Kreditbedömning

Så här går det till när vi gör en kreditbedömning

 

Kreditbedömning

När du ansöker om ett lån gör vi en kreditbedömning vilket innebär att vi analyserar betalningsförmågan och kreditrisken. I vår bedömning använder vi oss av den informationen som du angivit i din ansökan samt den information som vi får genom kreditupplysningarna.

Så här gör vi när du ansöker om ett lån
När du sänder in din ansökan tar vi kreditupplysningar för att avgöra om vi kan bevilja dig ett Privatlån enligt de önskemål du angivit i ansökan. Vi samarbetar med UC AB och Bisnode Kredit AB som är de företagen som utfärdar våra kreditupplysningar. Genom en kreditupplysning får vi dagsaktuell och relevant ekonomisk information om den eller de som ansöker (adress, civilstånd, inkomster, skulder, inbetalda och erhållna räntor, eventuellt fastighetsägande, med mera).

Credit Scoring
Efter det att vi fått in nödvändiga uppgifter väger vi samman dessa till ett kreditvärde (en så kallad score). Detta värde speglar den ansökandes kreditvärdighet och ligger till grund för vårt kreditbeslut och vår räntesättning.

Kreditupplysning
Nedan hittar du mer information om kreditbedömning i allmänhet. Läs mer och se exempel på vilka uppgifter som ingår i en kreditupplysning.

Bisnode                        

Vårt ansvar som kreditgivare
SevenDay har ett ansvar som kreditgivare och vi uppmanar alltid våra kunder att låna med eftertanke. På Privata Pengar ger vi bland annat tips om var du kan få hjälp med att budgetera hushållets kostnader. Har du frågor om kreditgivningen är du alltid välkommen att ringa oss på 0770 – 17 77 70.

Beräkna din månadskostnad

Räntan på privatlån är rörlig f.n. 4,99% – 17,99% och bestäms efter kreditprövning (25 maj 2023). Effektivräntan enligt lag vid 185 000 kr, 495 kr i uppläggningsavgift, 0 kr i aviavgift och en återbetalningstid på 12 år är 8,47% beräknad på exempelränta 7,99%. Totalt att återbetala blir 290 611 kr och antal avbetalningar är 144.

kr
Din månadskostnad blir:
Exempelränta: 7,99%
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt