Vi söker Compliance Officer

Compliance teamet är idag lokaliserat till både Kista och Köpenhamn. Hos oss är det ett internationellt klimat och i din roll kommer du att samarbeta med kollegor i Sverige men även i Norden och i Europa. Vi finns i ljusa trevliga lokaler på hög höjd i Kista Science Tower.

SevenDay Bank och Express Bank är en del av BNP Paribas Personal Finance
BNP Paribas Personal Finance har verksamhet i mer än 30 länder världen över med 19 500 medarbetare och cirka 27 miljoner kunder. I norden har BNP Personal Finance Group verksamhet i Danmark, Norge och Sverige med fler än 300 medarbetare.

BNP Personal Finance i Sverige finns under varumärket SevenDay Bank i Sverige och Express Bank Danmark och Norge. Vi är specialister på bland annat privatlån utan säkerhet, betallösningar och attraktivt sparande. Vår affärsidé är att erbjuda enkla, prisvärda och lättillgängliga spar – och kreditprodukter till konsumenter. För mer information se bnpparibas-pf.se och sevenday.se.

Complianceavdelningen är en oberoende supportfunktion till banken där du i rollen kommer i kontakt med hela verksamheten, med olika avdelningschefer och medarbetare. Det dagliga arbetet kommer därför innebära mycket ansvar och ställa krav på ett strukturerat arbetssätt. Teamet består idag av 6 personer, varav 2 i Sverige och tillsammans hanterar ni alla uppgifter inom regelefterlevnad baserat på lokal lagstiftning eller på förfaranden som utfärdats av koncernen för Sverige, Norge Danmark. Teamet präglas av positivitet och högt arbetstempo.

Primära arbetsuppgifter:

 • Koordinera och hantera projekten inom ditt kompetensområde, dvs skydda kundens intresse (PIC), bestickning och korruption (ABC), yrkesetik (PE), marknadsmissbruk / marknadsintegritet (MA / MI) och Regelverk: konsekvensanalys, textanalys, deltagande eller ledning i kommittéer, bidrag till utbildningskampanjer.
 • Samordna och hantera regleringscertifieringsprocesser (FATCA / AEOI / Volcker / French Banking Law) i samarbete med Local Business och Regional / Central Compliance.
 • Ge support / intern medvetenhet / råd till lokala verksamheter och andra funktioner för det operativa genomförandet av regelefterlevnadsprocedurer och regler / projekt inom dina kompetensområden.
 • Förbereda periodiska rapporter eller ad hoc-rapporter för lokal förvaltning och / eller regional / central efterlevnad inom dina kompetensområden.
 • Samarbeta med regional och central Compliance vid behov.
 • Utföra kontroller på andra nivån under ditt ansvar och följ upp lokala handlingsplaner.
 • Utföra riskmappning inom dina kompetensområden.
 • Ansvarig för hantering av efterlevnadsprocedurer: kaskadering av grupprocedurer, uppdatering av lokalt förvar för efterlevnadsprocedurer, samordning av lokalt genomförande, organisering av Nordiska kommittéer för efterlevnadsprocedurer vid behov.
 • Fungera som startpunkt för SevenDay / Express Bank i ABC-relaterade frågor. Formulera och samordna installationen av ”Anti- korruption” i SevenDay / Express Bank.
 • Genomföra utbildning för kollegor inom dina ansvarsområden.
 • Säkerställa säkerhetskopiering och ett nära samarbete med dina kolleger på Compliance

BNP Paribas Personal Finance har starkt fokus på regelefterlevnad och du kommer därför till stor del att fungera som en länk mellan SevenDay Bank / Express Bank och BNP Paribas Personal Finance i Compliance relaterade frågor.

Våra förväntningar på dig
Du har antagligen en universitetsexamen i juridik eller affärsjuridik, eller så du en har stark professionell profil med erfarenhet från Compliance. Företrädesvis har du mellan 3-5 års erfarenhet från finansbranschen. Du är en affärsinriktad person som uppvisar både positivitet och energi. Viss kunskap om finans- och konsumentbestämmelserna är en fördel, men inte ett krav. Därutöver har du goda språkkunskaper i svenska och engelska, där det senare är företagets officiella affärsspråk.

Utöver att vara en bra lagspelare är du:

 • Strukturerad
 • Noggrann och kvalitetsfokuserad
 • Bra på att prioritera och organisera ditt arbete
 • En god kommunikatör
 • Van att skriva kortfattade och korrekta rapporter
 • Flexibel i din inställning till arbetsuppgifter/arbetsätt
 • Relationsbyggande inom organisationen
 • Flytande engelska i både tal och skrift

Om företaget och vad vi erbjuder
Vi arbetar agilt med ständiga förbättringar och medarbetarskapet är en av våra viktigaste ingredienser. Oavsett hur bra man trivs på arbetet tycker vi att det är viktigt att det finns en balans mellan arbete och ledig tid. Vi arbetar kontinuerligt med välmående och hälsa och har utöver månadslönen flera andra förmåner så som generösa friskvårds- och lunchbidrag.

För mer information se: bnpparibas-pf.se  och sevenday.se.

Välkommen med din ansökan
Skicka in din ansökan till jobb@bnpparibas-pf.se eller ansök online. Sista ansökningsdag är 31 mars 2021. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Pernille Lodrup Helles: Pernille.Helles@bnpparibas-pf.dk.

Vi ser fram emot din ansökan.

Jobbansökan

 

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt