalningsfri månad

Betalningsfri månad är en tjänst som du kan utnyttja för att minska dina kostnader de månader du behöver pengar till annat. För att använda dig av betalningsfri månad behöver du bara kontakta Kundcenter, så hjälper vi dig.
Ansök om betalningsfri månad

Våra lästips
Här får du kloka råd för dig,
din familj och din plånbok.
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt