Flygkalkylatorn hjälper dig när flyget krånglar

Flygkalkylatorn
Att drabbas av försenat eller inställt flyg är aldrig kul, men visste du att du kan ha rätt till ersättning och kompensation på upp till drygt 6 000 kronor?
Flygkalkylatorn
Flygkalkylatorn räknar ut dina rättigheter och beskriver hur du går till väga för att få din kompensation.
Resor

Flygkalkylatorn är tjänsten som gör det lättare att få ersättning och kompensation om du råkat ut för försenat eller inställt flyg.

Under 2017 ökade svenskarnas klagomål på flyg för tredje året i rad, visar en sammanställning från Konsument Europa, som är en del av Konsumentverket.

När vi drabbas av försenat, inställt eller överbokat flyg har vi enligt EU-regler rätt till ekonomisk kompensation på upp till 600 euro (cirka 6 623 kronor) från flygbolaget. Men det är många som inte känner till rättigheterna eller tycker att reglerna är svåra och krångliga.

Nu har Konsument Europa lanserat tjänsten Flygkalkylatorn, som hjälper dig att räkna ut vilken kompensation du har rätt till vid försenat eller inställt flyg.

Så fungerar Flygkalkylatorn

I Flygkalkylatorn kan du enkelt få hjälp vid flygförseningar, du behöver bara fylla i vad du har drabbats av, mellan vilka flygplatser du reser och med vilket flygbolag. Därefter räknar Flygkalkylatorn ut just dina rättigheter och beskriver hur du går till väga för att få din kompensation.

Hur mycket kompensation du har rätt till beror bland annat på flygsträckans längd och hur stor förseningen är.

Om du inte har fått svar från flygbolaget på sex veckor eller inte är nöjd med svaret kan du kontakta Konsument Europa som då hjälper till att medla med flygbolaget.

Läs mer om vilka rättigheter du har när flyget strular, men också vilka undantag som finns, i vår artikel Ersättning försenat flyg – allt du behöver veta.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt