Låna pengar
– konkurrenskraftiga räntor och bra villkor 

 

Lån upp till 500 000 kr

Hos SevenDay Bank erbjuder vi bland annat renoveringslån för både små och stora projekt, billån och samlingslån. Vi hjälper till med lånet som passar dig och dina behov, både idag och imorgon. Ansök om ett lån hos oss och låna pengar utan säkerhet utifrån dina förutsättningar när det passar dig.

Ansökningsprocessen sker online och vi garanterar en säker process där du godkänner dina handlingar med bankID. Handläggningstiden kan variera något beroende på lånebeloppet samt om vi behöver kompletterande handlingar, men normalt sett betalar vi ut pengarna till ditt bankkonto inom 2-3 bankdagar från det att vi mottagit en komplett ansökan.

 

 

Låna hos SevenDay

  • Specialister på lån utan säkerhet sedan 2007
  • Full trygghet och bra villkor
  • Många nöjda kunder och vinnare av bästa kundservice

Låneräntor

  • För närvarande 6,45 % – 19,95 %

Räntan är rörlig (för närvarande 6,45% – 19,95%) och sätts efter en individuell kreditprövning. Uppläggningsavgift är 495 kr och aviavgift 0 kr vid autogiro med e-avi. Representativt exempel (24 oktober 2023): vid ett kreditbelopp om 185 000 kr med årlig rörlig kreditränta om 10,49% och 6 års löptid (72 återbetalningstillfällen) uppgår den effektiva räntan till 11,28%. Det totala beloppet att betala vid oförändrad ränta blir 251 727 kr och din månadskostnad blir 3 496 kr.

Låna upp till 500 000 kr

Välj belopp och återbetalningstid

kr
Din månadskostnad blir:

Beräknat med följande ränta: 10,49%

1. Låneansökan

Du fyller i en låneansökan och godkänner att en kreditupplysning tas.

2. Besked och godkännande

Du får besked direkt och signerar enkelt skuldebrevet med BankID.

3. Utbetalning

Pengarna betalas ut till ditt bankkonto.

Samla lån och spara pengar

Om du redan har flera lån och krediter kan det vara en fördel för dig att samla dem till ett lån hos oss. Genom att samla alla dina lån i ett samlingslån kan du i många fall få ett billigare lån och det är vanligt att du kan komma ner i månadskostnad och på så sätt få mer pengar att röra dig med varje månad.

Tänk på att alltid titta på den effektiva räntan när du jämför privatlån för att se vilket lån som blir billigast för dig. Det är även en bra idé att jämföra den totala kostnaden för lånet, då denna påverkas av vilken återbetalningstid du väljer. Hos SevenDay Bank kan du alltid välja att betala av lånet i förtid, du lånar alltså utan bindningstid.

När du ansöker om ett samlingslån anger du att du vill ha hjälp att lösa andra lån och krediter i ansökan. Förutsatt att lånet blir beviljat så har du möjligheten att få hjälp av oss att lösa dina tidigare lån och krediter åt dig. Önskar du snabbare handläggning och förutsatt att vi inte har satt ett lösenkrav, så kan du även välja att lösa dina lån och krediter på egen hand efter utbetalning. Vi hjälper dig gärna se över ett samlingslån, för en bättre överblick över din ekonomi. Dessutom kan du få mer pengar över varje månad.

Två kvinnor sitter brevid varandra på en stock ute i naturen framför en brasa vintertid. De skrattar och tar en bild tillsammans med mobilkameran.
En kvinna sitter på taket av sin bil ute i naturen och tittar på sin mobil.

Vår kreditbedömning

Som bank har vi krav på oss bedöma din kreditvärdighet när du lånar pengar. Det gör vi för att din ekonomi ska orka bära ett lån och för att säkerställa att du har utrymme att betala tillbaka lånet över tid. När du ansöker om lån ber vi dig fylla i uppgifter om din privatekonomi, såsom inkomst och utgifter. Du får även fylla i din boendetyp, samt om du har barn i hushållet som du försörjer. I samband med att du godkänner och skickar in ansökan inhämtar vi även en kreditupplysning via Bisnode och Upplysningscentralen (UC). Denna samlade information står till grund för vårt kreditbeslut, det vill säga om vi kan erbjuda det sökta beloppet.

Tips: testa gärna att sätta upp en egen budget!
Innan du ansöker om att låna pengar så kan det vara en bra idé att göra en budget så att du själv får en överblick över din ekonomi. På så sätt kan du, innan du lånar pengar, se om du har utrymme i budgeten för månadsbetalning på ett nytt lån. Din budget bör innehålla dina inkomster och alla dina fasta utgifter för boende, transport, försäkring etc. Tänk på att vi använder schablonbelopp för vissa typer av kostnader, vilket innebär att vår budgetberäkning kan skilja sig från den du sätter upp.

Om SevenDay Bank

Hos SevenDay Bank har vi mer än 15 års erfaranhet som långivare på den svenska marknaden och över 40 000 nöjda kunder. Vi vill att det ska vara lätt att förstå våra produkter och enkelt att ansöka om lån, oavsett om du lånar till ett bilköp, renovering eller för att samla dina lån och krediter. Våra över 80 anställda arbetar varje dag för att leverera bra kundservice och skapa bättre lånealternativ som är rätt för dig, både idag och imorgon.

Ansök om lån

Fördelarna med SevenDay privatlån

  • Smidig ansökningsprocess
  • Transparenta villkor och prisgaranti
  • Flexibel återbetalningstid upp till12 år
  • Låna upp till 500 000 kr
  • Individuell prissättning och ansvarsfull utlåning

Prislista
Lånevillkor

SevenDay Låneskydd

SevenDay Låneskydd kan vara en bra trygghet för dig och din ekonomi. Skulle något oförutsett inträffa, såsom att du blir sjukskriven eller arbetslös, kan det vara tryggt att ha en försäkring som kan ta hand om en del av månadsutgifterna.

Du kan ansöka om låneskydd i samband med din ansökan, det går även bra att kontakta oss per telefon för mer information. Du hittar fullständiga villkor och mer information här. Välkommen med din ansökan!

Förköpsinformation
Faktablad försäkring
Försäkringsvillkor

Goda råd för att välja det bästa lånet

När du väljer ett lån kan det vara svårt att lista ut vad du som sökande ska leta efter i låneprocessen. Därför kan det vara skönt att ha några goda råd om vad du bör vara uppmärksam på när du väljer ditt lån. Vi har tagit fram några råd till dig här.

1. Ta in offerter från flera långivare

När du behöver ansöka om ett lån så är det en bra idé att ta in låneerbjudanden från flera olika långivare. Det kan finnas skillnader i räntor och villkor och genom att kontakta flera banker har du möjlighet att jämföra låneerbjudanden.

2. Jämför lånens effektiva ränta

Det kan vara frestande att helt enkelt välja lånet med lägst ränta. Men låga räntor är inte givet det billigaste lånet. Istället bör du vara uppmärksam på lånets effektiva ränta, som visar den totala kostnaden för lånet i procent. Den effektiva räntan inkluderar både ränta, avgifter och andra utgifter som kan medfölja lånet. Lånet med lägst effektiv ränta är alltså det billigaste lånet, totalt sett, givet att du jämför samma belopp och återbetalningstid.

3. Uppdatera din budget

Om du redan har satt en bra budget som inkluderar alla dina inkomster och utgifter så är det en bra idé att inkludera den nya, potentiella låneåterbetalningen i budgeten. På så sätt kan du se hur ett lån kommer att påverka din ekonomi och hur mycket du har råd att betala av per månad. Genom att sätta upp en budget så ser du till att du inte lånar mer än du har råd att betala tillbaka.

 

Låna pengar för alla dina behov

Hos SevenDay Bank har vi mer än 15 års erfarenhet som långivare. Vi anser att det ska vara enkelt och smidigt för våra kunder att låna pengar utan att tumma på säkerheten. Vi lägger stor vikt vid transparens och rättvisa lånevillkor. Därför kan du tryggt låna pengar utan säkerhet av oss, oavsett varför behovet uppstår. Nedan kan du läsa mer om några av de vanligaste lånen vi erbjuder hos oss.

Modernt och ljust kök

Renoveringslån

Ditt hem är en viktig del av ditt liv – när hem och omgivning är i ordning trivs vi ofta bättre. Hos oss kan du låna pengar för att göra ditt hem energivänligt och för att renovera det efter dina önskemål och drömmar.

Läs mer om våra renoveringslån.

Kvinna och man står brevid en bil och tittar på en broschyr tillsammans.

Billån

Hos SevenDay Bank erbjuder vi billån med bra villkor – både när du vill köpa ny eller begagnad bil. Alla våra billån är utan kontantinsats så att brist på sparkapital inte behöver stå i vägen för drömmen om en ny bil.

Läs mer om våra billån.

Kvinna och man sitter vid ett köksbord och tittar tillsammans på en surfplatta.

Samlingslån

Genom att samla dina lån och krediter kan du ofta sänka din ränta, få färre avgifter och räkningar att betala varje månad – och på så sätt sänka din totala månadskostnad samt få en bättre översikt över din ekonomi.

Läs mer om våra samlingslån.

Visste du att…

…du kan få skatteavdrag för din ränta på ett lån som tas via SevenDay Bank, precis som du får avdrag för ett vanligt banklån? Räntekostnaderna rapporteras automatiskt till Skatteverket och läggs till i ditt årsbesked, vilket innebär att du inte själv behöver ansöka om ditt ränteavdrag. Läs mer om skatteavdrag

 

 

Varför SevenDay Bank?

Hos SevenDay Bank har vi mer än 15 års erfarenhet som långivare. Vi lägger stor vikt vid transparens och rättvisa lånevillkor – därför kan du tryggt låna pengar utan säkerhet av oss. Vi strävar efter att du ska ha en så enkel och smidig ansökningsprocess hos oss som möjligt, både digitalt och när du önskar komma i kontakt med oss. Vi är stolta över att för andra året idag fått utmärkelse för bästa kundservice inom branschen, tilldelat av Brilliant Awards.

Ibland är det svårt som konsument att räkna ut om ett lån är billigt eller inte. Därför är det viktigt för oss att erbjuda transparenta lånevillkor med priser som tål att jämföras. Vi strävar alltid efter att erbjuda en konkurrenskraftig ränta på lån och erbjuder prisgaranti på privatlån. Prisgarantin innebär att om du skulle beviljas ett bättre totalpris av någon annan långivare i Sverige, lovar vi att matcha deras erbjudande, läs fullständiga villkor och se om du uppfyller villkoren här.

Gröna trädblad visas mot en gråblå himmel.
En man och en kvinna sitter vid ett köksbord, dricker kaffe och ler mot varandra.

Ansök själv eller tillsammans

När du ansöker om lån kan du välja att göra detta på egen hand eller med en medsökande. Har du gemensam ekonomi, till exempel med en sambo eller make/make så kan det vara en bra idé att ansöka om ett lån tillsammans. När vi behandlar en låneansökan beräknar vi kreditvärdigheten baserat på uppgifterna i ansökan. Genom att ansöka tillsammans tillgodoräknar vi er gemensamma inkomst, vilket kan öka sannolikheten att lånet beviljas.

Tänk på att ni båda är solidariskt betalningsansvariga för lånet och ta höjd för era ekonomiska förutsättningar om någon av er skulle få ett inkomstbortfall, till exempel vid en långtidssjukskrivning. Det går även att ansöka om SevenDay Liv- och Låneskydd som kan täcka upp för månadsbetalningen vid vissa typer av inkomstbortfall.

Full trygghet och bra villkor

Vill du ansöka om ett tilläggslån?

Vill du utöka ditt befintliga lån? Du kanske ska köpa en bil, en båt, ut och resa eller renovera? Oavsett vad du behöver pengarna till, så är det oftast enklast och mest prisvärt att utöka det lån du redan har. Du kan ansöka om att utöka ditt lån upp till 500 000 kr på Mina Sidor.
ansök om tilläggslån på mina sidor

Liv och Låneskydd

SevenDay Låneskydd är en trygghet för dig och din ekonomi. Skulle något oförutsett inträffa såsom att du blir sjukskriven eller arbetslös, är det bra att ha en försäkring som kan ta hand om en del av månadsutgifterna. Läs mer

SevenDay Prisgaranti

Vi ger dig prisgaranti på privatlån. Om du skulle
erbjudas och beviljas ett bättre totalpris av någon annan långivare i Sverige, lovar vi att du får ett lägre pris hos oss.
Mer om prisgaranti

Betalningsfri månad

Betalningsfri månad är en tjänst som du kan utnyttja för att minska dina kostnader de månader du behöver pengar till annat. För att använda dig av betalningsfri månad behöver du bara kontakta Kundcenter, så hjälper vi dig.
Ansök om betalningsfri månad

Lån – vanliga frågor och svar

Här har vi samlat vanliga frågor och svar som berör våra lån. Hittar du inte svaret på din fråga? Läs mer här, eller kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Med mer än 15 års erfarenhet av den svenska lånemarknaden garanterar vi en trygg och säker process när du ansöker om lån hos oss. Du kan ansöka om att låna mellan 10 000 kr och 500 000 kr och du ansöker enkelt och tryggt online med BankID. Testa gärna vår lånekalkylator för att se vad ett lån hos oss kan komma att kosta dig. Observera att lånekalkylatorn räknar med en exempelränta och att din ränta både kan bli lägre eller högre berorende på din kreditvärdighet.

Det beror på hur mycket pengar du vill låna och till vilken ränta vi kan bevilja dig ett lån. Räntan baseras på den totala kreditvärdigheten för dig och en eventuell medsökande. I vår lånekalkylator kan du få en preliminär bild av vad ett lån kommer att kosta dig, den totala kostnaden visas i avtalet som du läser igenom innan du signerar dina handlingar.

I regel kan du som privatperson som avser att använda lånet för privat bruk ansöka om lån hos SevenDay Bank. Innan du ansöker rekommenderar vi att du läser igenom våra grundkrav, för att säkerställa att du uppfyller kriterierna för att kunna ansöka hos oss. Observera att vi utöver dessa grundkrav gör en samlad kreditbedömning baserat på informationen som anges och inhämtas i ansökan, kreditupplysningar samt under handläggningen av lånet.

Våra grundkrav:
● Du är minst 20 år gammal
● Du har varit mantalsskriven i Sverige i 3 år
● Minst en sökande har en fast inkomst på minst 120 000 kr / år
● Minst en sökande ska ha en tillsvidareanställning, vara egen företagare eller pensionär
● Du har inga betalningsanmärkningar, skulder hos inkasso eller skuldsaldo hos kronofogsmyndigheten
● Du har inga SMS-lån
● Vid två sökande ska båda vara folkbokförda på samma adress. Läs mer om vem som kan vara medsökande under frågor och svar här.

Det beror på lånets storlek och syfte men normalt sett betalar vi ut pengarna inom 2-3 bankdagar efter att du signerat dina handlingar och skickat in kompletterande uppgifter. I det fall vi hjälper till med ett samlingslån tar det normalt sett något längre tid, då vi även sköter inbetalningen till dina tidigare långivare för att lösa dina lån.

Du kan ansöka om att låna från 10 000 kr upp till 500 000 kr men kreditvärdigheten hos dig och eventuell medsökande är avgörande för hur mycket vi kan erbjuda i lån.

Det kan finnas en risk med att låna pengar om du hamnar i en situation där du har svårt att sköta månatliga betalningar och inte kan betala tillbaka lånet igen. Skulle det inträffa så är det viktigt att du kontaktar banken så att ni tillsammans kan försöka hitta en lösning.

Det är alltid en bra idé att jämföra lån mellan olika banker så att du ser till att du får det som är viktigt för dig till ett bra pris. Vad som är viktigt för just dig kan givetvis variera, men det kan exempelvis vara återbetalningstid, ränta, lånebelopp, möjligheten till att nyttja betalningsfria månader eller om banken erbjuder låneskydd.

Det kan finnas flera orsaker till detta och kriterierna för att låna pengar varierar från bank till bank. Det kan till exempel handla om att ditt betalningsutrymme är för lågt eller att din totala skuld är för hög. Vår helhetsbedömning av din kreditvärdighet baseras på många olika faktorer vilket gör att vi i vissa fall inte har möjlighet till att utveckla orsaken till ett avslag.

Hos SevenDay Bank erbjuder vi privatlån för privat konsumtion. Vi godkänner flertalet syften med lån, men då vi inte arbetar med företagslån så kan du till exempel inte använda pengarna till att starta ett företag. Däremot så går det bra att investera i ditt hem i form av ett renoveringslån. Om du är osäker kring om just ditt syfte med lånet är inom vår policy, går det bra att kontakta oss i samband med handläggningen av din ansökan.

Ja, du kan samla din befintliga skuld i ett samlingslån om du har lån och/eller krediter på mellan 10 000 och 500 000 kronor, antingen hos SevenDay Bank eller hos andra långivare.

Om du har en betalningsanmärkning så kan du tyvärr inte låna hos SevenDay Bank.

Våra lästips
Här får du kloka råd för dig,
din familj och din plånbok.
Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt