9 gratis reseappar inför resan

reseappar
I dag finns många smarta reseappar som hjälper och underlättar både innan och under din resa.
reseappar
Med appen PackPoint får du färdiga packlistor baserade på bland annat ditt resmål och väder.
Resor

Håller koll på ditt vaccin, hjälper dig att packa och åka kollektivtrafik och låter dig vila några timmar på hotell under en flygförsening – här är 9 gratis reseappar som hjälper dig på resan.

Mobilen är många människors ständige reskamrat som med olika appar hjälper och underlättar på resan. Det finns tusentals appar att ladda ner och många erbjuder liknande tjänster, då är det inte helt lätt att veta vilka reseappar du ska välja. Därför har vi listat nio riktigt bra reseappar åt dig.

Reseappar innan resan

Alla Flygbiljetter (Gratis)
I dag finns många olika tjänster där du jämför flygbiljetter, appen Alla Flygbiljetter är en av dem. Här kan du snabbt och enkelt söka och jämföra flygbiljetter för att hitta den billigaste resan.

Ladda ner till Iphone.

reseapparVaccinkortet (Gratis)
I Vaccinkortet håller du koll på dina vacciner. Lägg in vaccinet du tagit och ställ sedan in en påminnelse på när nästa dos ska tas så får du en notis när det är dags. Du kan även lägga till dina barns vacciner.
I appen kan du också få restips och vaccinrekommendationer för just ditt resmål.

Ladda ner till Iphone och Android.

reseappar

PackPoint (Gratis)
Appen som hjälper dig att packa. Fyll i vart du ska resa så ger Packpoint dig ett förslag på en packningslista baserad på längden på din resa, vädret på destinationen och dina önskade aktiviteter. Självklart kan du ta bort och lägga till saker på listan.

Ladda ner till Iphone och Android.

Reseappar under resan

TripIt (Gratis)
Om du har bokat en resa med flera olika flygbolag och hotell kan du vara många bokningsbekräftelser att hålla reda på. Därför finns appen Tripit – ladda ner appen och maila din reseinformation till plans@tripit.com så samlar Tripit all information i lättläst kronologisk ordning. Om du köper Tripit Pro för 49 dollar per år får du även uppdateringar via sms om flygtider eller gater förändras.

Ladda ner till Iphone och Android.

Dayuse (Gratis)
Är flyget försenat eller har du en lång mellanlandning? Då kan det vara skönt att checka in på ett hotell för att ta en dusch eller bara vila. I appen Dayuse kan du boka hotell för bara några timmar dagtid, och för upp till 75 procent billigare pris än om du hade bokat det per natt. Dayuse har samarbeten med över 3 000 hotell i 16 länder och 100 städer.

Ladda ner till Iphone och Android.

reseappar

XE Currency (Gratis)
En valutaomvandlare som har över 55 miljoner nedladdningar – en väldigt populär app helt enkelt. Är du utomlands är det viktigt att hålla koll på valutan och i appen XE Currency finns alla världsvalutor samlade. Den fungerar även att använda när du inte har internet eftersom att den lagrar de senaste uppdateringarna och kan konvertera priser utan internet.

Ladda ner till Iphone och Android.

Bravolol (Gratis)
Med Bravolol får du hjälp med språket på resan. Skriv bara in meningen eller ordet du behöver översätta och så läser Bravolol upp det för dig med korrekt uttal – något inte alla språkverktyg klarar av. Appen fungerar i offline-läge.

Ladda ner till Iphone och Android.

Moovit (Gratis)
Att resa med kollektivtrafik utomlands kan ofta kännas svårt men med appen Moovit får du hjälp att hitta rätt reseväg, tidtabell och transportalternativ i över 2 000 städer runt om i världen. Moovit blev vald till en av App Stores bästa appar förra året.

Ladda ner till Iphone och Android.

reseappar

CityMaps2Go (Gratis)
Med appen och kartorna i CityMaps2Go kan du hitta i över 150 olika länder. Appen fungerar utan internet men kom håg att du måste ladda ner din karta innan du går offline. I appen finns också information om platsen du besöker, som till exempel tips på bra restauranger i närheten.

Ladda ner till Iphone och Android.

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt