Information

Vi byter system 

Information om systembyte

I maj 2017 förvärvades SevenDay Bank av det danska bolaget Express Bank, som ägs av BNP Paribas Personal Finance. Detta var en del i strategin att bli en verksamhet i hela Norden och bidrog till att bankens storlek fördubblades. Sedan dess har vi genomfört flera viktiga förändringar.

Vårt mål är att bli en av de främsta digitala bankerna i Norden med produkter och tjänster inom lån, krediter och sparande – och vi brinner fortfarande för visionen att det ska vara enkelt för dig att genomföra alla dina bra idéer.

Vi har under en lång period förberett verksamheten för nya system, som både lägger grunden för en ny och mer digital tid samt ger oss möjlighet att utveckla och förbättra våra tjänster. Förändringen är även ett viktigt steg för oss internt då systembytet förenklar samarbetet med våra nordiska kollegor.

Systembytet innebär att flera av våra tjänster inte kommer vara tillgängliga under en period. Nedan har vi listat några av de saker som påverkar dig som är kund hos oss.

För dig som har Privatlån, Kredit eller Sparkonto hos oss
  • Mina Sidor är tillgängligt vid inloggning via dator och mobila enheter, dock med undantag för Iphone och webbläsaren Safari. Vi arbetar för att lösa detta och beklagar att det just nu inte fungerar. Om du upplever problem i samband med inloggning eller när du använder Mina Sidor så har vi en digital support som kan vara till hjälp, se här. Vi kan även hjälpa till med information om ditt lån, din kredit eller ditt sparkonto över telefon. Du når vårt Kundcenter på telefon 0770-17 77 70. Se aktuella öppettider längre ned.
  • Vi kommer ha nya inbetalningsuppgifter för lån och krediter från och med juni månad. Dessa kommer att framgå på den avi som skickas ut i juni. Om du har autogiro som betalsätt kommer det att flyttas över per automatik och du behöver inte själv göra någon ändring.
För dig som har en pågående låneansökan
  • Det är för tillfället inte möjligt att signera lånedokument, men så snart vi öppnar upp vårt signeringsflöde kommer du som har en pågående låneansökan att få ett SMS med en signeringslänk. Om du har frågor om din låneansökan kan vårt Kundcenter hjälpa dig via telefon. Se information om våra aktuella öppettider längre ned.
Avvikande öppettider
  • Måndag 20 juni till torsdag 23 juni
    Öppet 09.00 – 16.00

 

 

 

Kö- och handläggningstider

Systembytet kan komma att påverka våra kötider på telefon samt våra handläggningstider för låneansökningar, vilket innebär att det under en period kan ta längre tid innan du får hjälp med ditt ärende.

Vi hoppas på din förståelse.

 

Vid frågor

Har du frågor om systembytet och önskar mer information om hur det kan påverka dig dessa dagar är du välkommen att kontakta vårt Kundcenter. Du når oss på nummer 0770-17 77 70 eller via mejl till kundcenter@sevenday.se. Våra ordinarie öppettider är helgfria bankdagar 9-17.

 

Konto
Spara
Lån
Kredit
Kontakt