Privatekonomi i skolan – 9 av 10 vill att privatekonomi ska läras ut i skolan

Privatekonomi i skolan
En klar majoritet av svenskarna vill att skolan ska lära ut om privatekonomi.
Privatekonomi i skolan
Tre av fyra vill även att pensionskunskap ska ingå i skolundervisningen.
Visste du att...

Nio av tio svenskar vill att privatekonomi ska vara med på skolschemat och fler än hälften vill att pensionskunskap ska ingå i skolan. Det visar en undersökning från Fora.

Frågor som rör privatekonomi och pension kan kännas krångliga och många drar sig för att ta tag i dem. Men kanske finns det en lösning på problemet, nu visar nämligen en undersökning att 91 procent av svenskarna vill att privatekonomi ska läras ut i skolan. Majoriteten, 75 procent, önskar även att pensionskunskap ska vara en del av skolundervisningen.

Skillnad mellan låg- och högutbildade

Undersökningen visade också att det fanns en skillnad mellan de med endast grundskoleutbildning och de med högre utbildning, där de med grundskoleutbildning i högre grad önskade att privatekonomi och pension var en del av skolundervisningen.

Undersökningen genomfördes av Novus på uppdrag av försäkringsbolaget Fora. 1 003 svenskar i åldrarna 25–65 år deltog.

– Resultatet är inte oväntat. Många som ringer till oss och ställer frågor gör det när pensionsåldern närmar sig. Men då är det egentligen för sent att göra något åt sin pension. Det är bra om man redan tidigt i yrkeslivet får upp ögonen för att det finns något som heter tjänstepension och förstår vad det är, sa Bodil Nelsson, Chef för Partsrelationer och Produkt på Fora, i ett pressmeddelande.

Läs också vår artikel Nya pensionsregler 2018 – så fungerar de.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt