Kreditbedömning

Så här går det till när vi gör en kreditbedömning

 

Kreditbedömning

När du ansöker om ett lån gör vi en kreditbedömning vilket innebär att vi analyserar både betalningsförmågan och kreditrisken. I vår bedömning använder vi oss av den informationen som du angivit i din ansökan samt av den informationen som vi får genom kreditupplysningar.

Så här gör vi när du ansöker om ett lån
När du sänder in din ansökan tar vi kreditupplysningar för att avgöra om vi kan bevilja dig ett Privatlån enligt de önskemål du angivit i ansökan. Vi samarbetar med UC AB och Bisnode Kredit AB som är de företagen som utfärdar våra kreditupplysningar. Vid kreditupplysning får vi dagsaktuell och relevant ekonomisk information om den eller de som ansöker (adress, civilstånd, inkomster, skulder, inbetalda och erhållna räntor, ev. fastighetsägande, m m).

Credit Scoring
Efter det att vi fått in nödvändiga uppgifter väger vi samman dessa till ett kreditvärde (en s.k. score). Detta värde speglar en ansökandes kreditvärdighet och ligger till grund för vårt kreditbeslut och vår räntesättning.

Kreditupplysning
Här nedan hittar du mer information om kreditbedömning i allmänhet. Läs mer och se exempel på vilka uppgifter som ingår i en kreditupplysning.

Bisnode                        

Vårt ansvar som kreditgivare
SevenDay har ett ansvar som kreditgivare och vi uppmanar alltid våra kunder att låna med eftertanke. På Privata Pengar ger vi bl. a. tips om var du kan få hjälp med att budgetera hushållets kostnader. Har du frågor om kreditgivningen är du alltid välkommen att ringa oss på 0770 – 17 77 70.

Beräkna din månadskostnad

Räntan på privatlån är individuell f n 3,45% - 12,95%

Räntan bestäms efter kreditprövning. Effektivräntan enligt lag vid 125 000 kr och 12 år är 5,14 % beräknad på exempelränta 4,95 % och max effektivränta är 14,60 %. Återbetalningstid 1-12 år. 1/1-18.

kr
Din månadskostnad blir:
Exempelränta: 3,45%
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt