Rutavdraget höjs och fler tjänster omfattas

rutavdraget
Efter årsskiftet kan du få rutavdrag för hjälp med att montera möbler hemma.
rutavdraget
Rutavdraget omfattar även tvätt av kläder och hemtextilier på kemtvätt.
Hem och familj

Möblering och montering av nya möbler, tvätt av kläder hos kemtvätt eller transport av saker till second hand-butiker – det är några av de nya tjänsterna du kan få rutavdrag för efter årsskiftet.

När regeringen tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna presenterade höstbudgeten för 2021 fanns förbättringar av rutavdraget med bland förslagen. Från och med 1 januari 2021 höjs rutavdraget från 50 000 kronor per person och år, till 75 000 kronor per person och år. Dessutom kommer du nu även kunna få rutavdrag för fyra nya tjänster:

1. Tvätt av kläder och hemtextilier hos kemtvätt. Du kan även få rutavdrag för hämtning och lämning av tvätten, om transport erbjuds som tjänst.

2. Behöver du hjälp med montering av möbler, möblering och förflyttning av möbler i din bostad kan du efter årsskiftet även göra avdrag för det. Däremot ingår inte inredningstjänster.

3. Kostnaden för att transportera bohag för återanvändning, till exempelvis andrahandsbutiker och loppmarknader, omfattas nu av rutavdraget. Det gäller även transport av bohag till och från magasinering.

4. Behöver du hjälp med enklare tillsyn av din bostad när du är bortrest? Då kan du få rutavdrag för att någon till exempel vattnar dina blommor, tar hand om posten eller ser till fritidshuset när det står tomt.

Källa: Regeringen.

Läs mer om rutavdraget och vilka tjänster och villkor som gäller i vår artikel Rutavdrag – allt du behöver veta om rutavdrag.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt