Det här gör svenskarna med sin skatteåterbäring

Sol och värme är det som lockar svenskarna i början av sommaren. Italienska Amalfikusten är mångas favorit.
11 procent av de tillfrågade vill lägga sin skatteåterbäring på fler och dyrare resor – till exempel till Puro Beach på Mallorca.
Hem och familj

I juni återbetalas det drygt 23 miljarder till de som har betalat för mycket i skatt. Men vad gör vi med vår skatteåterbäring? Här är hela listan.

Innan midsommar får cirka 3,2 miljoner personer dela på drygt 23,5 miljarder kronor i skatteåterbäring. Det är den andra rundan med utbetalningar – en halv miljon människor fick sin skatteåterbäring redan till påsk.

Resa, amortera och renovera

Enligt en undersökning gjord av Sifo på uppdrag av resebyrån Ticket så vill svenskarna först och främst fylla hålen i sin vardagsekonomi – men undersökningen visar också att många av oss prioriterar resor när vi får pengar över. Fler och dyrare resor är det som lockar oss följt av amorteringar och att renovera sin bostad.

Många längtar efter sol och värme

Men resesuget har också att göra med tidpunkten för själva skatteåterbäringen – i början av sommaren längtar vi efter sol och värme.
– När skatteåterbäringen betalas ut blir det alltid ett ökat tryck på bokningarna, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig för Ticket Privatresor.

Så svarar svenskarna att de använder skatteåterbäringen

  1. Fylla hål i vardagsekonomin
  2. Åka på fler eller dyrare resor
  3. Amorterar på lånen
  4. Renovera och förändra hemma
  5. Nöjen som bio, konserter och liknande
  6. Heminredning
  7. Restaurangbesök
  8. Nya kläder
  9. Ny bil
  10. Presenter

Källa: Tickets Sifo-undersökning

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt