Guide: därför ska du samla lån – och det här ska du tänka på

samla lån
Att samla lån och krediter till ett enda lån är oftast en bra idé. Du får en lägre månadskostnad och mindre att hålla reda på.
samla lån
Att handla på avbetalning och kredit blir allt vanligare. Men det gäller att hålla koll på sina månadskostnader.
Låna

Det finns många ekonomiska fördelar med att samla lån och krediter. Här får du information om hur du ska gå till väga och viktiga tips som kan sänka dina kostnader rejält.

Bil, tv, resor och renoveringar är bara några exempel på saker som många gånger finansieras med lån och krediter, och eftersom vi sällan köper allt från ett och samma ställe är det vanligt att vi har flera lån hos olika långivare. Om du istället samlar ihop de olika lånen till ett lån kan du spara mycket pengar varje månad.

2 viktiga anledningar till att samla lån
  1. Få lägre månadskostnad
    Med många olika lån får du ofta högre kostnader varje månad. Om du istället tar ett nytt lån för att lösa de andra lånen slipper du många av dessa avgifter och får ofta en lägre månadskostnad.Det allra vanligaste att samla är billån, privatlån och skulder på kreditkort. Du kanske har använt kreditkortet och tänkt betala tillbaka räntefritt inom kort. Men om den räntefria tiden löper ut och du inte betalt av krediten kan det bli kostsamt. Kreditkort kan efter den räntefria perioden ha en snittränta på över 12 procent.
  2. Betala av dina lån snabbare
    Genom att samla lån får du mer pengar över som du istället kan använda för att betala av ditt nya lån med.
Samla lån – så går det till

För att kunna samla lån och krediter krävs ett nytt lån som motsvarar totalbeloppet av de andra lånen och krediterna tillsammans. Undersök vad du har för lån och krediter i dag, och gå igenom de olika villkoren och räntorna. Försök att få med så mycket som möjligt under det nya lånet.
Vet du inte vilka lån och krediter du har kan du använda dig av tjänsten Min Upplysning som finns hos både Bisnode och UC – där du kan se dina flesta lån och krediter.

Innan du tar det nya lånet bör du alltid jämföra räntor och villkor hos olika långivare. Hos exempelvis Lendo kan du jämföra räntor. När du använder dig av denna typ av låneförmedlare för att jämföra och ansöka om lån tas dessutom bara en kreditupplysning. Det kan nämligen vara svårt att få lån med för många kreditupplysningar i bagaget.

SevenDay Bank erbjuder sina kunder prisgaranti vilket innebär att om en annan långivare erbjuder dig ett lån med lägre effektivränta så sänker SevenDay Bank din ränta.

Samla lån – tipsen som kan sänka din ränta
  • Har dina ekonomiska förutsättningar ändrats sedan du ansökte om dina lån? Exempelvis kan du i dag ha en högre inkomst, fått en tillsvidareanställning eller blivit av med tidigare betalningsanmärkningar vilket kan förbättra dina lånevillkor.
  • Har du möjlighet att söka lån med en medsökande? Om ni är två personer som söker kan det ge bättre lånevillkor, och det blir automatiskt mer förmånligt att samla alla lån.

Räkna ut själv hur mycket du kan sänka dina månadskostnader genom att samla dina lån hos SevenDay Bank.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt